I början av Januari 2014 låstes Whoa och du kan alltså ej logga in eller skriva något nytt i forumen. Innehåll i forum osv kommer finnas tillgängligt. Läs Mer »

Ni som gillar Kubrick, Gilliam etc. (cinemateket)

Hobby & Fritid - Kultur & Media

   

2005-08-17 17:40

Ni som gillar Kubrick, Gilliam etc. (cinemateket)

Det är ju alltid värt ett försök att rädda nån ur den hopplösa nedladdargenerationen till den goda sidan som går på bio.

Cinemateket finns i Sthlm, Göteborg och Malmö. och visar klassiks film på bio. nu i höst kommer de bland annat köra en Stanley Kubrick serie och jag vet att det finns en hel del här som gillar Kubrick?

alla hans filmer från killer's kiss från '55 visas. det innebär att ni kan avnjuta mästerverk som Dr Stragelove, Clockwork Orange , The Shining, 2001 . m.fl. på exempelvis Draken i göteborgs mäktiga duk.

För att få gå på Cinematekets visningar måste du vara medlem. Medlemskortet köper du i Filmbutiken i Filmhuset eller i någon av våra övriga kassor.

Medlemskort A
Medlemskort A kostar 80:- och är giltigt i 12 månader. Kortet berättigar till köp av en biljett à 45:- per föreställning.

Medlemskort B
Medlemskort B kostar 700:- och är giltigt i 6 månader. Kortet berättigar till en fribiljett per föreställning.

Korten är personliga och får inte överlåtas. Samma medlemskort är giltigt i Stockholm, Göteborg och Malmö. Förkomna kort ersätts inte. Minimiålder 15 år.


vilket innabär att ju mer film ni går på desto billigare blir det (framförallt om ni skaffar medlemskort B), ni som klagar på att det är dyrt med bio och att de visar dåliga filmer har alltså ingen anledning at tklaga nu. halva priset mot en normal SF visning.

förutom Kubrick visas det även en hel del som kan passa de stora massorna. vad sägs om:
- Fear And Loathing In Las Vegas
- De 12 apornas Arme
- De flesta Monthy Python fiilmer
- Brazil

av Terry Gilliam från Monty Python gänget.

eller om ni litar på imdbs topplista visas bland anant detta i göteborg:
Sunset Boulevard, Wizard Of Oz, Cyckletjuven, 8 ½ som ligger på 250-listan.

för mer info och program: SFI.se

Arguing with people on the internet is like running the special olympics. Even if you win, you're still a retard!