I början av Januari 2014 låstes Whoa och du kan alltså ej logga in eller skriva något nytt i forumen. Innehåll i forum osv kommer finnas tillgängligt. Läs Mer »

Dokumentärer om människor med in i helvetes för mycket fritid

Hobby & Fritid - Kultur & Media

   

2011-05-06 01:50

Dokumentärer om människor med in i helvetes för mycket fritid

Av någon outgrundlig anledning har jag det senaste året totalt snöat in på dokumentärfilmer som kretsar kring individer med konstiga fritidsintressen och ett litet annorlunda sätt att betrakta livet på. Blir alltid lika glad och fascinerad när jag sugs in i dessa märkliga människors vardagsliv och får ta del av deras skumma och häpnadsväckande bekymmer.

Kommer dela med mig av mina favoriter här och hoppas att ni också vill bidra med era egna guldklimpar. Förhoppningsvis kan vi få igång något slags samarbete och skapa en riktigt mäktigt tråd av oanade propotioner. Börjar med några lite nyare varianter:

Marwencol
En alkad, gammal krigsveteran blir nerslagen av fem hoodlooms i Kingston, New York, hamnar i långvarig koma och vaknar upp som en findus-färdigrätt, varken med minne eller finmotorik. När den amerikanska sjukförsäkringen gjort vad den är bäst på och gått upp i rök, skickas han tillbaka hem till verkligheten som en bruten man, med en kapacitet att klara av ett vuxet och ansvarstagnade liv, motsvarande en femårings. Så för att bättre kunna bearbeta gamla, jobbiga krigssorger och hantera det faktum att det kvinnliga laget inte längre kommer med några seriösa anbud på transfermarknaden, försvinner Mark Hogankamp in i en förtrollad värld bestående av G.I. Joe-gubbar och Barbiedockor. Han skapar en alternativ verklighet, en fiktiv dockstad han kallar ”Marwencol” och låter sina nära och kära, representeras av dockor med både komplexa personligheter och unika mellannamn.

Finns fler tips på riktigt FETA DOKUMENTÄRER här:

http://alltdetdarochenpasechips.wordpress.com

(Inlägget ändrat av Squirtle. Fixade rubriken på trådskaparens begäran 2011-05-31 23:10:18)

Finns tips på riktigt FETA DOKUMENTÄRER här:

http://addoepc.se

2013-02-19 22:38
Pucker Up
På den gamla goda tiden när mormor och morfar fortfarande var unga fanns det varken mp3-spelare, Sony Walkmans eller bärbara radioapparater. Det innebar att det var "begravning utav bibliotekarie"-tyst mest hela tiden och att allt som kunde bryta den utdragna "tysta leken" mottogs med vidöppna armar och ett okritiskt sinne. Visslingen som idag bäst förknippas med dagdrömmande diskare, dekadenta douchébags och överdrivet ointresserade omklädningsrum-män, var på den tiden en uppburen audiell färdighet och utomsocknes vallfärdade i de tusental för att ta del av de mänskliga näktergalarnas magiska framträdande. Kontrasten till dagens situation där visslings-världseliten och deras samtliga supportrar får plats i en mellanstor innebandyhall är minst sagt slående och trots att en handfull visslings-entusiaster världen över jobbar ihärdigt för konstuttryckets överlevnad, är det mycket som pekar på att Monty Pythons optimistiska "Jesus"-nummer kommer te sig som rena grekiskan bara inom några få generationer. Trots de överhängande undergångsprofetiorna stretar visslings-eliten tappert vidare. De glider runt i kontorslandskap med händerna i byxfickorna, de hänger i hängmattor på ett väldigt nonchalant sätt och av någon outgrundlig anledning dras de till kolgruvor och dvärgar i gäng. De gör allt för att vara i absolut tipptopp-form inför de stundande visslings-mästerskapen. Tävlingar de oftast tvingas åka till på egen hand - vänner och familj stannar helst hemma och låtsas som om det är den gamla goda, tysta tiden igen.

Finns tips på riktigt FETA DOKUMENTÄRER här:

http://addoepc.se
Admin

2013-02-24 03:48
Tips: kolla in på Jiro Dreams of Sushi på fastande mage. Det är verkligen bara 1h:22m av inzoomade sushibitar med kommentarer :)

Tips:

Samsara
Vad det här egentligen är, är en lång, vacker slideshow av delar av världen. Filmen saknar helt kommentarer och får ses som ett stickprov av världen just nu, lite gott och blandat av det ena och det andra. Den spelades in i fem år i sammanlagt 25 länder. Det finns ingen speciell handling mer än att den är vacker. Till och med naturkatastroferna har en skönhet. Min spontana känsla när jag tittar är att vi gärna drömmer om att besöka andra planeter och nya världar men Samsara gör det tydligt att det inte finns en chans att kunna upptäcka allt ens på vår egen planet. Samsara visar även vår sämre sida så som livet för de fattiga som arbetar med svavelbrytning. Döden, vapen och människor som letar mat på soptippen skildras också. Det är lite märkligt men en fantastisk styrka att kunna dras med i något som saknar uttalad handling eller förklaring. Kanske är det just det som är styrkan, våra egna tankar är vad som styr hur vi känner inför det vi ser. Det behöves ingen som berättar vad vi ska tänka eller känna.

