I början av Januari 2014 låstes Whoa och du kan alltså ej logga in eller skriva något nytt i forumen. Innehåll i forum osv kommer finnas tillgängligt. Läs Mer »

11/12 | SHANTY TOWN'S STORA 5-ÅRSJUBILEUM | BORÅS

Klubb & Konserter - Övrigt & Utland

   

2009-11-23 12:28

11/12 | SHANTY TOWN'S STORA 5-ÅRSJUBILEUM | BORÅS

SHANTY TOWN, 5-ÅRSJUBILEUM !!
LIVE: ZIGGI, MAIKAL X, DANJAH, SNAKKA SAN, JEEPSTARR, LUDDEE, SAFARI SOUND.


17 december 2004 slog vi för första gång upp portarna till Shanty Town. Namnet tog vi från Desmond Dekkers gamla hit och att vi skulle hålla till i Trägår'ns gamla lokaler kändes självklart, människors åsikter har alltid gått isär när det gäller Trägår'n, love it or hate it skulle många säga men en sak är säker; kåken har det i väggarna. Det började som en dj-klubb, initiativtagarna Niclas & Andreas samlade ihop sina plattor och lärde sig spela dem. Nu, fem år senare är Shanty Town Västsveriges mest långvariga reggaeklubb och många är de artister, band och dj's som på scen och bakom skivspelare har fått Boråspubliken att dansa till de toner vi älskar. Fler kommer det bli och självklart firar vi fem fantastiska år med att bjuda på en helt galen lineup, gott folk, this will be madd - don't miss it!

2006 släpptes debutalbumet som kom att få utmärkelser som "Best Album", "Best Artist" och "Best Live Act" - ZIGGI är Hollands största reggaeartist som med sina bejublade spelningar runt om i Europa och samarbeten med bland annat Gentleman, Elephant Man och Anthony B har markerat sin plats på den internationella reggaescenen.

Michael Parkinson var under nio års tid en del av gruppen Postmen som med sin reggaeinspirerade hiphop erövrade Europa. Debutalbumet Documents från 1998 med hits som 'Cocktail' och 'U Wait' sålde i över 70 000 exemplar vilket fortfarande gör det till Nederländernas bäst sålda hiphop/reggae-album. Michael lämnade Postmen för att satsa på en solokarriär under namnet MAIKAL X, resultatet är fantastiskt och det är med spänning vi kan vänta på vad som komma skall.

DANJAH föddes 1985 i Stockholm, Botkyrka där han också är uppväxt. Hans passion till musiken och hans dotter räddade honom från gatans mörka sidor och det är med sin musik som han vill förmedla att kärlek är allt du behöver för att tackla motgångar, såväl som framgångar i livet.

JEEPSTARR jobbar mycket tillsammans med Kapten Röd i ribbitbomskank studios där de producerar rytmer såsom "rock on 2007" och "Everyday Riddim". Ryktet säger också att Jeepstarr nyligen spenderade ett par intensiva dagar i Red Hut's studio i Skärblacka tillsammans med ett antal andra kända reggaeprofiler, intressant!

SNAKKA SAN, ingen kan snacka som Snakka kan, hey hey hey! Han säger det rätt bra med sina egna ord i första singeln Pum Pum. När inte Snakka San toastar runt om i landet så hostar han webbaseraderadiostationen och webTv'n LateNightMunchies tillsammans med Ziontist Soundsystem.

LUDDEE är tillsammans med de två ovanstående en del i musik-kollektivet Kapellet som med sina varierade stilar kompletterar varandra och bjuder på en scenshow väl värd namnet.

Backar samtliga artister denna kväll gör SAFARI SOUND från den smutsiga södern. Dj Shirkan & Sammy K driver en av Malmös fetaste klubbar - Gully Creepin, sänder dancehallshow på Din Gata i P3 och är ständigt on the road doin' what they do best - river upp klubb efter klubb men den bästa och senaste dancehallen.

Idag är ingen vanlig dag, för idag är shanty's femårsdag! Nej det är verkligen ingen vanlig dag, vi ger er alltså 1-2-3-4-5- sex grymma artister och ett sound som kommer att sätta dansgolvet i lågor!

Länk till http://www.myspace.com/ziggimusic
Länk till http://www.myspace.com/maikalx
Länk till http://www.myspace.com/danjahmusic
Länk till http://www.myspace.com/snakka
Länk till http://www.myspace.com/sirjeeps
Länk till http://www.myspace.com/luddee
Länk till http://www.myspace.com/safarisound

Vi öppnar portarna klockan 21 och festen börjar tidigt, 22.30 beräknas showen starta så KOM I TID! Ett begränsat antal förköpsbiljetter kommer att finnas för försäljning från och med tisdag 1 december. Dessa kommer också ge köföreträde fram till midnatt, mer info inom kort.

"Vart var du den 11 december 2009?"

Shanty Town 5 ÅR @ Trägår'n Kök & Bar, Borås
11/12 | 21-02 | Leg 18 | 150:- inkl. garderob

Länk till http://www.myspace.com/clubshantytown