I början av Januari 2014 låstes Whoa och du kan alltså ej logga in eller skriva något nytt i forumen. Innehåll i forum osv kommer finnas tillgängligt. Läs Mer »

22/4 Hearin´Aid, Bruce Leenus mfl på Zenit @ Lava

Klubb & Konserter - Stockholm

   

2006-04-19 16:15

22/4 Hearin´Aid, Bruce Leenus mfl på Zenit @ Lava

Gratis heldag på Lava. Zenit arrangerar dag om rättvisehandel och om global hiphop! Det är gratis!!!!!

Live ser du Hearin´Aid, som består av Aaron Phiri och Damon Frost. Om du inte redan visste det så släppte Hearin´Aid albumbet The Boom Lucy förra året och vann P3 Guld för bästa hiphop/soul för det släppet.

Under eftermiddagen kommer Aaron och Damon också hålla ett så kallat artist talk de valt att kalla The Benchmark; Var är hiphopen på väg - fråga dig själv var du är på väg? Vems ansvar är det att föra hiphopen vidare, artisten eller du? Om hur västerländska synsätt kan påverka kulturer i tredje världen.

Under kvällen spelar Bruce Leenus och DJ Superbe hiphop från hela världen.

Program:
13.00 - Alternativ modevisning
Elever från globala gymnasiet visar upp schyssta kläder - i flera bemärkelser - i en grym modevisning!

14.00 - Hur odlas din kärlek?
Att odla rosor handlar inte bara om kärlek. Hör mer om hur rosindustrin i Kenya fungerar. Tävla i att göra bästa loggan/slogan i vår kampanjverkstad. I samarbete med Rättvis handelgruppen, RKUF

15.00 - Made in Cambodia
Se filmen "Modiga hjärtan utan reträtt" (20 min) där villkor för klädarbetare i Kambodja beskrivs och diskutera hur vi kan agera som konsumenter!

15.00 & 17.00 - Från scysst idé till hållbar affär
Du kanske har funderingar på att starta eget och vill göra det på ett schysst sätt. Här får du veta hur man tjänar pengar och samtidigt bryr sig om människors rättigheter och miljö. Lyssna och diskutera med några som varit med i branchen ett tag.

16.00 - Den globala fabriken
Hur kan du öka trycket och förbättra möjligheterna för fabriksarbetare i världen att ställa krav och organisera sig fackligt? Den nyutkomna boken "Den globala fabriken" presenteras. Kom och låt dig inspireras av Fair trade center, Rena Kläder, Swedwatch och Forum Syd.

16.00 - Artisttalk: The Benchmark
Om du vill veta var hiphopen är på väg - fråga dig vart du är på väg? Damon Frost och Aaron Phiri från Hearin´Aid sätter tonen om vems ansvar det är att föra hip hopen vidare. Aristen eller du? Om hur västerländska synsätt kan påverka kulturer i tredje världen. På engelska.

17.00 - Bollen är din!
Schyssta regler är en självklarhet under en fotbollsmatch. Men hur ser det egentligen ut med produktionen av sportbollar? Kom och diskutera hur du kan lira dig till en mer rättvis värld. I samarbete med Världsbutikerna och Rättvis Handel.

18.00 - Mode utan koll
We, J Lindeberg, Nudie, Svea, Cheap Monday, Tiger of Sweden... glassiga märken, men hur glassigt är det egentligen för dem som syr dina kläder? Du kan påverka modeföretagen att kräva bättre arbetsförhållanden på fabrikerna - Joel Lindefors från Rena Kläder berättar mer.

19.00 - Dansshow: Afro- Street

19.15 - Live: Hearin´Aid

20.00 - 22.00 - Global hiphop presenteras av Bruce Leenus och DJ Superbe