Finns en uppföljare vid namn Baraka också som jag inte kollat på mer än litegrann. Verkar vara precis samma stuk.
The president has been kidnapped by ninjas. Are you a bad enough dude to rescue the president?
Admin

2013-02-24 03:52
Nån som sett The Imposter förresten och kan rekommendera den? Ska handla om nån som lurar en familj att han är deras 16-årige son som försvann tre år tidigare.
The president has been kidnapped by ninjas. Are you a bad enough dude to rescue the president?
Poet

2013-02-24 12:23
Evolution

den är sjukt bra!
VIOLETA PARRA - Gracias a la vida

2013-03-13 12:27
Evolution P29

Tack för alla dina bidrag i tråden och den finfina shout-outen på whoa bloggen! Ditt snack om "The Imposter" fick mig förresten att äntligen kolla upp skiten, och jesus, vilken fenomenal film. "Samsara" ska jag ta mig an så fort tillfälle och tid ges.

Följande film är egentligen så långt ifrån en dokumentär om "människor med in i helvetes för mycket fritid", men då den är så fin och mysig slänger jag upp den här ändå.

Nittiotalisterna - Jag har varit här
En fantastiskt ambitiös och charmig vänsteraktivist grubblar på meningen med livet och kommer fram till ett par välformulerade och snygga sanningar. Det blir dock inte de vanliga, trevande "å ena sidan si/å andra sidan så"-stamningarna hon kommer dragandes med, hon nämner konstigt nog inte heller något om ökad aktivitet på de så kallade "sociala" medierna, utan istället resonerar hon om vikten av ökad solidaritet och krossade hierarkier som det essentiella med de åttio nånting åren vi så snällt blivit tilldelade (dessutom gör hon det på ett så passionerat och engagerat sätt att det nästan får Gudrun att framstå som lite loj och lakonisk).För Tyra (som det kreativa lilla geniet heter) innebär det att en stor portion av veckan går åt till att komponera demonstrations-atteraljer, snickra ihop slagkraftiga kampsånger och övertala de träiga föräldrarna att följa med till nästa stora politiska sammandrabbning. När hon tar en välbehövlig vilopaus från det tunga arbetet att rädda den fortsatta mänskligheten, glider hon mest runt på hojen med bästisen, beatboxar lite grann och ritar så att kritresterna flyger. Ibland tvingas hon dock till ofrivilliga och högst olämpliga avbrott, då farsan gnäller om städningen och morsan gormar något om soporna när allt hon bara vill är att världen ska bli lite, lite bättre.

SVT Play: Nittiotalisterna – Jag har varit här
Finns tips på riktigt FETA DOKUMENTÄRER här:

http://addoepc.se

2013-04-21 01:10
Game Over - Kasparov And The Machine
Världens bästa schackspelare blir utmanad av IBM och deras superdator "Deep Blue" på en omgång kung-hotande. Inför fullsatta pressläktare i en skyskrapa i New York ska bataljen mellan man och maskin ta plats och den självgoda ryssen Garry Kasparov räknar kallt med att smiska ettorna och nollorna ur den torkskåpsstora maskinen och att en gång för alla visa att den mänskliga hjärnan är överlägsen en skärm och några krypterade kretskort. Vinnaren över sex matcher är garanterad 400 000 amerikanska dollares och till en början går det exakt som den falskt ödmjuke Kasparov har tänkt sig. Han gillrar fälla efter fälla som det "djupa blå" sväljer med både hull och hår och efter ett tag undrar publiken om det bara är skärmsläckaren som är vaken. I omgång två ändras matchbilden totalt och datorn börjar agera som en überstrategisk "grand old master". Garry som milt sagt har några paranoida personlighetsdrag innanför västen, anar ugglor i mossen och anklagar IBM's programmerare för både fiffel och rackarspel. Konspirationsteorierna börjar hagla, han ser schackspioner i varje gathörn och när match tre inleds är han så psykologiskt nedbruten att Torsten Flink nu framstår som Dalai Lama efter en spa-weekend. Frågan alla ställer sig är om han rent mentalt kan ladda om och slå en maskin som varken drabbas av tvivel, självförebråelser eller svaga slutspels-nerver.

Finns tips på riktigt FETA DOKUMENTÄRER här:

