I början av Januari 2014 låstes Whoa och du kan alltså ej logga in eller skriva något nytt i forumen. Innehåll i forum osv kommer finnas tillgängligt. Läs Mer »

Murdochs mord på journalistiken. (Fox)

Hobby & Fritid - Kultur & Media

   

2004-10-14 23:59

Murdochs mord på journalistiken. (Fox)

Någon mer än jag som såg dokument utifrån ikväll? Hade ingen aning om att Fox var SÅ jävla partiskt.. Helt sjukt! Den går i repris på söndag. SE DEN!!!

Länkar: http://www.imdb.com/title/tt0418038/
http://svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=87 45&c3a1=259707&c5a1=259707&c5a1showtime= true&selectedDate=20041014&searchDep=874 4


"Murdochs mord på journalistiken
Mediemogulen Rupert Murdochs tv-kanal Fox News använder sig av slagord som "hederlig och balanserad" eller "Vi rapporterar - du bestämmer". Men en mer vinklad rapportering än Fox finns knappast i hela den västerländska tv-världen. Kanalen har utvecklats till en totalt oblyg propagandamaskin för det amerikanska republikanska partiets högerflank och för president Bush. Presentatör är Claes Elfsberg.

Rupert Murdoch startade sitt imperium i hemlandet Australien, fortsatte sin verksamhet i England och tog sig därefter över till USA.
I kvällens Dokument utifrån granskas Murdochs journalistiska metoder eller snarare hans metod att ta död på en seriös journalistik. Före detta anställda producenter, reportrar, förläggare och skribenter berättar i dokumentären om hur det är att arbeta för Fox News. De talar om hur de tvingats sätta högervinkling på jobben för att få behålla sina arbeten. En del av dessa tidigare medarbetare har till och med valt att förbli anonyma för att skydda sin nuvarande verksamhet. Som en av de medverkande säger: "När det gäller den journalistiska integriteten på Fox finns inte en gräns som inte kan överträdas".
Filmaren Robert Greenwald undersöker hur medier ledda av Murdochs Fox News fört mediedrev till tv-journalistikens yttersta gräns. Filmen ger en inblick i Fox News och de avarter som uppstår när monopolföretag får kontroll över informationen.
Första delen i filmen beskriver Rupert Murdoch själv och det australiska företaget News Corp. Den visar hur den federala FCC-kommissionen hjälpte Murdoch att bryta reglerna för att kunna bygga upp ett fjärde nyhetsnät i USA.
Välrenommerade medieexperter som Walter Cronkite medverkar med synpunkter. Och teamet bakom kvällens dokumentär skapade ett system för att titta på Fox News dygnet runt för att se exakt hur de arbetade. En grupp volontärer över hela USA nagelfor varenda timme av Fox News sändningar och antecknade exempel på fördomar i bevakningen. Resultatet är en intensiv granskning av Fox News, som visar falskheten i tv-stationens favoritmotto: "hederlig och balanserad".
Murdochs mord på journalistiken är regisserad och producerad av Robert Greenwald 2004.

Originaltitel: Outfoxed - Rupert Murdoch's War on Journalism
Produktionsår: 2004
Regi: Robert Greenwald "

http://anjaparson.istheshit.net/
Förresten.. Jag hatar MBFIMG's användare på Whoa! HATAR!