I början av Januari 2014 låstes Whoa och du kan alltså ej logga in eller skriva något nytt i forumen. Innehåll i forum osv kommer finnas tillgängligt. Läs Mer »

Ara Abrahamian, vilken hjälte!

Hobby & Fritid - Sport & Idrott

   
Admin

2008-08-14 13:56

Ara Abrahamian, vilken hjälte!

Han seglade nyss upp till idolstatus.

För de som inte redan sett det: Efter att ha blivit bortdömd av en korrupt katastrofdomare och överkörd av ett korrupt katastrofförbund går han in i match om tredjepris och fullständigt kör över en fransos som inte hade en chans. Ara gör det förmodligen enbart för att för att visa att han är bäst och inte någon tjurig jävel som sätter sig grinar över en dålig domare. Agerandet vid prisceremonin senare är helt oförglömligt: Ara tar emot medaljen, gratulerar den andre tredjepristagaren från Turkiet, kliver ner från podiet och kastar medaljen på matten, vinkar mot publiken och går ut. Hur kallt som helst. Ceremonin fortsätter som om ingenting har hänt. Se klipp från SVT.

Helt underbart att Ara vågar göra det, att han står upp för sin sak och inte viker sig som så många andra har gjort så många gånger. En bojkott av bronsmatchen hade absolut inte varit fel, jag hoppades lite på det. När han sen tågar in mot mattan har jag nästan sållat honom till skaran som givit upp sina principer men den blicken Ara har i samma ögonblick säger något annat. Matchen var slut innan den ens började. Ceremonin var en skön protest och en käftsmäll mot ett brottarförbundet som inte kan ignorera detta för sin egen legitimitets bästa.

Det är så bra att det finns folk som till och med i OS vågar stå upp, med hela världens strålkastarljus mot sig. Ara kommer få skit för det här, inte så allvarligt som om det vore en politisk protest (även om det här säkerligen inte är uppskattat av Kina som siktar på ett perfekt OS), men det skiter han nog i fullkomligt. Kanske blir han diskad, förmodligen inte. Han har en vinnarskalle och förtjänar all respekt för sitt agerande.

Vad tycker ni, var Ara Abrahamians agerande rätt eller fel? Borde han ställt upp i bronsmatchen? Gjorde domaren ens fel?

The president has been kidnapped by ninjas. Are you a bad enough dude to rescue the president?