I början av Januari 2014 låstes Whoa och du kan alltså ej logga in eller skriva något nytt i forumen. Innehåll i forum osv kommer finnas tillgängligt. Läs Mer »

Förslag och förbättringar (Stuck har rensat).

Whoa Community - Allmänt om whoa

   
Webmaster

2004-11-23 23:35

Förslag och förbättringar (Stuck har rensat).

För första gången i backlash/svu/whoa's historia så vill vi fråga er användare vad ni tycker bör förändras på whoa.

Vi vill helt enkelt veta vad ni användare vill att whoa ska vara. Jag vill inte nämna massa exempel här för att leda in er på diverse spår utan skriv sånt som faller er in. Men saker som ni vill förenkla, förbättra, lägga till, ta bort osv osv.

OBS!
Vi kommer att hålla denna tråden kort och rensa väldigt mycket i den hela tiden. Tas ditt inlägg bort så behöver det inte bero på att vi tyckte det var dåligt, utan för att vi kanske tyckte det var så bra så vi tar med det i våran interna lista. Eller att det redan finns där osv.

Vi kommer låta vissa förslag ligga kvar för diskussion beroende på vissa faktorer oxå. När diskussionen är död tas det bort.

Sammanfattning

Lagt till i vår lista för diskussion (eller finns där redan)
- Checkboxar för att ta bort favoriter
- Fixa en vettig "Skickade meddelande" funktion.
- Man ska ha en "fast gräns" för hur långt ett meddelande får vara. Det ska inte GÅ att skriva längre. Då slipper vi att mess klipps av utan att användaren märker det. (Jag förstå vad greggan menade).
- Blues/Jazz forum.
- Mode/Design forum.
- Göra allmäna förbättringar av sökfunktionen.
- Sätta mer logiska titlar på sidor. Om man är inne på nån sida och har öppnat upp framen separat så ska det stå var man är.
- Inställnings system så man kan välja vilka funktioner man vill ha osv. T.ex kring hur man ska hantera favoriter och dylikt.
- Nån form av preview på tråden redan i listan på "trådar".
- En forumgrupp som man kan göra själv. Alltså nåt i stil med "Mina favoriter" för forum.
- Röstningsfunktion i trådar. Nåt digg liknande där man kan rösta på att en tråd är bra och användare kan välja att sortera efter det. Se digg.com.
- Sidbläddring i forum trådar. Alltså möjlighet att gå till en viss sida osv som alla andra har.
- Införa lite mer straff, t.ex att inte kunna skriva i forumen (ett visst forum?) .. för såna som kanske inte förtjänar ban men ändå ska ha ett straff.
- En blog funktion.
- Kunna "skydda" en användare så den inte kan bli bortrensad. I fall där folk går bort så whoa sidan kan bli en minnesplats.
- Preview innan man postar saker i forumen.
- Kunna söka i FAQ. Överhuvudtaget piffa upp FAQen.
- En "Kunna editera sitt inlägg i 2-3 min efter postnings" funktion.
- Rss på publika forum (Ja, det finns hehe)


Tveksamma men noterade.
1. Mode design forum
2. Ny färg/design
3. Lägga tillbaks topplistor
4. Flytta recensioner till övrigt.
5 Ett medelande efter man skickat ett inlägg där
man kan välja om man ska lägga tråden i sina favoriter.
6. Vetenskaps forum.
7. Möjlighet att se "skickade gästboksinlägg".
8. Sex/Relations forum.
9. Kunna söka i alla forum.
10. Kunna välja många "hiphop sysslor", och lägga till fler.
11. Länkar i sin forum signatur
12. Spoiler funktion. Alltså man kan markera en text som "Spoiler" och så måste användaren markera texten för att kunna läsa den.

alternativeto.net | whoa.nu | olaj.se | 27kb.se

2008-02-25 20:49
dagens punchline var underhållande.
Orale!

2008-02-25 22:28
Skicka ut mail då man fått gästboksinlägg, meddelande eller nya svar (inlägg) i trådar som man är aktiv i, precis som så många andra communitys gör. Vore dock bra att kunna välja vilka saker man ska bli mailad om, precis som fejsa.

