I början av Januari 2014 låstes Whoa och du kan alltså ej logga in eller skriva något nytt i forumen. Innehåll i forum osv kommer finnas tillgängligt. Läs Mer »

Svenska Akademien nytt album 26 Maj!

Övrig musik - Reggae & Dancehall

   

2004-04-22 11:36

Svenska Akademien nytt album 26 Maj!

SwingKids har idag det stora nöjet att presentera senaste tillskottet i familjen då inga mindre än SVENSKA AKADEMIEN släpper sitt kommande andra album "TÄNDSTICKOR FÖR MÖRKRÄDDA" på SwingKids med Border Music som distributör.
Onsdag den 26 Maj 2004 är releasedatumet om tidsplanen löper som planerat

Svenska Akademien gjorde sig snabbt ett namn i Sverige för ett par år sedan genom sitt säregna sound där skorrande samhällskritik blandades med reggaerytmer och hiphop.
Genombrottslåten "Snapphaneklanen" är idag en undergroundklassiker och första albumet "Med Anledning Av" sålde ett par tusen exemplar.

Bandet har nu långt från medias rampljus utökats till ett niomannaband där svängig organisk reggae är den musikaliska ledstjärnan.
I en skev värld ställer sig nu Svenska Akademien i frontledet och manar till kamp och till kritiskt tänkande.

Bandet är i skrivande stund i slutfasen av studioarbetet och av de tjyvlyssnade spår man lyssnat till hittills är det ingen underdrift att påstå att bandets kommande platta är en riktig milstolpe i sin genre.

Svenska Akademiens fans och alla andra nyfikna kan få sig ett smakprov från låten ”Vetande” som ligger uppe på hemsidan:
http://www.svenskaakademien.just.nu

Mer info kommer löpande men man kan nu vara så säker på att Svenska Akademien snart är tillbaka med besked!

Konsertdatum Svenska Akademien (många fler tillkommer):
25 Maj, Stockholm, Kafé 44
29 Maj, Helsingborg, The Tivoli
30 Maj, Göteborg, Pustervik (Club Studio One LIVE)
5 Juni, Umeå Graffitifestival
11 Juni, Simrishamn
24 Juli, Visby Gotland, (Volymfestivalen)



www.swingkids.se