I början av Januari 2014 låstes Whoa och du kan alltså ej logga in eller skriva något nytt i forumen. Innehåll i forum osv kommer finnas tillgängligt. Läs Mer »

Dahlin hyllar Royal League

Hobby & Fritid - Sport & Idrott

   

2005-02-18 22:25

Dahlin hyllar Royal League

"Den store fotbollsprofilen Martin Dahlin är övertygad anhängare av Royal League.

Den store fotbollsprofilen Martin Dahlin är övertygad anhängare av Royal League. Den ”gamle” svenske landslagsskyttekungen, som hade sin storhetstid i mitten av 1990-talet, säger i en intervju i tidningen Kvällsposten:
– Det finns ingen tradition i Sverige att spela på vintern, men det måste komma. Om alla hjälps åt och har tålamod blir det bra, säger Martin Dahlin, 36.
Han har själv erfarenhet av spel i minusgrader i både engelska och tyska ligan. Dahlin menar att svenska klubbar, kommuner, planskötare och spelare måste vänja sig.
– Royal League är en bra grej som utvecklar hela svenska fotbollen. Vi måste kunna spela även på vintern. Det tar lite tid, men snart blir det naturligt också i vårt land. Vi måste hänga med.
– Gräsmattorna måste vi kunna fixa, med allt bättre tekniska hjälpmedel. Och spel i minusgrader är ju vardagsmat i England, Tyskland, Frankrike, Holland, Belgien med flera större fotbollsländer, säger Martin Dahlin, som gjorde 29 mål på 60 landskamper, till Kvällsposten."

Jag håller med Martin och även Erland att det kanske är dags för allsvenskan att börja spela som övriga europa i princip.

Johan Cruyff sade 89, att IFKs första UEFA-cupguld var det mest positiva i europeisk klubbfotboll under hela decenniet! - och var i stånd att föra matcher även på bortaplan mot europeiska toppklubbar