I början av Januari 2014 låstes Whoa och du kan alltså ej logga in eller skriva något nytt i forumen. Innehåll i forum osv kommer finnas tillgängligt. Läs Mer »

Vibes julfest 25/12 (The Keffat Liv + Dubbel Trubbel + Parham)

Klubb & Konserter - Göteborg

   

2009-12-11 16:31

Vibes julfest 25/12 (The Keffat Liv + Dubbel Trubbel + Parham)

Det är dags för Vibes årliga julfest, på med de heta baggypantsen morfar gav dig i julklapp o guldkedjan du rackade från kidsen i Nordstan på vägen hem från släktträffen. Juldagen är julafton i baren - beställ vad du själv vill ha o sup bort ångesten från gårdagen, inga konstigheter!

I år slår vi till med tre våningar. På övervåningen huserar LÖVET / SCRATCH och det bjuds på hiphop för hela slanten. Det är knappast någon idé att presentera vad Scratch är för nåt (Eller jo kanske för alla Malmöpågar som kommer på besök till Götlaborg denna dag) Scratch står bakom alla feta hiphopbokningar i stan, inget snack om saken. I februari tar Lövet hit de überfeta Jedi Mind Tricks igen för en intim konsert på Pustervik.
Sweet as candy.

På mellanvåningen/puben står JONAS / ROUGH LYNX och lirar reggae/dancehall till den milda grad att även den mest råbarkade wanna-bee-wiggern släpper sin gangstapose o vill ge sig ut på dansgolvet o släppa loss. Rough Lynx är ett av GBG:s största o mest kreativa soundsystems, som står bakom diverse klubbarrangemang på Pustervik, Kontiki, Henriksberg samt en och annan reggaekonsert.

Nere i the dungeon/Ballroom har vi BASSLINE EXPRESS bakom skivspelarna. De har bland annat kört på Röda Sten (med All Out Dubstep och What The Fuck) och på Rio Rio (med Shambler) samt egna fester på lite olika adresser. De lirar Drum & Bass samt Dubstep.

Det finns kort o gott nåt allt för alla. Men men nog om de tre dansgolven nu och låt oss istället sikta in oss på artisterna.

Vibes presenterar stolt:

THE KEFFAT LIV
Söderns smutsigaste är tillbaka! Med sin träffsäkra rap om allt som berör gemene mans vardagsliv (kärlek, våld, pedofili, kvinnomisshandel) berör de allas våra hjärtan. The Keffat Liv ligger på den där perfekta gränsen mellan genialitet o galenskap - själv rankar jag dem som ett par genier rätt av.

Tyvärr lever de inget highlife-liv nere i Möllan så se till att supporta dom o köp deras merch på giget. Eftersom de enligt egen utsago anser att alla skivbolag är bögar släpper de nämligen allt material gratis på nätet, vilket innebär att deras enda inkomstkälla är gig + merch.

De har inte ens råd med egen internetuppkoppling vilket gör att deras myspace + hemsida www.rappareisamverkan.se nu ligger nere.

http://www.rappareisamverkan.se

DUBBEL TRUBBEL
Dubbel Trubbel är också medlemmar ur kollektivet Rappare i samverkan och har det senaste året fått ett rejält genomslag med sin senasta platta. Min hjärna känns som som lim just nu så det enda jag vill tillägga här är att de faktiskt har en myspace som fungerar pga att ena medlemmen Mr Cool har lite mer cash under madrassen än vad Färska Prinzen har.

(Om det beror på stim-pengarna han fick av Snook efter att låten om honom blev populär är en annan sak)
Ni finner deras myspace här, lyssna o njut.
http://www.myspace.com/dubbeltrubbel

PARHAM
24 åriga Göteborgaren Parham Pazooki, ursprungligen från Iran, har varit aktiv inom den svenska hiphopscenen sen unga tonåren, men har inte uppmärksammats förrän den senaste tiden. Parham lanserade en egen skiva som resulterade till ett samarbete med Prevision.

Parham har fått väldigt fin kritig av de inbitna lyssnarna. Parhams musik är en bra blandning av melodiösa låtar där rappen ligger på en hög nivå med jordnära texter. Sen får vi även tillägga att Parham är en gammal Vibes-stammis som var där när klubben startade vilket gör det extra kul att ha honom på scen nu ett gäng år senare. Lyssna in er på Parham här:
http://www.myspace.com/parhamgbg

Vi syns i baren! Mvh Jonk & Weberg

VIBES JULFEST
HENRIKSBERG
ÖPPET: 20.00-02.00
ENTRÈ: 90 kr + förköpsavgift
Biljetter finns på pusterviks biljetter 031-130680 samt ticnet.se
18 år gäller


ENTRÈ VIA PUBEN

http://www.alleycat.se-- http://www.showdowngbg,se -- http://www.jonk.se -- http://www.myspace.com/perfektklubb -- http://www.myspace.com/belsepub