(Sorry om det varit på tal innan, tycker bara att det skulle vara så skönt att slippa logga in och ut 4 gånger per kväll för att se om man fått mothugg av nån idiot i nån tråd.)
 

2008-03-16 20:49

Skulle inte en liten ruta kunna finnas där man kan bocka i så slipper man skriva användarnamn och lösenord varje gång man loggar in? lite ungefär som på flashback.
Ni vet en liten "kom ihåg mig"-funkiton?
I don't want to cause no fuss, But can I buy your magic bus? I don't care how much I pay, I'm gonna drive that bus to my bay-by. iwant it...I want it...I want it...(You can't have it)

2008-03-19 16:49
att skicka medelande kan komma upp i ett popupp-fönster skulle kunna vara praktisgt om man vill skicka ett medelande till någon medans man läser i en tråd (alltså att man slipper gå ur tråden för att skicka medelande)
Denna användare har skrivit alla inlägg där användaren har tagits bort från whoa.

2008-03-21 22:33
Matforum? Varför? Jo, läs i tråden som typ har mest inlägg i Allmänt om Whoa..
be the change

2008-03-22 13:41
jag har 2 förslag:

1. rensa i den här tråden igen.

2. gamla trådar (6 månader eller någon lämplig tid sen någon skrev i dem) borde låsas automatiskt så man slipper se årsgamla trådar bli uppade. om någon mot förmodan skulle vilja skriva i en gammal tråd av vättig anledning kan han/hon motivera det till en admin som i det läget kan låsa upp tråden.
Denna användare har skrivit alla inlägg där användaren har tagits bort från whoa.

2008-03-22 14:23
Jag håller naturligtvis med Jackvegas
-You cant smell vodka, thats the beauty of it.
-Being a rebel aint easy, theres rules to play by.

2008-03-22 16:17
ett förslag till:

at lilla "bokmärkes-pilen" skall finnas även i stickytrådarna (alltså så man kan gå till senaste inlägget man gjort/där man satte bokmärket.
Denna användare har skrivit alla inlägg där användaren har tagits bort från whoa.

2008-03-24 01:02
Sätt upp klara regler för modsen vad som ska tas bort och inte. Har stört mig mycket på att mods i flera fall tar bort trådar i rent godtycke. Trots att andra mods har medverkat i tråden loggar nån annan lallare in och slänger den i papperskorgen. Vet inte hur det ser ut just nu men nåt borde man kunna göra åt det.
amen synthare då, fyra bögar och en dator

est. 1986
Skivsamlare

2008-03-24 23:41
snap, här reser man bort 2 veckor och vad möts man av när man kommer hem om inte en ny design. Brukar vanligtvis vara relativt bakåtsträvande vad gälla uppdateringar av whoa men, grattis, det blev riktigt snyggt.
fair enough..

2008-03-25 08:27
Var nojig efter den förändrade logon-screenen att rubb och stubb skulle vara helt omskruvat, men tack och lov såg det mesta bekant ut innuti skalet ;) Blev då inte alls fy skam med lite mer inforymlig login.

2008-03-31 21:51
ett förslag av GAIA i "matforum"-tråden som bör uppmärksammas/funderas på är:

En butik/marknad med egen layout där folk kan sälja sina egna skivor, sina tishor (om man har label då dvs), sina uppträdanden för klubbfixare eller sälja beats med mera,

persoonligen tror jag tyvärr att ett sådan forum skulle översvämma med beats till salu, men förhoppningsvis inte. forumet skulle dock vara riktigt trevligt tror jag.
jag stödjer detta förslag på forum helt ut, kanske behöver det inte vara en egen butik/marknad utan bara ett eget forum.


Denna användare har skrivit alla inlägg där användaren har tagits bort från whoa.

2008-04-01 00:43
vad hände med whoa för ngra minuter sen? sidan var typ nere...
-You cant smell vodka, thats the beauty of it.
-Being a rebel aint easy, theres rules to play by.

