I början av Januari 2014 låstes Whoa och du kan alltså ej logga in eller skriva något nytt i forumen. Innehåll i forum osv kommer finnas tillgängligt. Läs Mer »

Whoa söker nya medarbetare

Whoa Community - Allmänt om whoa

   
Redaktionen

2012-03-04 16:25

Whoa söker nya medarbetare

Från Whoa-bloggen:

För ett par år sedan, närmare bestämt 2008, var Whoa.nu nästan uteslutande en community för lyssnare av den utmärkta musikgenren hiphop. Forumen lade fokus på svensk hiphop samtidigt som det har släppts kvalitativa netplays signerade svenska artister sedan 2002. Men 2008 hände något som förändrade hela sidans status: en blogg skapades och ett redaktionellt arbete påbörjades med stenhård fokusering på svensk hiphop och dess utveckling. Sedan dess har Whoas blogg bara växt och vi är den näst mest besökta proffsbloggen i hela landet, vilket talar sitt tydliga språk. Vi bevakar allt som händer kring den svenska hiphopen. Allt från släpiga undergroundsläpp som producerats i förorter till förorter eller världskända hiphopartister som ska spela någonstans i Sverige, men även den senast släppta battlen eller nya musikvideon. Samtidigt håller vi igång flera olika projekt inom redaktionen. Vi recenserar, släpper exklusiva mp3:or, arrangerar tävlingar, gör raprelaterade videoinslag i form av Whoa-TV och sänder egen podcast (Whoacast), bara för att ta några exempel.

För några månader sedan var vi tvungna att lägga ner och pensionera vår berömda och hedervärda trotjänare Veckans mp3, som varit med sedan day one och alltid levererat en fet låt varje vecka. Arbetet blev till slut för omfattande och varken tiden eller orken fanns kvar. Istället startades ett helt nytt projekt upp som vi valde att kalla Whoa rekommenderar, där vi lägger extra stor fokus på något som vi tycker förtjänar att få några extra strålkastare på sig och som vi vill att folk ska få upp ögonen för. Arbetet finns således kvar, men i en annan form. Våra medarbetare är hängivna den svenska hiphopen och ger inte upp. Men svensk hiphop växer i rekordfart och levererar nyheter av värde nästan varje dag. Det händer så mycket att våra befintliga redaktionsmedlemmar ibland inte räcker till och därför behöver vi förstärkning. Om svensk hiphop växer så måste även Whoa.nu växa. Vi vill inte göra våra dagliga tusentals besökare besvikna.

Följaktligen söker vi nu fler medarbetare, framförallt någon som kan hjälpa till att skriva vanliga nyheter på bloggen (alltså tipsa om mixtapes, album, videor eller vad som) men även någon som kan tänka sig att bli vår krönikör, eftersom vi vill satsa på att börja få upp tänkvärda krönikor på sidan igen. Känner du dig nästan nördigt intresserad av hiphop och tycker det är kul eller stimulerande att skriva? Då passar du oss precis. Bara för några dagar sedan tillsattes en graffitiansvarig för att öka bevakningen av ett annat av hiphopens element än just rap. Vill du vara nästa man eller kvinna in i redaktionen? Här får du chansen att vara kreativ och en stor redaktionell frihet erbjuds. Vill du recensera konserter eller album, göra intervjuer med artister eller helt enkelt bevaka den svenska scenen genom vår blogg går det hur bra som helst. Men arbetet är helt ideellt och ger därför ingen kontant lön, men möjlighet till gästlisteplatser, biljetter, skivor och möten med artister finns. Vi ger dig en chans att göra det du verkligen brinner för.

Om du är personen vi söker, skriv i så fall ner ett par rader om dig själv (inkl. användarnamn) och vad du hoppas kunna bidra med, och skicka som ett mail till [email protected]. Bifoga gärna referenser i form av sådant du skrivit tidigare om det är möjligt. Skriv “Ansökan som skribent på Whoa 2012" i rubriken. Och stort lycka till med att försöka bli en del av Sveriges största (och bästa) hiphopsida!