I början av Januari 2014 låstes Whoa och du kan alltså ej logga in eller skriva något nytt i forumen. Innehåll i forum osv kommer finnas tillgängligt. Läs Mer »

Marcus Berg (Kultiration) solodebuterar.

Övrig musik - Reggae & Dancehall

   

2007-01-10 10:13

Marcus Berg (Kultiration) solodebuterar.

Frontmannen och sångaren i Kultiration, Marcus Berg, solodebuterar med det fantastiskt vackra albumet "Markendeya" den 1:e februari. Marcus, som tillsammans med Kultiration myntat begreppet organisk folkreggae som beskrivning på hans och bandets säregna tolkning av musikgenrer, tar på denna platta ett litet steg bakåt från det tidigare soundet och presenterar här något som närmast kan beskrivas som organiskt folkig rotmusik. På det eklektiska albumet bjuds det på allt från nära akustiska singer/songwriter låtar till amerikansk folkrock, roots, harpbestyckad svensk folkmusik och vemodig jazz vilket allt filtrerats genom Marcus alltid närvarande reggaeinfluenser och nyfiket ärliga nyskapande sätt. Majoriteten av materialet är skrivet under Marcus tid på Bali och lugnet, den nära naturen och andligheten han upplevde där speglas i detta ovanligt vackra stycke musik som återfinns på "Markendeya".

På dubbel-cd:ns andra skiva bjuds det på vilda dub-experiment där dubben ibland mer liknar de ambienta och kraut-rockiga experimenten av idag samtidigt som de har en fot fast förankrad i den traditionella King Tubby/Lee "Scratch" Perry skolan. Inte alltid lättlyssnade men alltid tankeprovocerande är ljuden och stämningarna som bjuds när du intar "Svartot".

Som första smakprov från plattan bjuder vi på den vemodigt jazziga "Nr 306" som gratis mp3:a att ladda ner från vår hemsida under rubriken Netrelease.

Man kan också passa på att förhandsboka albumet och få det i brevlådan samma dag som den släpps. Man kan dessutom betala lite senare via faktura om jul och nyårskalasandet gjort kassan skral.

>> Klicka här för att förhandsboka skivan.<<

>> Klicka här för att lyssna på Netreleasen <<

Boss Sounds - Reggae Scorcher.