I början av Januari 2014 låstes Whoa och du kan alltså ej logga in eller skriva något nytt i forumen. Innehåll i forum osv kommer finnas tillgängligt. Läs Mer »

Djurgården - halmstad protestaktion i första halvlek

Hobby & Fritid - Sport & Idrott

   

2008-04-12 15:04

Djurgården - halmstad protestaktion i första halvlek

DET ÄR DAGS ATT SÄTTA NER FOTEN

Vi kommer under söndagens match att sitta tysta under första halvlek. Detta gör vi i protest mot den senaste tidens utveckling. Förbundet, SEF och lagstiftarna hotar att kväva den supporterkultur som vi älskar.
Vi måste visa vårt missnöje. Den utveckling som har ägt rum i England är närmare än vi tror. Vi måste försöka forma vår framtid. En framtid som, om vi inte agerar, består av odemokratiska lagar. Därför måste vi agera nu, innan slaget är förlorat.

Det är beklagligt att vi inte stöttar våra spelare idag. Laget har trots det självklart vårt fulla stöd i kampen om guldet. Likväl väljer vi att markera att vi inte accepterar den utveckling vi nu kan skönja. Svensk Elitfotbolls Förening och Fotbollförbundet måste få se vad vi tycker. Tiden då vi ser på hur vår kultur förstörs är över. Lagförslag som straffmässigt likställer pyroteknik med en misshandelsdom, grov stöld och en rad sexualbrott är ett skrämmande bevis på hur långt hetsjakten på oss fotbollssupportrar har gått.
Vi ser en utveckling där fotbollssupportrar behandlas som något oönskat, som något att kväva och låsa in. En utveckling då vi ständigt blir bekämpade och spottade på.
Mot denna bakgrund har vi idag valt att agera. Vi uppmuntrar alla inom Djurgårdsfamiljen att göra likadant.

Aktionen kommer att gå till på följande sätt under första halvlek:
• Vi kommer sitta ner och inte delta i sången
• Vi kommer inte att använda flaggorna
• Vi kommer hålla upp en rad budskapsbanderoller

Under hela den andra halvleken visar vi hur framtiden kommer se ut – om vi får bestämma. Vi uppmanar alla att bidra till protesten och sen visa vårt fulla stöd till laget och sjunga hem tre nya härliga poäng!

Det här är bara början på någonting stort. Vi säger bestämt Nej till den moderna fotbollen och motsätter oss lagförslag DS 2008:20!

/Ultra Caos Stockholm, delar av Fabriken Stockholm samt övriga engagerade supportrar

----

Det känns som att det är värt en egen tråd så att folk kan argumentera och ta ställning istället för att det splittas till diskussioner i både Mot den moderna fotbollen och Halmstadstråden.

----

Värt att poängtera inför söndagen är att det inte råder något sångförbud. Vi tänker inte försöka stoppa personer som är där för att stödja Djurgårdens IF, men vi hoppas självklart få så stort medhåll som möjligt från alla sorters Djurgårdare för att få så stor synlig effekt som möjligt. Det här är som sagt bara början på något större, men vi vill redan nu sätta ner foten för att markera vårt ställningstagande.

If you can take a dick in your ass, you can damn sure take a joke!