I början av Januari 2014 låstes Whoa och du kan alltså ej logga in eller skriva något nytt i forumen. Innehåll i forum osv kommer finnas tillgängligt. Läs Mer »

   

2008-09-03 12:11

Reggae Galore #21

Polis, polis potatismos

www.reggaegalore.se

Det har nu gått några veckor sedan Uppsala Reggae Festival samlade en lång rad internationella stoheter och en lika lång rad av polismaktens ärbara trupper, passande nog klädda i hippiemössor, ganja t-shirts och nyputsade skor, självklart med öronsnäcka gömd bakom fejkade dreadlocks. Visst skulle man kunna ägna hela det här numret åt att gnälla på polisen, mediabevakningen och regnet, men varför ödsla bläck på sådana ting när det finns så mycket reggae att skriva om. Polisen lär nog inte läsa Reggae Galore ändå. Då hade de nog förstått att hippiemössor och låtsasdreads inte är denna sommars mode.

I detta nummer bjuder vi på artiklar, intervjuer, bildreportage och andra godsaker ifrån URF, samt intervjuer med Fredrik Mikaelsson som snart ska ut på turné och Johan Grusell, en av männen bakom Sveriges mysigaste reggaefestival. Dessutom ett par recensioner och inte minst en intervju med den amerikanske antropologen Norman Stolzoff om den alltid aktuella debatten mellan slackness och culture. En debatt som Beenie Man och Morgan Heritage såg till att hålla i liv under årets Uppsala Reggae Festival.

Det har tävlats också. Väldigt många svarade, men väldigt få hade rätt. Faktum är att det används ett kilo kemikalier vid tillverkningen av ett kilo bomull

Boom!