I början av Januari 2014 låstes Whoa och du kan alltså ej logga in eller skriva något nytt i forumen. Innehåll i forum osv kommer finnas tillgängligt. Läs Mer »

Världens högst betalde tonåring

Hobby & Fritid - Kultur & Media

   

2007-07-05 14:09

Världens högst betalde tonåring

Världens högst betalde tonåring

Det är inte bara författarinnan J.K Rowling som blivit rik som ett troll på Harry Potter.
Nu avslöjas att Daniel Radcliffe som spelar honom får rekordlönen 330 miljoner kronor för att göra de två sista filmerna i serien.

Den 23 juli fyller Daniel Radcliffe 18 år. Han har en minst sagt häftig födelsedagspresent att se fram emot: en kvarts miljard på banken. Då får han nämligen tillgång till den förmögenhet han tjänat på att spela den unge trollkarlen från Rowlings böcker i fem filmer. Till det har han dessutom nu lagt en rekordlön på 330 miljoner kronor då han tackade ja till att göra de två sista filmerna i serien Harry Potter och halvblodsprinsen och Harry Potter och dödsrelikerna. 25 miljoner dollar per film är i nivå med Hollywoods allra högst betalda stjärnor, i nivå med Mel Gibson. Det är också en rejäl löneförhöjning från den nya, snart bioaktuella Harry Potter och Fenixordern för vilken han fick 92 miljoner kronor. Men framför allt är det den definitiva bekräftelsen på att han ÄR Harry Potter.

- lönen är självfallet fantastisk och jag är väldigt tacksam, säger stjärnan till This is London. Men det som driver mig är inte det.

Istället har Radcliffe satsat på mer udda roller för att försäkra sig om att han har en karriär efter Harry Potter. Han har nyligen spelat Peter Shaffers kontroversiella pjäs Equus i West End i London där han spelade en ung man som blir sexuellt attraherad av hästar. Och blottade allt på kuppen. Han säger också att pengarna har gett honom möjligheten att ta sådana roller.