http://addoepc.se

2013-05-10 01:10
Slasher
En hyperaktiv supersäljare som hade kunnat kränga sand i Sahara, is på Nordpolen och gratistidningar till morgonpendlare, flygs in för att styra upp de knackiga affärerna hos en nergången bilhandlare i Memphis, Tennesse. De ordinarie bilförsäljarna som har en tillbakadragen bibliotekaries övertalningsförmåga och ett munläder torrt som fnöske, glider mest runt på parkeringen, justerar sidospeglar och väntar på bättre och mer lukrativa tider. För säljgurun “Slasher” är detta beteende naturligtvis fullständigt vedervärdigt och någonting drastiskt måste därför göras innan hela företaget går åt den berömda pipsvängen. Ett gäng färgglada ballonger blåses upp, gul avspärrnings-tejp kavlas ut, en tjock DJ hyrs in och på nått sätt får den kedjerökande månglaren tag på en frack som får honom att se ut som en arg liten cirkusdirektör. Som inte det vore nog sätts affischer upp över hela stan som proklamerar att bilar för det löjligt låga priset av 88 $ kommer finnas tillgängliga hos dem under de närmsta dagarna. De billiga och lätta tricksen fungerar givetvis helt enligt ritningarna och när portarna slås upp, springer en girig folkmobb mot de begagnade bilarna med plånböckerna i högsta hugg. “Slashern” tuppar genast upp sig, ger sig själv två sprut med munsprejen och intar sin givna roll som auktionsförrättare / galen pastor. Saken verkar vara biff – företaget kommer räddas – när han plötsligt inser att ingen jäkel kollar på de lite finare modellerna, alla vill bara ha den där superbilliga bilen för åttioåtta dollar.

Finns tips på riktigt FETA DOKUMENTÄRER här:

http://addoepc.se

2013-06-03 00:14
nice tråd, kollade in någon av dokumentärerna häromdagen men det finns alldeles för många så jag kan aldrig bestämma mig. Ett problem är ju också att dina recensioner är alldeles för bra så jag fortsätter bara att läsa istället för att göra ett val.

Men så småningom bör man ju kunna klicka sig till något kul och underhållande!

2013-06-09 14:13
MRsalesman

Fan vad kul att du gillar tråden, recensionerna och filmerna! Har du svårt att bestämma dig för vilken av alla guldkorn som du ska se, kan jag rekommendera rankinglistan på hemsidan. Det är ju min högst personliga lista så klart, men den ger ändå ett hum om vilka verk som håller lite extra hög klass.

Rankinglista!
Finns tips på riktigt FETA DOKUMENTÄRER här:

http://addoepc.se

2013-06-15 18:33
Ecstacy Of Order
Ett ljusskyggt pipskägg med svullna tummar och tunnelseende bestämmer sig för ta reda på vem som är bäst i världen på Tetris – kommunismens första och enda egentliga digitala framgångssaga. Kampen om vem som är skickligast på att stapla geometriska figurer på varandra och samtidigt klara av att uthärda timmar av “Kalinka”-tortyr står mellan några bleka före detta korridorsstrykare som hatar solljus mer än bakfulla och rödhåriga vampyrer. Det finns ett gäng potentiella “vinnare” att välja mellan, den ena mer inrutad och fyrkantig än den andre, men tre dedikerade tetrisspecialister utmärker sig snabbt som lite extra sjuka i huvudet. Den första kandidaten är en tedrickande bohem som tack vare sin extrema skelögdhet har möjlighet att hålla reda på spelplanen och den nästkommande biten samtidigt – en oöverträffad superkraft i Tetris-sammanhang. Den andra kandidaten – asiaten med dubstepfrisyr och kattlika reflexer – har inte direkt några kroppsliga fördelar, men det enorma tävlingspsyket tillsammans med det eventuella släktskapet med Donky Kong-mästaren Hank Chien gör honom minst sagt till en hyperfarlig utmanare. Den sista kandidaten är det före detta Tetris-underbarnet som vann världsmästarbältet någon gång under 80-talet, men som ingen sett eller hört ifrån sen dess. Vem av dessa tre som ror hem mästartiteln eller om det är en lågoddsare som går in och slår alla med häpnad ska jag inte avslöja, men jag kan säga så mycket som att den som lyckas förtränga publikens närvaro, försätta sig själv i djup trans och slå sina fingrar ur led har Tetris-guden och oddsen på sin sida.
Finns tips på riktigt FETA DOKUMENTÄRER här:

http://addoepc.se
Admin

2013-06-17 04:20
Vet inte den tagits upp här, men har du (eller nån annan) sett Plaster Caster? Är den isf nåt att ha? Plaster Caster är en gammal groupie (tror de var två från början) som gjort penisavgjutningar av diverse rockstjärnor (t ex Hendrix).
The president has been kidnapped by ninjas. Are you a bad enough dude to rescue the president?

2013-06-23 16:41
Evolution P29

Har inte sett Plaster Caster, men den verkar onekligen lovande. Tackar för tipset och slänger upp trailern så att fler kan del av det potentiella guldkornet!

Finns tips på riktigt FETA DOKUMENTÄRER här:

http://addoepc.se
Poet

2013-07-08 06:13
Såg Carts of Darkness och kan nog fan rekommendera den, vilken jävla livsglädje dom hade
I.C.T.W
Ill be heading out soon

2013-07-17 02:00
Doggsonlol

Tycker absolut att du kan rekommendera den! Att utslagna, alkoholiserade människor hittar någonting som skänker dem glädje, framtidshopp och adrenalin är inget annat än fantastiskt.

