I början av Januari 2014 låstes Whoa och du kan alltså ej logga in eller skriva något nytt i forumen. Innehåll i forum osv kommer finnas tillgängligt. Läs Mer »

[Fanfiction]Harry Potter and the Methods of Rationality

Hobby & Fritid - Kultur & Media

   

2012-09-05 20:43

[Fanfiction]Harry Potter and the Methods of Rationality

Eliezer Yudkowsky är grundaren av Singularity Institute for Artificial Intelligence och delgrundare av- och flitig skribent på http://lesswrong.com/. Han har även skapat en omskrivning av Harry är ett geni som får nog med utbildning för att angripa den mystiska världen av magi på ett vetenskapligt sätt.


Petunia married a biochemist, and Harry grew up reading science and science fiction. Then came the Hogwarts letter, and a whole new world that had never heard of Science. And new friends, like Hermione, and Professor McGonagall, and Professor Quirrell.


Trotts att berättelsen går igenom en hel del komplicerade koncept, tyckte jag aldrig att det blev långtråkigt, eftersom hela byggdes in väldigt bra i berättandet. Kort sagt är det nog det bästa exemplet på "infotainment" jag någonsinn stött på.

Det hela går att läsa på länken nedan. Själv lästa jag genom moblien, eftersom jag tyckte det blev för långa rader, med upptäckte nu att textbredden går att justera genom en av knapparna på den där beskrivningsrutan som är högst upp.
http://www.fanfiction.net/s/5782108/1/Harry-Potter-and-the-Methods-of-Rationality

Truthful words are not beautiful; beautiful words are not truthful. - Lao Tzu