I början av Januari 2014 låstes Whoa och du kan alltså ej logga in eller skriva något nytt i forumen. Innehåll i forum osv kommer finnas tillgängligt. Läs Mer »

SvFF:s uppträdande i cupfinalen

Hobby & Fritid - Sport & Idrott

   
Admin

2004-11-12 14:26

SvFF:s uppträdande i cupfinalen

Länk till att börja med

Hörde lite om det här av Fler efter matchen.

Givetvis går det inte att undvika paralleller med de livsfarliga AIK-fansens uppträdande i derbyt, när stängsel skakades för glatta livet. Givetvis är det skillnad på incidenterna. I detta fall skadades faktiskt personer, och det kunde ha gått mycket värre.

Det som hände nu är många gånger värre, men skillnaden är att som bekant att det var bossarna som var ansvariga. Vem ska nu straffa dem? Var är medias häxjakt nu?

Intressant är straffsatsen:

* AIK: två matcher utan publik samt 100,000 kronor i böter.
* SvFF: En gratisbiljett till Sverige-Malta

Vad är fel den nämnda bilden?

Ett talande hyckleri är detta uttalande:

Förbundets chefsjurist Krister Malmsten menar dock att Svenska fotbollförbundet inte kan ställas som juridiskt ansvarig.

Men i AIK:s fall kunde AIK ställas ansvarig för supportrarnas beteende? AIK:s supportrar är inte anställda av AIK. Dessa matchvärdar är anställda av SvFF, vilket borde innebära att problemet är många grader värre här.

Som arbetsgivare borde SvFF stå som ansvariga för den grova misshandeln av tjejen som fick ett hårt slag i bakhuvudet och även drabbades av hjärtstillestånd.

SvFF bör ta sitt ansvar och se över sig sin egen hobbyorganisering. Sluta leka maffiafamilj." Avgå" är ett använt ord denna säsong, och varför sluta med det nu? Jag vill att de öppet ska gå ut och säga att de starkt tar avstånd från det som hände, och inte bara säga att det var "beklagligt" eller "synd". Ungefär samma krav som Englund fick efter derbyt.

Frågan är väl egentligen hur man ska bestraffa de som straffar andra i vanliga fall?

The president has been kidnapped by ninjas. Are you a bad enough dude to rescue the president?