I början av Januari 2014 låstes Whoa och du kan alltså ej logga in eller skriva något nytt i forumen. Innehåll i forum osv kommer finnas tillgängligt. Läs Mer »

Bröder Glöder släpper nätsingel.

Övrig musik - Reggae & Dancehall

   

2005-06-21 07:51

Bröder Glöder släpper nätsingel.

Bröder Glöder är tillbaka.

Första smakprovet från Bröder Glöders kommande album "Det du förtjänar", ute den 6/7, blir titelspåret "Det du förtjänar". Finns nu att ladda ner alldeles gratis under rubriken Netrelease på vår hemsida. Dessutom ligger två smakprov från plattan upplagda i RealPlayer-format på deras artistsida.

"Från Landskrona stad kommer Bröder Glöder, som skapar en egen variant av svensk rootsreggae med influenser från artister som Dag Vag och Rotpuls. Gunget är mörkt och skitigt och texterna samhällsreflekterande och på skånska. Bandet bildades 2001 och släppte 2003 sin första skiva, Bröder Glöder - EP, som rönte uppmärksamhet på sättet de tog gammal svensk 70-tals reggae och framförde den i ett uppdaterat modernt snitt utan att förlora den ursprungliga känslan.

Efter debuten med EP:n 2003 är det nu dags för första albumet "Det du förtjänar", ett album som låter dubbigare, skitigare och rotrockigare än något annat i svensk reggae. På skivan stakar bandet ut nya vägar att gå med sina ibland helt unika produktioner i låtar som "Människobarn" och "Håll huet högt", men det är också ett album som serverar mer traditionella låtar, som till exempel första nätsingeln "Det du förtjänar". Ett varierat album med ett sound och en attityd som endast kunnat skapats i en arbetarstad på dekis, där allt som finns att välja på är varvet, laget och baktakten."

Länk; http://www.i-ration.se

Boss Sounds - Reggae Scorcher.