I början av Januari 2014 låstes Whoa och du kan alltså ej logga in eller skriva något nytt i forumen. Innehåll i forum osv kommer finnas tillgängligt. Läs Mer »

Degerfors IF klara för superettan!

Hobby & Fritid - Sport & Idrott

   

2004-10-23 19:32

Degerfors IF klara för superettan!

Så var det då klart, nästa år förgylls superettan av Degerfors IF, ett av landets mest folkkära lag! Efter att ha besegrat Umeå FC borta med 1-0 förra helgen var det som upplagt för folkfest när det nu skulle avgöras på Stora Valla i Degerfors. Drygt 5.600 degerforsare och andra hade slutit upp denna gråmulna dag, med regnet hängandes över sig. Drygt 5.600 som hade kommit för att se Degerfors IF återta sin rättmätiga plats i den svenska fotbollseliten!

Och det började bra! Degerfors tog snabbt kommandot i matchen, och pressade UFC riktigt rejält. Och i den 13:e spelminuten kom utdelningen. Tobias Sohlberg bröt igenom i straffområdet, men blev där fälld och fick földjatligen straff. En straff som kallt sattes vid sidan om den norrländske målvakten av veteranen och mittbackklippan Mikael "Måsen" Mårtensson.

Tyvärr innebar inte detta en ytterligare tändning för Degerfors, utan snarare tvärtom. Umeå övertog spelet, och de rödvita tappade mark mer och mer. I den 28:e minuten kunde UFC:s Markus Henrysson - utsedd till division tvås bästa mittfältare av bl.a. Unibet - enkelt rulla in kvitteringen. Det oavgjorda resultatet höll sig halvleken ut.

Inledningen av andra halvlek var Umeå FC:s, de förde spelet fullständigt och gav inte Degerfors särskilt mycket yta att jobba på. Och i den 60:e spelminuten kunde så Andreas Utterhall slå in det mål som innebar att UFC var laget som knep platsen till superettan. Och det såg tungt ut. De tjugo minuter som följde på umemålet var det dåligt spel av Degerfors och en enorm frustration från publiken. Passningar utan adressat, trötta löpningar, ingen energi i närkamperna och så vidare. Men, så vände det. Degerfors började flytta fram sina positioner, och rätt vad det är så satt den.

I den 83:e minuten kunde Tobias Sohlberg, via en Umeåförsvarare, sätta in kvitteringsbollen och Degerfors var de som drog det längsta strået! Under de drygt tio minuter som följde fullständigt kokade det på Valla av nervositet och glädje. Och när klockan visade 92:09 båste dommaren av. Publiken exploderade, Degerfors IF är klara för superettan 2005!

Vi är tillbaka!

"Dekker var en notorisk mytoman som berättade en massa lögner om sin sociala bakgrund och sin utbildning."