I början av Januari 2014 låstes Whoa och du kan alltså ej logga in eller skriva något nytt i forumen. Innehåll i forum osv kommer finnas tillgängligt. Läs Mer »

Talet 42 i Liftarens (bok-spoiler)

Hobby & Fritid - Kultur & Media

   

2004-10-05 23:54

Talet 42 i Liftarens (bok-spoiler)

Har läst böckerna 4 ggr nu, och resonerar lite över huruvida talet 42 har någon egentlig betydelse i boken, eller om dte bara är ett av många gags från Douglas Adams. Svaret på allting bla bla bla är ju just 42. Och på de sista sidorna, när allt liksom imploderar/exploderar eller vad nu som händer, springer ju gänget och letar efter ett ställe. Och ja tror det är Prefect som ropar "Här är det! Nummer 42!"

Vad menas? Universum håller ju på att smutsas ner och cp:ar sig på grund av alla tidsresor. Dessutom är det ju en filur som Arthur råkar döda hela tiden, som ska döda Arthur, vilket han gör på den där adressen i slutet av boken. Kan det vara så att allting upprepas och loopas ända till Arhur dör, och allt ställs till rätta? Att Universum inte kan fortsätta åldras förrän han är död? Är det därför som talet 42 är svaret på vad som är meningen med allting?

Eller är ja bara pretto?

Adam och Eva