Tack till Evolution P29 för hans tips om följande film:

Plaster Caster
En efterhängsen och klämkäck groupie snickrar ihop den ultimata premissen för att glida förbi sina skrikande konkurrenter, sneaka in backstage och hamna öga mot öga med rockidolerna hon alltid drömt om att hångla upp. Istället för att dra någon billig vals om att hon känner trummisens gamla mattant eller lägga en snabb steg-i-sättning förbi den klumpiga hundrafemtiokilos-vakten, har hon fabulerat ihop ett konstprojekt som går ut på att de mest prominenta rockmusikerna får äran att avgjuta och därmed föreviga sina penisar, genom att stoppa ner härligheten i en mugg full av blött gips. På nått konstigt vänster övertalar hon Jimi Hendrix att gipsklona sin mastodont-variant rätt tidigt i karriären och därmed hakar resten av rock & roll-etablisemanget snällt på. Efter ett par framgångsrika och i ärlighetens namn rätt kladdiga decennier har fallossamlingen växt till en imponerande storlek och består snart av en uppsjö av krokiga, små, enorma, snedögda och halvroliga snoppar. Flera av de mest namnkunniga rockgubbarna berättar halvstolt om hur glada de är över att deras små soldater ingår i den legendariska kollektionen, hur pinsam men exalterande själva gipsningen var och hur alla i det avgörande avgjutningsögonblicket undermedvetet började tänka på Hendrix “storhet” och därmed drabbades av vad konstnärer, Napoleon-kännare och psykologer kallar mindervärdeskomplex.

Finns tips på riktigt FETA DOKUMENTÄRER här:

http://addoepc.se

2013-07-27 02:39
The Invention of Dr. Nakamats
Dr. Yoshiro Nakamats är en excentrisk japansk uppfinnare med över 4000 patent under bältet och ett storhetsvansinne därefter. Att kalla "doktorn" för en skrävlig skrytmåns med ett seriöst slag av hybris är att nedvärdera hans enorma ego och sätter egentligen inte fingret på hur mycket den här moderna Oppfinnar-Jocken älskar att prata om sig själv och sin ofantliga briljans. Den hårfina men avgörande skillnaden mellan ett patent och en fullt fungerande produkt bryr sig den japanska nyskaparen inte nämnvärt om och därför påstår han på fullaste allvar att han är både smartare och mer innovativ än Tomas Edison - geniet bakom glödlampan, grammofonen och batteriet. Detta utspel gör översittaren Nakamats utan att blinka och med sina diffusa kreationer "Love Jet" (ett typ av afrodisiak som gör den urbana kvinnan både oemotståndlig och totalt ointresserad av förspel) "PyonPyon" (ett par löparskor med studsfunktion) och "Cerebrex" (en kontorsstol med ett inbyggt kalejdoskop) som främsta meriter är det svårt att inte skaka på huvudet åt eländet. Filmen kretsar kring uppfinnarens helt "normala" vardag där familjemedlemmar, skräckslagna anställda och inhyrda statister deltar i någon slags koreograferad "truman show"-pryl som går ut på att framställa den galna professorn i bästa möjliga dager. Det innebär att varje interaktion oundvikligen leder till att Dr. Yoshiro "blir tvungen" att gå och hämta ännu en uppfinning. "Jaha, du börjar bli tunnhårig och känner dig dessutom lite rädd och ängslig om kvällarna? Här! Prova min senaste uppfinning - en peruk med inbyggd slangbella!"...
Finns tips på riktigt FETA DOKUMENTÄRER här:

http://addoepc.se

2013-08-17 02:56
Pulling John
Ett mänskligt kylskåp från Ryssland och en harmynt trashtalker från Alabama försöker peta ner armbrytningsfenomenet John Brzenk från tronen där han suttit och pussat sina biceps i över tjugofem år. Utmanarna som båda har idoliserat den lågmälda och Jan-Ove Waldner-aktiga armbrytaren sen barnsben, inser att herr Brzenk nu börjat sjunga på sista versen och skyndar därför att smida medan armwrestlingsjärnet fortfarande är varmt. Alex Voevoda, den enorma ryssen, lägger all vaken tid i sitt sunkiga källargym där han gör vertikala pull-ups, använder sina assistenter som fria vikter och avbryter endast sin disciplinerade träningsrutin för andliga vodkapromenader i den ryska urskogen. Travis Bagent, den kaxiga gomspalten, laddar å sin sida upp genom att glida runt på barer i sin gamla hemstad och tar tacksamt emot ryggdunkar och falskt smicker för att fylla sin kolossala ego-hink till bristningsgränsen. Efter ett par turneringar där John lyckats undvika en sammandrabbning med de hungriga ungtupparna, slängs de stora prispengarna fram och på en prestigefylld armbrytningsgala i Polen ska de äntligen få en chans att göra upp räkningen. Frågan alla ställer sig är om det är sovjetiskt kyla, sydstats-hybris eller helylle-rutin som kommer vara tungan på den mjölksyrefyllda armbrytarvågen.

