I början av Januari 2014 låstes Whoa och du kan alltså ej logga in eller skriva något nytt i forumen. Innehåll i forum osv kommer finnas tillgängligt. Läs Mer »

Marian Hossa Klar för Mora ik

Hobby & Fritid - Sport & Idrott

   

2004-11-11 17:17

Marian Hossa Klar för Mora ik



Mora meddelade på en presskonferens på torsdagseftermiddagen att man kontrakterat slovaken Marian Hossa.
- Det här är den största värvningen genom tiderna i Mora, säger MIK:s klubbdirektör Jan Simons.


Efter en tids spekulationer kunde Mora IK idag offentliggöra sitt senaste nyförvärv. Det handlar om Slovakiens stjärnforward Marian Hossa, 25 år.

- Det här är den största värvningen genom tiderna i Mora, säger Jan Simons, klubbdirektör i Mora. Helt i klass med värvningen av Lennart ”Lill-Strimma” Svedberg.

De senaste säsongerna har Marian representerat Ottawa Senators i NHL. I år svarade han för hela 82 poäng på 81 matcher (36 mål och 46 assist) och slutade därmed som femma i den totala skytteligan i NHL, före namn som bl.a Mats Sundin, Jaromir Jagr och Joe Thornton.

Under hösten har Marian spelat i moderklubben Dukla Trenèín hemma i Slovakien och där han svarat för 30 poäng (17 mål och 13 assists) på 19 matcher.

En bidragande orsak till värvningen är att hans bror Marcel och barndomskompisen Rastislav Pavlikovsky sedan en tid spelar i Mora IK. Tanken är också att dessa tre ska bilda kedja.

- Marian är en världsspelare och kommer att tillföra laget en rejäl spets, säger Harald Lückner, tränare i Mora. Han kommer troligen att spela tillsammans med sin bror Marcel och Rastislav Pavlikovsky.

Marian Hossa anländer till Mora på måndag den 15 november och gör sin första träning med laget samma eftermiddag. Elitseriedebuten sker i Kempehallen, torsdagen den 18 november, då Mora möter MODO. Hemmadebuten i FM Mattsson Arena sker lördagen därpå, den 20 november, då Mora gästas av Djurgården.