I början av Januari 2014 låstes Whoa och du kan alltså ej logga in eller skriva något nytt i forumen. Innehåll i forum osv kommer finnas tillgängligt. Läs Mer »

Behöver hjälp/tips! Nån schysst spelidé någon har eller saknar?

Hobby & Fritid - Konsol & PC-Spel

   

2006-10-25 16:02

Behöver hjälp/tips! Nån schysst spelidé någon har eller saknar?

Tjosan!

Har ett projekt i skolan som pågår nu, och 9,5 veckor till. Vi är fyra stycken från klassen som studerat datorspelsutveckling i över ett år nu. Dvs programmering (lingo), 3d-modellering, animering etc.

Vi ska tillsammans göra ett spel som vi sedan planerar att bidra med i "Swedish game awards" nästa år. i antingen bästa spelidé, eller bästa spel.

Vi, eller jag, undrar lite om det är någon som sitter på en bra spelidé, eller vet något spel som ni skulle tycka om, om det fanns, förbättrat från en tidigare variant eller helt nytt. (kass förklaring, men ni förstår säkert).

Något ni spelat som var kul som man kanske kan utveckla, webbspel eller vad som. Eller något som vore skitskoj som inte finns.


Vi tänkte göra ett GTA-liknande först, men när vi gick igenom uppbyggnaden och problemen hur man skulle lösa vissa saker beslöt vi oss för att lägga ner. Vi hade i stort sett planerat allt och kommit igång lite, (detta kom vi fram till idag)



Genren spelar ingen roll, har ni förslag så ut med det. =)

Grafikmässigt och spelmässigt blir det ju inga "medal of honor"-lir. Vi sitter i Director och kan inte göra hur tunga spel som helst. Blivit en del webbspel, men vi kan även med "Havok" - Fysikmotorn som användes i första half-life som kan göra en hel del skoj..
Vi kan även göra enklare multiplayer-spel (via internet då).

Så, har ni idéer och funderingar kring detta så berätta gärna!