Finns tips på riktigt FETA DOKUMENTÄRER här:

http://addoepc.se

2013-08-30 01:34
Lunarcy!
Ett gäng missanpassade rymdfreaks som är helt övertygade om att Buzz, Armstrong - och den där tredje snubben som ingen kommer ihåg namnet på - faktiskt befann sig i ett tyngdlöst tillstånd 384 000 kilometer från jorden och inte bara tramsade runt i en undangömd filmstudio någonstans i Mojaveöknen, har storslagna planer på att en dag ta sitt pick och pack och slå sig till ro på månen. Att smöra in sig hos en miljardär, bli kompis med Christer Fuglesang på MySpace eller signa upp sig på ett av NASA's rymdprogram för att förverkliga den maffiga visionen är dock inte intressant, utan istället är det den långa och smala "dela ut flyers till förvirrade turister och föreläsa för skoltrötta high school kids"-vägen som gäller. Exakt när månentusiasterna kommer kunna ta sina första stapplande steg på den dammiga jättestenen är lite diffust i dagsläget, men det är inget som på något sätt hindrar kreativiteten eller sätter käppar i planeringshjulet. En av de lite mer drivna moonbootsen har redan lagt rabarberna på månens markrättigheter och säljer hustomter för det helt överkomliga priset 19.95 $ så det står härliga till. En annan måndåre har börjat skissa på utsikterna till att grafittimåla om hela skiten i lite mer skrikiga och uppmuntrande färger och en tredje designar och modellerar om våra träiga och gravitationstyngda fritidsaktiviteter så att de blir lite mer månanpassade. De intresserar sig alla för olika delar av det framtida månlivet, men en sak har de gemensamt: de är sjukt trötta på den förutsägbara och mediokra tillvaron på den här planeten och kommer vara de första som anmäler sig till Ryan-Airs suspekt billiga måncharters, i en inte allt för avlägsen framtid.

Finns tips på riktigt FETA DOKUMENTÄRER här:

http://addoepc.se

2013-09-05 00:52
Air Guitar Nation
Med en påhittad gitarr, ett överflöd av karisma och sexton varianter av hårdrockstecknet, flyger David "C-Diddy" Young till Finland för att roffa åt sig världsmästarbältet i luftgitarr. Det är första gången någonsin som USA skickar iväg en låtsasmusiker till den prestigefyllda tävlingen, så onekligen är det mycket som står på spel för landet som enligt attitydforskare världen över, uppvisar de högsta "douchebags per capita"-värdena i undersökning efter undersökning. Just arrogans och en allmänt taskig attityd är nyckelegenskaper för den som vill vinna över domarna och i kvaltävlingarna hemma i New York pulveriserar "Diddy" motståndet tack vare ett självsäkert och överdrivet minspel som hade fått Jim Carrey att framstå som en ansiktsförlamad introvert. Att han gör det med en bak-och-framvänd "Hello Kitty"-ryggsäck och en inledande Elvis Presley-pose med ryggen vänd mot publiken, drar inte ner "jag kräver att ni slänger upp era imaginära trosor på scen"-faktorn om man säger så. När mästerskapet i Finland börjar närma sig inser Herr Young rätt snabbt att det är en anrik, traditionstyngd tävling han kvalat in till och frågan är om 5000 sammanbitna finländare kommer uppskatta hans bordusa stureplans-stil eller om vodkaflaskorna och granriset kommer hagla så fort de ser hans guldfärgade bandana, den ironiska magväskan eller det där överlägsna översittar-leendet som bara de med amerikanskt pass behärskar fullt ut.

Finns tips på riktigt FETA DOKUMENTÄRER här:

http://addoepc.se

2013-09-13 15:03
An Evening With Kevin Smith
Kevin Smith, tjockisgeniet bakom kultfilmerna "Clerks", "Dogma" och "Mallrats" åker på en riksomfattande "Q&A"-turné", svarar på idiotiska frågor, svär och svettas som en otränad julskinka. För er som inte vet hur en "fråga och svar"-pryl med Silent Bob fungerar, kan jag meddela att nervösa, nerrökta och stammande studenter stapplar fram till en mick, gör ett tafatt försök till att vinna över publiken och Kevin med en intrikat, snirklig fråga, misslyckas fatalt och får sedan stå och skämmas medan det skäggiga miffot med mjukisvästen först lustmördar dem och sedan bjuder på en hejdundrande anekdot. Den pubertala publiken uppträder som en samling hänförda och hjärntvättade sektmedlemmar, lyssnar så att det svartnar för ögonen och hänger på varje ord som om de vore en kollektiv och massiv druvklase. Kevin som visserligen är en slipad och avslappnad historieberättare kryddar sina skrönor med ett par trevliga, men uppenbara sjätte sinnet-twister/Kaiser Soze-element och fanatikerna i publiken som har lagt honom i en liten krubba, placerat den vid ett altare och sedan lyft upp den på en pidestal, går givetvis fullkomligt bananas. De slår sina knän blodiga, viker bokstavligen sig dubbla av skratt och tvingas byta sina nerkissade mjukisbyxor både en och två gånger under föreställningen. För dem är Kevin den ultimata superhjälten, en källa till gudomlig inspiration och ett föredömligt föredöme. För om Kevin Smith, en överviktig, svettig och allmänt "skön snubbe" med svettringar, liten lem och brytningsfel kan slå igenom, finns det fan i mig fortfarande hopp för förlorare som dem att göra det samma.

