I början av Januari 2014 låstes Whoa och du kan alltså ej logga in eller skriva något nytt i forumen. Innehåll i forum osv kommer finnas tillgängligt. Läs Mer »

Angående Djent, Polyrytmik, Meshuggah osv

Övrig musik - Rock, pop & annat

   
Producent

2013-06-26 16:48

Angående Djent, Polyrytmik, Meshuggah osv

Har varit ett hard core fan av Meshuggah sedan typ början. De blir dessutom bara bättre och bättre. Varje ny skiva toppar den förra osv.

På den senaste skivan Koloss:Så är just låten Marrow helt sjuk. Folk som inte ens gillar metal får rysningar av välbehag. Det är något skumt med det där med polyrytmik, hos vissa personer (inklusive mig själv) så slår det an någon slags sträng inombords. Är så bra att man sitter och typ ryser, flippar ut helt, fan om det är riktigt hög volym så sitter man och skriker för att det är så fett, haha!

Nu är frågan här som följer;

Kan ni tipsa om andra låtar där det förekommer total polyrytmik, dvs gitarren kanske spelar en takt, trummorna en annan, solot en tredje osv. Allt spelas om varandra och möts vid varje 64'e takt eller liknande. Det ska helst vara så tydligt som i låten Marrow. Okej att ingen i världen spelar på Meshuggahs nivå men ändå liksom.

Det är vid 03:25 som det börjar://Paz