I början av Januari 2014 låstes Whoa och du kan alltså ej logga in eller skriva något nytt i forumen. Innehåll i forum osv kommer finnas tillgängligt. Läs Mer »

RotRock 2005; Peps mfl. + Lady Saw (JA)

Klubb & Konserter - Festivaler

   

2005-07-15 11:34

RotRock 2005; Peps mfl. + Lady Saw (JA)

RotRock 2005; Peps mfl. + Lady Saw (JA) mfl.

Officiell sida: http://www.landskronareggae.com

RotRock 2005 presenterar idag väldigt stolt detta års lineup, den helt klart hetaste någonsin för festivalen;

RotRock Festival:
Peps med Blodsbandet (Swe)
Kung Kodum (Swe) http://i-ration.se
Kultiration (Swe) http://i-ration.se
Sambassadeur (Swe) www.sambassadeur.com
Sibyl Vane (Swe) www.sibylvane.cjb.net

RotRock Efterfest:
Lady Saw (JA) http://www.ladysaw.net

Festivalen hålls lördagen den 6:e Augusti i Teaterparken mellan 15:00 - 24:00 och har fritt inträde.

Efterfesten hålls på Rhett, Ödmanssonsgatan 4 mellan 23:00 - 03:00 och kostar 100:- och har 18-årsgräns.

RotRock Festival
Festivalen, som hålls för fjärde året i rad i Teaterparken i Landskrona med fri entré, håller vanan trogen uppe den blandning som festivalen gjort sig känd för hos publiken. Förra årets publiktopp på 4.500 pers räknar vi med att toppa lätt.

Banden som spelar i parken på kvällen är svensk reggaes gudfader Peps Persson som spelar med sitt Blodsband. Peps behöver ingen närmare presentation och RotRock är så klart mycket nöjda med att mannen som skrev låten som gav inspiration till festivalen spelar här. Kronprinsarna på det svenska reggaehovet Kung Kodum från Helsingborg och Kultiration från Göteborg förstärker festivalen med sin närvaro. De båda banden är bland de klart hetaste svenska reggaeakterna i Sverige idag och båda banden spelar på samtliga (10 st) svenska reggaefestivaler i år, men det är bara hos oss som man kan se dem helt gratis.

På rocksidan förstärker vi med de svenska rockjournalisternas stora sommarhype; Sambassadeur från Göteborg. Sambassadeur hämtar sin inspiration från bl a Go-betweens, Velvet Underground, Magnetic Fields, Pavement och France Gall. På rocksidan har vi också popbandet Sibyl Vane från Ängelholm som börjat bygga sig ett namn i underjorden.


RotRock Efterfest med Lady Saw (JA)
Nytt för i år, och något som vi ser framemot, är konceptet RotRock Efterfest där vi presenterar ingen mindre än The undisputed Queen of Dancehall, Grammyvinnaren Lady Saw direkt från Kingston, Jamaica som inleder sin Europaturné på RotRock Efterfest som kommer att hållas på Rhett, Ödmanssonsgatan 4, Landskrona. Inträdet ligger på 100:- och åldersgränsen är satt till 18 år. Lady Saw är otvetydigt den största kvinnliga jamaicanska dancehallstjärnan som fick en Grammy Award i Los Angeles förra året för hennes monsterhit tillsammans med No Doubt ”Underneath it all”. På RotRock Efterfest tar vi det tillbaka till grunden med en i sanning jamaicansk kväll där Lady Saw visar vart skåpet ska stå tillsammans med sitt crew.


RotRock Eftermiddag
Som vanligt värmer vi upp eftermiddagen med en kavalkad med osignade band som uppträder. Mer info om detta längre fram.

Boss Sounds - Reggae Scorcher.