I början av Januari 2014 låstes Whoa och du kan alltså ej logga in eller skriva något nytt i forumen. Innehåll i forum osv kommer finnas tillgängligt. Läs Mer »

Speakeasy 1 år Kägelbanan sthlm 1/12

Övrig musik - Soul & RnB

   

2004-11-22 22:01

Speakeasy 1 år Kägelbanan sthlm 1/12

SPEAKEASY FYLLER 1 ÅR, SKIVBACKARNA ÄR LADDADE, HATTARNA ÄR PÅ SNED, DANSPJUCKEN ÄR PÅ...KÄNNER NI FUNKEN?

ONSDAGEN DEN 1 DECEMBER PÅ KÄGELBANAN!

LIVE: PATRIK KOLAR AND HIS FUNKY FRIENDS

"PATRIK KOLAR AND HIS FUNKY FRIENDS ÄR DET BÄSTA SOM HAR HÄNT SVENSK ALTERNATIVMUSIK NÅGONSIN!"
- Johan Söderlund, Rockparty.se, Hultsfred

Med fläskig hammondorgel, ösande blåssektion och galna slagverkare har 14-mannabandet Patrik Kolar & His Funky Friends röjt sig igenom partyspelningar sedan hösten 1998.

Musiken, som beskrivits som både "Atomdriven party-funk" och "Speed-elevator music", är en genuin och dansant instrumental funk med grunden i blaxploitation.
Hammond- och blåssolon blandas med breakbeats, och ofta kan en funkig signatur från en TV-deckare eller kultfilm rivas av på bandets konserter.
Med en vild, energisk scenshow och rötterna i 60- och 70-talets hårdsvängande soul och funk har hammondorganisten Patrik Kolar och hans funkiga vänner detonerat som en bomb under bejublade framträdanden på Hultsfredsfestivalen och Malmöfestivalen under sommaren 2002, för att sedan spela på Berns Salonger i Stockholm senare under hösten.
2003 inleddes storartat på soulklubben Beat/Nefertiti i Göteborg, och någon månad senare spelade Funky Friends i samband med utdelandet av Polar Music Prize i Stockholm.

I augusti åkte bandet till Italien på sin första utlandsturné.

Förutom funkiga soundtracks hör bland annat James Brown och Lalo Schifrin till influenserna, samt många mer eller mindre okända band som hittats på obskyra singlar eller samlingsskivor.
Patrik Kolar & His Funky Friends debut-EP släpptes på den egna skivetiketten vintern 2002, och den första upplagan sålde slut redan första dagen. Skivan har spelats i P3, och bandet har även framträtt live i P4.

www.funkyfriends.nu

POET: DANIEL BOYACIOGLU

Den prisbelönte och folkkäre poeten är tillbaka på den klubb han var med och startade. Inte bara med rykande färsk poesi, utan Daniel har även lovat att spela skivor under täcknamnet D.M.D (Dirtymouthdani)

Sho alla guzzar!

VISUALS: NINO S

Tillsammans med sin flickvän Sandra Praun startade Nino Strohecker för 3 år sen Designstudio-S. Ide'n är att göra konst i form av film, foto och grafisk design. Mottot är enligt Nino själv:
"Att det ser bra ut och att livet är shit rolligt!"

www.designstudio-s.com

DJ'S: SWEET-TEE, LL COOL BOLESLAV, VICIOUS V & D.M.D



www.speak-easy.se

www.sodrateatern.com

You only call her a bitch cause you cant get that pussy!