I början av Januari 2014 låstes Whoa och du kan alltså ej logga in eller skriva något nytt i forumen. Innehåll i forum osv kommer finnas tillgängligt. Läs Mer »

   
Admin

2013-01-27 21:38

FA-cupen

Världens roligaste cup. Anledningen såg vi idag.

Leeds (Championship) slog ut Tottenham. Oldham (League One, dvs division 3) slog ut Liverpool. Brentford (League One) var sju minuter ifrån att slå ut Chelsea men fick till omspel på Stamford Bridge.

Igår slog Luton Town, som spelar i Conference National vilket motsvarar division 5, ut Norwich och Brighton (Championship) plågade länge Arsenal.

Nu kanske nån tror att alla de här PL-lagen ställde upp med reservlag, att de skiter i cupen osv men utan att ha någon större koll på lagen så hette målgörarna Oscar & Torres (Chelsea), Dempsey (Spurs) samt Suarez & Allen (Pool). Inte direkt juniordebutanter. Arsenal vilade förvisso t ex Cazorla, Wilshere, Walcott och Gibbs men det var ändå ett starkt lag på plan och det inte var inte förrän Wilshere och Walcott kom in som man kunde punktera matchen.

Det är precis det här som är så jävla skönt med FA-cupen. Alltid är det nåt eller några lag som överraskar och går långt. En av mina favoritmatcher all time gällande fotboll var för två år sedan i matchen mellan Torquay och Crawley. Zappade av en slump in och fastnade direkt. De var inget vidare bra men jävlar vilken inställning. Crawley fick ju åka och spela mot United och åkte ur med 1-0 efter att ha varit sjukt nära en kvittering i slutet.

Det står redan nu klart att ett par lag utanför PL kommer gå vidare från nästa omgång då Luton möter Millwall och MK Dons möter Barnsley. Några andra har också chansen men möter PL-lag. Lär bli sköna matcher iaf.

Någon annan som bryr sig om FA-cupen?

The president has been kidnapped by ninjas. Are you a bad enough dude to rescue the president?