I början av Januari 2014 låstes Whoa och du kan alltså ej logga in eller skriva något nytt i forumen. Innehåll i forum osv kommer finnas tillgängligt. Läs Mer »

Den stora boktipsartråden!

Hobby & Fritid - Kultur & Media

   
Moderator

2008-11-07 13:36

Den stora boktipsartråden!

Jag tycker att forumet saknar en ordentlig boktips-tråd där man kan tipsa om både känd och mindre känd skönlitteratur, poesi eller vad man nu tycker borde uppmärksammas. Tanken med tråden är helt enkelt att tipsa varandra om bra böcker som man har läst genom åren.

För att det ska bli lite mer struktur vill jag att man skriver lite om bokens handling och genre, det behöver inte vara mycket - några rader räcker, så man får lite smak plus att det inte bara blir en lång rad med boktitlar.

Då så Whoaiter, let the boktipsning begin!

(Inlägget ändrat av dryice 2008-11-11 09:25)

"Förrsten så håller jag med om att squirtle är väldigt lik killen i calvin klein - reklamerna. Och det är inte fy och skam. =)" - katt_

2011-08-05 01:10
Titel/orginaltitel: Kabbala,Kliffot och den Goetiska Magin
Författare: Thomas Karlsson
Genre: Religion, Psykologi, Filosofi och Magi
Beskrivning:
"Kabbala, kliffot och den goetiska magin är en unik bok om filosofi, psykologi, religion och magi.
Boken är inte bara en praktisk introduktion till magin, utan presenterar även den kabbalistiska filosofin på ett djuplodat sätt.
Istället för att förneka och förtränga den mörka sidan visar författaren hur människan stegvis kan lära känna sin skugga och på så sätt nå en djupare självkännedom.

Genom att utforska och inte förneka Skuggan kan den omvandlas från att vara en nedbrytande princip till att bli en kreativ kraft.
Boken beskriver kabbalans symbol 'Livets träd', tio sefirot och de tjugotvå stigar som motsvarar aspekter av människans psyke.
Som den första boken i sitt slag presenterar Kabbala, kliffot och den goetiska magin även kabbalans mörka sida, 'kunskapens träd', de tio kliffot och de tunnlar som löper genom tillvarons nattsida.
Boken tar upp det ondas problem, symboliken bakom Lucifers fall och människans självskapelseprocess enligt den kabbalistiska filosofin. "
Denna användare har skrivit alla inlägg där användaren har tagits bort från whoa.

2011-11-18 23:26
Igelkottens Elegans! Av Muriel Barbery. Mjukis-filosofi (?)

Så fin bok, kanske lite seg i början men sen händer det något och det känns som man får en lite lyckligare syn på livet när man läst den.

En gammal tant och ett 12-årigt barn bor i samma hus. Vartannat kapitel är skrivet av tanten och varannat av barnet. Barnet är ett missförstått prodigy som planerar ta livet av sig på sin 13-års dag, och tanten är inte den hon ser ut att vara.
 

2012-11-16 18:23
För dom som gillar Walking Dead så finns det nu två böcker som skildrar "The Governor"'s liv innan zombie-apokalypsen http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=0606262482 och även http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=0312547749

2012-12-10 11:35
"Finn din livsuppgift med munken som sålde sin ferrari" .....

En mer upplyftande och motiverande bok får man verkligen leta länge efter...
behöver du beats, hör av dig!

2013-01-16 15:36
Titel: Cold Space
Författare: Samuel L. Jackson & Eric Calderon
Genre : Sci-Fi

Detta är en seriebok och riktigt bra sci-fi för alla som älskar comics.
Handlar om Mulberry,en snubbe som glider omkring i rymden och väntar på att få tjäna lite pengar när tillfället dyker upp.


http://fandomania.com/comic-review-samuel-l-jacksons-cold-space-1/
 http://www.inminds.co.uk/boycott-israel-2012.php

2013-05-05 08:46
The Way of Shadows by Brent Weeks.
Fantasy och handlar om en snubbe som bor i ett land som heter Cenaria City i landet Cenaria,han är gatubarn och får möjligheten av bli assasin.
Sen utvecklas storyn om den här kiden,det finns tre böcker i serien tror jag.
Riktigt bra!
 http://www.inminds.co.uk/boycott-israel-2012.php