I början av Januari 2014 låstes Whoa och du kan alltså ej logga in eller skriva något nytt i forumen. Innehåll i forum osv kommer finnas tillgängligt. Läs Mer »

Sugen på lite gratis godis? Läs detta...

Övrigt - Blandat

   

2006-08-25 22:54

Sugen på lite gratis godis? Läs detta...

Igår kväll, vid halvåtta-snåret, när jag och familjen satt och käkade mackor, läste tidningar och umgicks helt vanligt inträffade något alldeles fantastiskt och oväntat. Som på en given signal reste sig våran pappa plötsligt upp, harklade sin gamla slitna strupe och spände ögonen i samtliga familjemedlemmar.

(Då han i vanliga fall är något av en medioker och halvtafflig berättare, var det med dämpad entusiasm och tvekande rörelser vi plockade bort hörlurar och vax från våra öron för att lyssna på vad den lille tokern hade att förtälja.)

Det visade sig att han, denna mulna torsdagskväll skulle bjuda på en smart anekdot angående en av hans närmaste och tätaste vänner. En bekant han haft sedan barnsben, berättade han, lite av en själsfrände faktiskt och en man han än idag hade kontinuerlig kontakt med.

Efter struprensningen och ögonspänningen började han sedan, i ganska starka ordalag och med förbryllande kroppspråk berätta om kompisens alternativa väg uppåt i samhällsstegen, om hans udda och för många konstiga fritidssysselsättning. Vännen, som idag är en fullvuxen homo sapien med fru, barn och magsår, hade enligt honom själv hittat ett perfekt sätt att dryga ut dem torftiga och vanligtvis svältfödda hushållskassan.

Barndoms-buddy'n och hans fru hade nämligen kokat ihop en genial och listig plan... Varje gång de befann sig i ett snabbköp eller dylik affär, delade de upp sig så att en av dom tog hand om de obligatoriska matinköpen medan den andre attackerade reklam- och annonslapparna. Väl hemma i deras trygga hem, tog de sedan fram varsin stol och placerade försiktigt ut lapparna på deras gemensamma köksbord. I timmar satt de sedan, klurandes och funderandes över snitsiga reklam-slogans, proffsiga produktnamn och kniviga knåp. Ofta ett väldigt slitsamt arbete, men med den potientiella vinsten hägrandes i horistonten kämpade de alltid vidare.

Självklart var detta en mycket nyckfull och tidskrävande hobby, men vännen hade försökrat pappa; alla resor, badlakan, årsförbrukningar och presenter var väl värt all möda och besvär.
De fick smaka på en smula lyx och flärd lite då och då, och det var minsann inte fy skam eller kattskit...

Denna användare saknar häftigt citat samt förmågorna; att tänka, att stava samt förmågan att skriva begripliga inlägg.