I början av Januari 2014 låstes Whoa och du kan alltså ej logga in eller skriva något nytt i forumen. Innehåll i forum osv kommer finnas tillgängligt. Läs Mer »

Regler för forumet Konsol & PC-Spel

Hobby & Fritid - Konsol & PC-Spel

   
Admin

2010-04-18 22:37

Regler för forumet Konsol & PC-Spel

1 - Fråga inte om hjälp
Spel är till för att ge en utmaning, men om du trots allt kört fast så hårt att du håller på att slå sönder din konsoll i ren frustration, så finns det otroligt många hemsidor där du kan få hjälp. Använd Google för att hitta den som passar dig bäst eller surfa in på antingen www.gamefaqs.com alternativt www.fuska.nu.

2 - Länka inte till olagligt eller stötande material
Att länka till eller tala om var man kan få tag på warez så som piratkopierade spel, roms, emulatorer och liknande är inte tillåtet på Whoa. Trots diverse mytbildningar på internet så är roms (rent digitala kopior av spel) olagliga. Länka därför inte till sidor där man kan ladda ner filer av denna typ.Whoa skulle förmodligen svämma över av denna typen av inlägg om vi tillät det och det skulle ta bort fokus från mer seriösa diskussioner. Samma gäller att uppmana andra att länka / tala om var man kan få tag i ovannämnda saker.

3 - Skriv en ordentlig rubrik
För att göra forumet mer överskådligt så måste rubriken på trådar beskriva trådens innehåll. Om tråden handlar om ett specifikt spel så ska tråden se ut såhär: Speltitel.

Exempel:
Final Fantasy VII
God of War
Fifa 2008
Halo 2
Zelda - Twilight Princess

Hakparenteser görs genom att hålla nere AltGr-knappen och trycka på 8 respektive 9.

4 - Spoilers är förbjudet
Att avslöja handlingen i topics om spel är förbjudet, eftersom man förstör nöjet och upplevelsen för andra. Om ni vill diskutera handlingen i ett dataspel eller TV-Spel måste ni starta en ny topic och tydligt ange att ni avslöjar handlingen (tex. genom *SPOILER* eller liknande) i rubriken.

Det går även utmärkt att använda spolierfunktionen om du postar något i en tråd som avslöjar handlingen i ett spel. Den funktionen används genom att man markerar det man vill dölja och klickar på spoiler-knappen ovanför textfältet. På så vis döljs texten så att den inte syns så länge man inte markerar den, dvs det blir svårare att råka läsa något om handlingen som man inte ville veta.

Även de allmänna reglerna för Whoa gäller i det här forumet, dessa går att läsa här.