I början av Januari 2014 låstes Whoa och du kan alltså ej logga in eller skriva något nytt i forumen. Innehåll i forum osv kommer finnas tillgängligt. Läs Mer »

Scratch 2-år! K-Sly (UK)+massa annat 6/11 Gbg

Klubb & Konserter - Övrigt & Utland

   

2004-10-28 01:01

Scratch 2-år! K-Sly (UK)+massa annat 6/11 Gbg

Scratch 2-årsfest med:
Kamanchi Sly & DJ Harry Love (UK) + A.D.L (SWE) & Booty Cologne (DK)

Tiden går fort och det är redan 2 år sen första Scratchkvällen i Gbg. Det ska vi självklart fira på sedvanligt Scratch-vis – dvs bra artister på scen och en grym stämning i form av en go & grön publik. Vi fixar det första och ni står för det senare....Såååå ( äkta Leifi Style !)

Kvällens huvudakt är ingen mindre än Kamanchi Sly & DJ Harry Love från London, UK. Kamanchi Sly är känd för många av oss som lead-MC I Londongruppen HiJack som hade sin storhetstid I slutet av 80-talet och början av 90-talet. Dom släppte bl a albumet “Horns of Jericho” som blev en storsäljare och trendsättare för UK rap o plattan blev spred sig snabbt över hela världen o gruppen nådde nya fans från Grönland till Australien.

Kamanchi Sly har varit borta från hiphop-världen nu i några år, men har under 2004 redan hunnit med att släppa två olika kritikerhyllade ep´s och nya LP’n väntas komma nu i slutet på 2004. K-Sly är av många ansedd som Europas bästa MC utan konkurrens och många håller honom även som en av dom dukigaste på hela vår planet. Kom och avgör själva folks!

Det finns två ytterst magiska datum i Gbg´s hiphop-historiebok som folk pratar om på "gatan" och numera även "nätet" ofta. Det ena var 2 februari 1990. Då öppnade Hijack upp för Ice-T, på ett fullproppat Kåren i GBG. Det andra ett år senare ,1991, på ett överfullt Magasinet. På 1 år hade Hijack redan gått om en sådan stor artist som Ice-T, och när de hade gått av scenen, så hade Ice-T mycket svårt att få folk intresserade av sin show, iom att folkets headliner för kvällen redan hade kört.

DJ Harry Love är Kamanchi Sly's turné-DJ och kommer även rocka dansgolvet med ett brutalt party-set efter showen. Rykten går även att K-Sly kommer stanna kvar på scenen under sin turné dj´s party set & bidra med ett & annat för att maiximera "röjjet" Harry Love har sjuka skills bakom skivspelarna – något ni alla kommer märka när han går loss senare på kvällen.

Utöver detta har vi A.D.L. Som är välkänd för de flesta i Sverige och Norden för sina rap-skills och sin otroliga scen-närvao tillsammans med danska livebandet Booty Cologne som nyligen varit med på DJ Vadim’s världsturné som Rhythm Section och även ingått I det danska kollektivet “Nobody Beats the Beats”.

Kolla in http://www.scratchgbg.com för mer info, ljudfiler, länkar mm.

Varmt välkomna / Scra-Scra-Scra-Scratch Unit !




SCRATCH 2-års fest !
Lördag 6 november, Pustervik, Järntorget, 18 år
22.00-03.00 | Förköp 90:- på Shelta, 2:a långg. 7 el. Blenda, 2:a lång. 20, dörr 100:-