Finns tips på riktigt FETA DOKUMENTÄRER här:

http://addoepc.se

2013-09-27 02:32
Fuck For Forest
Ett tyskt hippiepar som tröttnat på att pöbeln sorterar sina porrkollektioner med större omsorg än sina sopor, tar ett modernt grepp på den gamla slagdängan "make love, not war" och slänger ihop en erotisk/ekologisk hemsida där intäkterna oavkortat ska gå till miljövänliga ändamål. En semestrande indier och en trotsig, egocentrisk norrbagge hakar på projektet och inom kort har den klimatvänliga och sexuellt liberala organisationen "Fuck For Forest" samlat ihop en fyra, fem miljoner euro. Samtidigt som de smutsiga pengarna rullar in - tack vare donationer från barmhärtiga och onanerande samariter från jordens alla hörn - håller det kopulerande kollektivet hårt i pengapungen och spenderar i stort sett bara deg på hyran. Resten av deras primala "Roskildefestivals"-behov täcks av ett ivrigt container-dykande och en ohämmad inställning till att snylta svampar och weed av totala främlingar. Precis som för alla andra hjälporganisationer med ett 90-konto och ett transparent förhållningssätt gentemot sina medlemmar, gäller det att hålla de administrativa kostnaderna nere på ett absolut minimum, men samtidigt visa framfötterna emellanåt med ett storslaget "nu räddar vi fan ta mig världen en gång för alla"-projekt. FFF har siktet inställt på att rädda en bit regnskog, på gränsen mellan Peru och Brasilien där lokalbefolkningen blir "tala med handen, för ansiktet lyssnar inte"-dissade av regeringen och därför är i stort behov av ekonomiskt bidrag. Det enda som möjligtvis kan gå lite galet är om urinvånarna inte uppskattar att fyra depraverade européer - en kvartett moraliskt fördärvade sex-junkies med spexiga hattar och obefintlig kunskap om traktens flora och fauna, lämnar över en stor påse pengar (utan några medföljande strängar) och börjar svamla om att "You gotta liberate your inner sexmonster, dude.."

Finns tips på riktigt FETA DOKUMENTÄRER här:

http://addoepc.se

2013-10-22 01:33
Off The Grid
Tvåhundrafemtio paranoida krigsveteraner, åttiofem batik-hippies och ett trettiotal råbarkade anarkister har skapat ett litet laglöst miniatyrsamhälle i de nordöstra delarna av New Mexico. Läget, mitt ute i öknen och tjugofem mil till närmaste grannby, är givetvis strategiskt utvalt då de kriminellt och emotionellt belastade “galningarna” vill befinna sig på behörigt avstånd till både farbror blå och Uncle Sam. Men innan du får ett plötsligt infall, ringer din mellanchef och ber honom dra åt helvete, säger upp ditt labila andrahandskontrakt och funderar på att slå dig ner på en av ökentomterna, finns det hårda och rätt snåriga inträdeskrav att förhålla sig till för att joina det här exklusiva och nojiga sällskapet. För det första är du tvungen att tokälska vapen, för det andra måste du köra ett freedom-rant minst en gång om dagen och för det tredje bör du definitivt inte vara upptagen av trivialiteter så som personlig hygien eller pensionsparande. Uppfyller du kraven är det däremot fritt fram att snickra ihop ett litet skjul, skrika “fuck babylon” för full hals och lattja lite med hagelbössan ute på verandan. Dina grannar som med sjuttiofem procents säkerhet är alkoholister och med hundra procents garanti inte bär ID-handlingar, kommer underhålla dig genom att elda upp husvagnar, skrika könsord och hugga ved. Spelar du dina kort rätt och anpassar dig till reglerna för den dystopiska och postmoderna varianten av Walden kommer Ernst Hemmingway-kopian, den cancersjuka cowboyen och rastafari-langaren snart var dina bästa och mest gränslösa vänner. Akta dig bara för att leira dig med “The Nowhere Kids” – de bortskämda och långfingrade anarkisterna – för då kommer ukulele-maffian snabbt att surna till, hala fram pickadollen och vänligt men bestämt be dig lämna området.

Finns tips på riktigt FETA DOKUMENTÄRER här:

http://addoepc.se
Poet

2013-10-25 21:28
Blir till att lägga till dig i favoriter nu så man kan fortsätta följa dina uppdateringar även när allt det här går i graven.

Tack som fan för att du har lagt ner tiden och kommit med en hel del bra tips :) Hade definitivt sett flera av filmerna om dom inte varit så jävliga att hitta.
I.C.T.W
Ill be heading out soon
Admin

2013-10-26 01:07
Instämmer med doggson. Verkligen.
The president has been kidnapped by ninjas. Are you a bad enough dude to rescue the president?

