I början av Januari 2014 låstes Whoa och du kan alltså ej logga in eller skriva något nytt i forumen. Innehåll i forum osv kommer finnas tillgängligt. Läs Mer »

22/2 Goodlife / Live: Daniel Savio @ Nefertiti

Klubb & Konserter - Göteborg

   

2013-02-20 23:29

22/2 Goodlife / Live: Daniel Savio @ NefertitiDaniel Savio har under de senaste tio och några åren gjort sig ett namn inom den elektroniska musiken, både i Sverige och internationellt. Han har producerat grammisbelönad electro som en tredjedel av Hundarna från Söder, klippt ihop en discoopera under sitt alias Kool DJ Dust och även hunnit med att scratcha på låtar av en inte helt okänd sångerska vid namn Britney Spears.
På senare år har han dock framför allt stigit fram som en av förgrundsgestalterna inom Skweee, den skeva syntfunk som sedan 2000-talets mitt gått från att vara en underjordisk skandinavisk angelägenhet till en mikrogenre med global spridning. Vissa kallar honom till och med genrens fader, då det var han som myntade dess namn. ”Skweee” (från ”squeeze”) beskriver helt enkelt processen att krama ut så mycket som möjligt ur sin arsenal av analoga syntar och allsköns lo-fi-utrustning, utan inblandning av vare sig datorer eller samplingar, och det är precis vad Daniel Savio gör på sina skivor.
Efter att tidigare ha släppt plattor på Flogsta Danshall (SE) och Losonofono (USA) släppte han 2012 en självbetitlad LP på norska Dødpop, vars dystopiska robotfunk gavs två tummar upp av kritiker och skweee-skallar världen över.

Namn: Goodlife / Live: Daniel Savio

Plats: Nefertiti

Datum/Tid: 2013-02-22 23.55-04.00

Ålder: 20

Kostnad: 120

Mer info: