I början av Januari 2014 låstes Whoa och du kan alltså ej logga in eller skriva något nytt i forumen. Innehåll i forum osv kommer finnas tillgängligt. Läs Mer »

Dubclash #3 - Tesfa Sound System (STHLM) vs Cultivators Sound System (GBG):

Övrig musik - Reggae & Dancehall

   

2007-10-14 23:47

Dubclash #3 - Tesfa Sound System (STHLM) vs Cultivators Sound System (GBG):

DUBCLASH 3 - Tesfa Sound System (STHLM) vs Cultivators Sound System (GBG):


Då var dets dags för den tredje upplagan av DUBCLASH mellan Stockholms egna Tesfa Sound System och Göteborgs dub förespråkare Cultivators Sound System. Dubclash går ut på att leverera den tyngsta, mest upplyftande eller kanske den stuttsigaste roots reggae/dub musiken för att överglänsa sin näste tills denna tar över och försöker göra detsamma med stil och fason i sann sound system anda, UK style. Och med sound system menar vi special byggd ljud-elektronik med egen tillverkade högtalare för den ultimata ljud upplevelsen. Det blir en hel del av bära, men det är det värt när väl nålen sätts mot vinylen. Pure vibes.


För er som inte är bekanta med Tesfa Sound System, så har dom under det senaste året förgyllt Stockholms annars så glesa utbud av sound system events spelandes roots och dub från gårdag till morgondag, analog till digital, från alla delar av världen, med vikten på tyngd och rullande basgångar. Efter att ha hört att Cultivators kommit igång på riktigt i Göteborg så var det bara rätt att bjuda in Cultivators Sound System till Stockholm för ytterligare en DUBCLASH.


Cultivators Sound System grundades 2005 men det var först i år som ett komplett sound system stod klart efter en längre tids knoppande och sparande. Cultivators duon, Josef och Nicklas, har huserat på diverse reggae/dancehall klubbar i Göteborg tills deras första spelning som fullbordat sound gick av stapeln tillsammans med gästande Rough Lynx i sommras (läs: http://reggaegalore.se/?p=94). Cultivators är även förgrenat med Ital Thunder, ett produktionsteam med dub i fokus, som nuvarande arbetar på kommande skivsläpp och framförallt tillhandahåller exklusiv musik åt Cultivators.


Så svida upp er, linka upp med erat sällskap och ta på er dansskorna för en hel natt (well nästan...) av "heavy weight roots rocking and deep dub stepping". Vi ses på plats!


När: Lördagen den 3:e November
Var: Restaurang Fabriken (Hammarby Fabriksväg 43)
Öppet: 22-03
Hur kommer jag dit?: T-bana Gullmarsplan. Tvärbana: Hammarby Allé
Inträde: 80 SEK


INTRODUKTION TILL ROOTS/DUB SCENEN I ÖVERLAG:
http://vids.myspace.com/index.cfm?fuseaction=vids.individual&videoID=1899926298


LINKS:
http://www.guidelightmovement.com
http://www.myspace.com/tesfasoundsystem
http://www.myspace.com/italthunder
http://www.rootscorner.se