I början av Januari 2014 låstes Whoa och du kan alltså ej logga in eller skriva något nytt i forumen. Innehåll i forum osv kommer finnas tillgängligt. Läs Mer »

GSI - Group of Silent Infiltration

Hobby & Fritid - Konsol & PC-Spel

   

2004-06-22 06:26

GSI - Group of Silent Infiltration

Hade en spelidé en gång i tiden som skulle bygga på ett nätverksspel där man som GSI samarbetar för att på bästa sätt infiltrera motståndarens kvarter / byggnader / baser.

Det skall i grunden vara ett taktikspel i stil med Rainbow Six planeringsdel över byggnader och utrustning, fast behålla större vikt på hur olika personer i teamet kompenserar varandra med ex. verktyg, vapen eller annan specialutrustning.

Det skall alltså vara ett smidigt samarbete mellan dessa för att kunna komma förbi sin fiende på de mest smarta sättet.

Motståndaren vaktar alltså detta område / byggnad och har lika lite vetskap om platsen som GSI.

Alltså allt ifrån ingångar, lås, säkerhetsanordningar etc...

Det handlar alltså om att på så kort tid som möjligt fatta snabba beslut över ett territorium och färdvägar samt attackplan, för att hålla sig vid liv och lyckas ta över basen.

På samma sätt som motståndaren måste göra allt för att gillra fällor, bevaka ingångar och upprätthålla vissa element.

Basen skall innehålla olika punkter som skall tas över på olika sätt.
Man skall inte illustrera ävertagandet genom att en flagga byts ut som i Battlefield, utan snarare markera detta genom väldigt små skillnader i spelmiljön som att ljusen släcks på vissa ställen när man bryter en strömbrytare på angiven plats eller kretsar och sånt liknande.

Alltså i grunden ett taktikspel i multiplayermode men med extremt nervpirrande smyg i skuggor och intensiva skottlossningar med ljuddämpare.

Nu funkar inte detta riktigt eftersom idéen pajjar då man i LAN t.ex kan snacka men varandra och ange positioner och liknande.

Kom gärna med tips på vad som rör sig i ert huvud.

Skulle jag få spela ett bra sådant spel om några år då man kan prestera lite bättre i grafik och mer komplexa omgivningar och AI:n så vore jag rätt nöjd alltså

Som sagt- spotta ur er tankar om ni har några

//My Dewolistic Mind-
Only one of a kind