2013-10-26 17:00
Doggsonlol, Evolution

Åh, you guys! Ni är alldeles för snälla =)

Men ja, lägg ett bokmärke på sidan så kommer ni inte missa några göttigheter i framtiden.
Finns tips på riktigt FETA DOKUMENTÄRER här:

http://addoepc.se

2013-10-30 00:29
Ping Pong - Never Too Old For Gold
Istället för att sitta hemma och virka grytlappar, skrika obsceniteter åt tekniska apparater eller gå vilse i köksförråd, bestämmer sig en samling darriga, tävlingsinriktade sviskon att göra upp om världsmästartiteln i pensionärs-pingis. Mellan det dagliga besöket hos ortopeden och den tre timmar långa "köpa digestive, kaffefilter och frimärken"-rundan sticker de ner till det gröna bordet, slår ett par slicade backhands och passar samtidigt på att hålla hjärnan och den degiga och rynkiga kroppen i något så när trim. Rörligheten är absolut inte på topp, men tekniken hos dessa ping pong-veteraner går definitivt inte av för några hackor. Bordtennis-seniorernas relativa briljans sitter framför allt i handlederna, men även det erfarna psyket som lärt dem att värdera glädje högt och se fördelarna med att lätta lite på det uppblåsta ungdoms-egot, gör dem extremt farliga framme vid nät. En handfull av de charmiga guldfavoriterna i åldersspannet åttiofem och uppåt ges en närmare prestentation i deras något sterila hemmiljö och som vanligt är det Kina, Tyskland och Sverige som huserar de vassaste nätrullarna. Med skakiga små steg, ett lurigt leende och en omisskännlig stolthet visar de upp femton år gamla pressklipp, vältummade polaroidbilder och lådor efter lådor av dammiga medaljer. När turneringen väl drar igång är det som att de gamla pingisrävarna vaknar upp ur sin dvala, visar upp ett betydligt spänstigare språng i steget och får en nyfunnen glimt i ögat som rent teoretisk borde kunna trostsa både grön och grå starr. Det enda som ligger i vägen för det där eftertraktade veteran-guldet - förutom den flintskallige/permanentade motståndaren på andra sidan nätet - är förmågan att hålla reda på inhalatorn, pillerburken och det väloljade pingisracket. Resten kommer ping pong-gudarna, Jan-Ove Waldners ande och kantbollarnas högre makter att ta hand om.

Finns tips på riktigt FETA DOKUMENTÄRER här:

http://addoepc.se

2013-11-03 07:27
a.d.d.o.e.p.c.

tack för tipset!! älskade [email protected] och den här kör ju lite på samma tema.
Rap is like star wars, only the stars die it's no sequels<br><br>

2013-11-06 00:10
The_Sun_God P25

Inga problem, buddy!

Och ja, det är lite samma känsla som i [email protected] Båda filmerna bjuder på gamlingar som vägrar bli gamla, som gör det de älskar mest i hela världen och som har sjukt kul längs resans gång.
Finns tips på riktigt FETA DOKUMENTÄRER här:

http://addoepc.se

2013-11-22 03:44
Guldörat
En skånsk, bordus ölmage med Ingvar Oldsberg-flint och taxichaufförs-aura utmanar en lurig mittbena på vem som har den absolut mäktigaste ljudanläggningen. Lars “Storhövdingen” Nyström och Ola “Sista Ordet” Ericson är nämligen hedersmedlemmar i den respektabla föreningen Guldöraklubben (GÖK) som med jämna mellanrum utser en medlem som bäst förstått det här med att det inte finns några genvägar till det perfekta ljudet. Klubben som består av en handfull frånskilda HiFi-experter/Farbror Barbro-kopior, anordnar träffar där det snackas slutsteg och mellanregister tills det svartnar för ögonen och/eller öronen är på väg att trilla av. Givetvis pissar de på Bang & Olufson-posörer och förutsägbara hemmabio-entusiaster med ett överlägset leende på läpparna och med fingrarna ordentligt inkörda mellan stigbygeln och trummhinnan. “Sista Ordet” är föreningens regerande champ, men trots det vilar han inte på några surround sound-lagrar, utan är fast besluten att utklassa “Storhövdingen” så att baskaggarna rungar. Lasse kommer dock inte ge sig utan en ordentlig diskant-drabbning och värmer därför upp genom att be till Dolby-gudarna och finjustera hela anläggningen en extra gång. Efter en välbehövlig utflykt till en exklusiv HiFi-mässa i huvudstaden ska tävlingen äntligen gå av stapeln och herrarnas förväntningar är naturligtvis uppskruvade på max. Vem har kopplat ihop sina Carlsson-högtalare bäst? Vem har räknat på akustiken på smartast sätt? Vem har valt ut de mest passande låtarna? Frågorna är många och svåra, men den viktigaste är ändå vem som kommer kamma hem det lilla träplakatet med det spraymålade guldörat och därmed anse sig ha rätten att vuxenmobba den andre under de kommande fyra åren.

Finns tips på riktigt FETA DOKUMENTÄRER här:

