I början av Januari 2014 låstes Whoa och du kan alltså ej logga in eller skriva något nytt i forumen. Innehåll i forum osv kommer finnas tillgängligt. Läs Mer »

28/8 StockholmReggaeFest@MosebackeTerass

Klubb & Konserter - Stockholm

   

2010-08-09 14:23

28/8 StockholmReggaeFest@MosebackeTerass

Stockholms egen reggae-festival på Mosebacke Terass har fått ihop en extra intressant line-up till årets evenemang som går av stapeln den 28e augusti mellan kl 16-22.00.

Artister:
Kultiration
Papa Dee w Desmond Foster and Hot This Year Band
Mad Lighters (ch) w Vin Gordon (Jam)
Mysticman unplugged
Liondub
First Light

...Svenska giganterna och publikmagenterna Kultiration kommer tillbaka och spelar sin organiska folk-reggae så som bara dom kan. Dom kryssar i sommar mellan evenemang som ”Peace & Love” och ”Dragonfly Festival”. Kvalitet lönar sig ännu, hurra!

Ända från Schweiz kommer flippade ”Mad Lighters” med bla ”the Swizz Timekeeper” aka trumslagaren Daniel Spahni i sin line-up (mest känd från Linton Kwesi Johnsons band). Deras reggae är av den pampiga typen, tungt och massivt så det förslår. Dom har tidigare jobbat med kända veteraner som Rico men denna gång har dom med sig en herre som är en av de mest intressanta reggae-doldisarna alla kategorier (det finns många). Trombonisten Vin Gordon har komponerat fler reggae-hits än man tror är möjligt. Han ligger bakom några av de mest klassiska rytmerna som ”Real Rock” och ”Heavenless”. Om dessa referenser är för smala kan ni sätta på i stort sett vilket Bob Marley album som helst för att höra denne mans enorma talang för arrangemang och magiskt spelande. En livs levande legend som har varit med och byggt upp reggae till vad den är idag. Han var där vid attacken mot Marley, han stod bredvid Bobban på ”One Love Peace Concert” och han har jobbat med... ALLA reggaeartister mänskligheten känner till. Fortfarande vital och på väg att få sitt fulla erkännande som den superstjärna han är.

Det blir lite av en comeback för Sveriges mest kände reggaeprofil Papa Dee när han ställer sig på Stockholm Reggae Fests scen tillsammans med sin kompanjon skönsjungande Desmond Foster och backad av Hot This Year Band. Papa har en ny platta på gång och det låter bättre än någonsing. Det är uppenbart att han är på väg in i en ny spännande fas i sitt artisteri. Kolla t.ex in nya låten ”Mr Policeman”...

Liondub är Gävles reggaestoltheter som spelar exceptionellt kompetent reggae i den engelska skolan. Deras nya platta ”Connected” har fått topp-recenssioner och dom har varit ute och lirat hela sommaren och kommer till Stockholm i sitt livs form. Enköpingsbandet First Light är ett av de mest lovande unga banden med en rytm-sektion som redan håller topp-klass. Dom har ett debut-album på gång har redan hunnit avverka diverse tunga gigs som minnsekonserten till Bob Marley i Skärblacka, Urban Music i Halmstad, Öland Roots mm. Full fart framåt för dessa herrar.Nytt för i år

Nytt för årets festival är den akustiska scenen där Stockholms egen uppkomling Mysticman bla kommer spela låtar från sin debutskiva ”Rock of my Foundation” unplugged i vänners sällskap. Alla ni som lyssnar på Metropol har hört hans stora låt ”Sunshine After Rain”. Även låten ”Giving Me Vibes” med sin video har gett honom en ordentligt skjuts framåt. I år har han redan hunnit spela live på radion tre gånger och sågs nyligen på Öland Roots.

Festivaldörrna öppnar redan kl 16 och underhållningen kort därefter. Non-stop uppträdande fram till kl 22.00 då grannarna kräver sin ro. Biljetter finns att köpa på www.mosebacke.se och hos Multi Kulti, S:t Paulsg. 3. 150 riksdaler och alla åldrar är välkomna. Internal Dread sköter ljudspakarna.

Resurser:
http://www.kultiration.com/

http://www.madlighters.ch/
http://www.vin-gordon.com/

http://www.myspace.com/theoriginalpapadee

http://www.liondub.com/

http://www.myspace.com/thefirstlightband
http://www.myspace.com/mysticmansweden

http://www.mosebacke.se/

http://www.rubadub.sehttp://www.multikulti.se