http://addoepc.se

2013-12-18 12:50
Shut Up Little Man!
I slutet av 80-talet spelar två pottfrillor in sina aggressiva alkisgrannar, då de har en tendens att skrika barnförbjudna smädelser till varandra under dygnets alla timmar. Ljudkvalitén på de smyginspelade förolämpningarna blir inte “3D-Surround”-kompatibelt direkt, men då väggarna i det plåsterfärgade lägenhetskomplexet fungerar lika ljudisolerande som söndertrasade rispapper och skrikkapaciteten hos de båda herrarna får McEnroe att framstå som en av Askkungens lite mer lågmälda gnagar-funkisar, blir kassetterna ändå fullt lyssningsbara. Den eventuella dippen i ljudkrispighet vägs dessutom upp av intensiteten och hettan i de brutala CAPSLOCK-dispyterna och det dröjer därför inte länge förrän de sprider sig som en löpeld bland landets mer lättexalterade Star Wars-kids. Inom ett par, tre år finns det hemmasnickrade bootleg-kassetter, gedigna serietidningar, konstverk, pins och t-shirts att hitta lite varstans – alla inspirerade av de frispråkiga skrikhalsarna. Pottfrillorna glider nu runt som på moln, de har varit med och assisterat vid födseln av ett nytt, autentiskt kulturpar och dessutom tjänar de lite fina fikapengar på hela uppståndelsen. Men när karusellen börjar snurra lite snabbare och fyra ettrigt giriga bolag slåss om filmrättigheterna och gör allt för att hålla originalbråkarna utanför, drabbas pottfrillorna av exploatörens dåliga samvete och börjar ifrågasätta sina egentliga motiv. Har de skapat en kultrörelse som gläds åt andras olycka? Profiterar de på någon annans missöde? Eller ger de bara den svältfödda och masokistiska publiken vad den innerst inne vill ha? Ambivalensen hos de båda smyglyssnarna sprider sig som en herpesbesprutad löpeld, men samtidigt gäller det att ta ett genomtänkt beslut innan giriglabbarna till företag inser vad de egentligen sitter och tjaffsar om - det vill säga rättigheterna till två lägenhetsalkisars urspårade kärleksgnabb – och drar tillbaka sina bud illa kvickt.

Finns tips på riktigt FETA DOKUMENTÄRER här:

http://addoepc.se
Admin

2013-12-18 23:46
Sitter och kollar Kunskapskanalen där det just nu går en fransk tatueringsdokumentär, "Den tatuerade huden". Att den inte riktigt fångar min uppmärksamhet står klart i och med att jag skriver här, men den fick mig att tänka på en annan tatueringsdokumentär som är väldigt intressant. Kanske har jag tipsat om den tidigare, kanske inte. Orkar inte kolla igenom tråden ;)

Iaf...

Hori Smoku Sailor Jerry
Idag har var och varannan människa en liten färgklick på sin hud. Sverige (eller om det var Stockholm) är världens mest tatuerade land (eller stad) i åldrarna 18-45, exklusive några naturfolk. Men en gång i tiden var det mest kriminella och sjömän som tatuerade sig. Och helst gjorde man det på Hawaii hos Norman Keith Collins, eller Sailor Jerry som han kom att kallas. I sin legendariska shop på Honolulus bordellgata tatuerade han packade sjömän (och enligt egen utsago även sin apa!) och växte ut till att bli en ikon i tatueringsbranschen. Bland annat tog han Ed Hardy under sina vingar innan denne begav sig mot Japan. Sailor Jerry designade många klassiska motiv, var på många sätt en pionjär och lämnade efter sig ett arv som betytt oerhört mycket för tatueringsbranschen. I den här dokumentären får man lära sig mer Sailor Jerry, bland annat genom personer som på olika sätt stod honom mer eller mindre nära. Är man tatuerad känns det som ett krav att åtminstone känna till namnet Sailor Jerry. Om så bara för att visa lite respekt åt historien och kulturen i stort.

Hela filmen verkar finnas på tuben:

The president has been kidnapped by ninjas. Are you a bad enough dude to rescue the president?
Producent

2013-12-19 07:50
Jag vill bara skriva hur fett det är att du, a.d.d.o.e.p.c. lägger upp trailers på bra dokumentärfilmer och framför allt hur du beskriver vad rullarna handlar om. Du borde få en medalj, klockrena roliga beskrivningar. Jag läser alltid vad du har skrivit först innan jag tittar på klippet och jag vet inte vad jag uppskattar mest.

Evolution Fet dokumentär verkar det som, jag känner till Sailor Jerry men inte i detalj.
Jag är ingen perfekt man. Jag försöker bara göra det bästa jag kan och vara sann, inte göra nått halvdann. Det borde vara min slogan.

2013-12-19 15:07
Evolution P30

Tror faktiskt inte du tipsat om den tidigare! Du har kommit med jävligt många trevliga förslag under åren, men just den här kommer jag inte ihåg att du lagt fram.

Ser hur som helst fram emot att bita tänderna i den nu under jullovet. Tatueringsvärlden är en minst sagt fascinerande värld och ett område som inte fått det utrymme genren förtjänar.

Tack för tipset, kära Evolution!

Dopeness P32

Jag lapar i mig ditt beröm som en grötsugen jultomte på juldagsmorgonen. Tack!

Och jag hoppas att du vet om att hemsidan bjuder på längre beskrivningar, samt länkar till var du kan få tag på HELA filmerna.

God jul på dig!
Finns tips på riktigt FETA DOKUMENTÄRER här:

http://addoepc.se

2013-12-19 19:08
I Magnolia projects finns det mkt fritid:
Denna användare har skrivit alla inlägg där användaren har tagits bort från whoa.

2013-12-22 17:56
VRGNHNS

Tack för tipset, buddy!

Tyvärr har filmen plockats ner från tuben och den går därför inte längre att titta på. Vad är den fullständiga titeln? Jag tänker att den går att plocka ner från andra lite mer suspekta hemsidor..
Finns tips på riktigt FETA DOKUMENTÄRER här:

http://addoepc.se