2008-04-02 15:04
i forumen bredvid där det står vem som skapat tråden och hur många inlägg det finns,så borde det stå när senaste inlägget i tråden skrevs...och av vem...
ny text i lyricism - Tjalle - En alkoholist's bekännelser (del 1 av 3)

/Tjalle -08
Redaktionen

2008-04-04 16:12
En diggknapp på personer hade inte varit helt fel faktiskt.

Helt anonymt och om någon skulle få för sig att spamma osv om diggs så är det bara att plocka fram gamla bannknappen som vanligt.
namaste

2008-04-04 18:45
Jag tycker att man skulle kunna ha en liten omröstnings grej som man kan lägga in när man skapar ny tråd.

Man skulle kunna ha knappen nere bland youtube och infoga länk knapparna. Omröstnings grejen skulle kunna va bra om man tex. har skrivit om canabis ska vara lagligt. Så kan man ha olika svarsalternativ i vilket trådskaparen bestämmer vad det ska heta. Under varje alternativ står det hur många som röstat på respektive alternativ, kanske i % eller antal. Och så kan man bara rösta en gång per användare men att man kan ändra sitt val hur många gånger som helst, så att man inte trycker fel och det blir felaktiga siffror.

Tkr det skulle va användbart och interessant med små miniomröstningar :D  PEACE
"det går aldrig och går det - ja då går det åt helvetet i alla fall"

2008-04-07 12:14
"ett förslag till:

at lilla "bokmärkes-pilen" skall finnas även i stickytrådarna (alltså så man kan gå till senaste inlägget man gjort/där man satte bokmärket."

Snälla, detta måste fixas. Det är inte kul att behöva sitta i minuter för att en tråd på 300inlägg ska behöva ladda färdigt alla inlägg.
Så länge du inte ger upp har du aldrig förlorat

2008-04-08 08:44
Vet inte om detta är direkt nödvändigt, men en liten "enchantment". När man inte kan hämta bilderna i gästboken (eller på presentationen) så kan man ju göra så att Whoa har en standardbild som visas istället för *ruta* *kryss*.

Det går ju göra genom trådning för hämtning av bilder i bakgrunden. eller har jag tappat mig här?
 För Skåne! Svenskjävel!

2008-04-11 08:34
har har ni ett par buggar. mest for iPhone.

1. istallet for att ha inloggningen i en include av nagot slag som ni har nu sa gor det till en separat sida eller los det pa nagot annat satt sa inte login rutan dyker upp sist. sjukt onodigt om man laddar sidan pa t.ex. mobiler eller har dalig uppkoppling.

2. Blogg Headern ser forjaklig ut i en iPhone, sticker ut at alla hall

3. Javascriptet som konverterar HTML taggar i alla textareas funkar inte pa iphone. den hajjar inte ens att det ar en text area.

4. lagg till en "kom ihag mig" vid loginrutan och styr upp det med en cookie.

5. Alla meddelandedn i inboxen blir roda pa iPhone

6. los att skrolla upp och ner kontakter online med ajax och inte ladda om frames. ser ratt osnyggt ut.
Redaktionen

2008-04-15 20:32
Jag hade gillat lite hårdare regler i köp och sälj.
Nu är det lika lätt att "sälja" en grej som att skapa en tråd..

Tycker också att bud borde vara bindande.

Hela köp & sälj hade behövt lite nytt tänk!
namaste

2008-04-23 18:17
ok orkar fan inte läsa hela denna tråden så jag vet inte om det tagits upp tidigare, men:

på mitt jobb går det inte att logga in på whoa. och nej, det är inte för att de har spärrat communitys eller så för dom har inte spärrat nåt alls.

grejen är den att förstasidan (bloggen) laddas som normalt, allt förutom den framen där man ska logga in. där står det bara "sidan kan inte visas" och det hjälper inte att uppdatera varken sidan eller framen.
vad kan detta bero på tro? hade vart gött om ni kunde gö som det var innan med inloggningen att det inte var en egen frame liksom...?

tacksam för svar (och åtgärd) ;)

tack annars för en grööm sida!
www.myspace.com/roughlynx

2008-04-25 11:36
ett bilforum kanske med tips o trix osv.. sett en del bilder i formgivning på photoshoppade bilder. det skulle vara kul med ett under övrigt.  ett förslag bara

fridens liljor
Allt e frid o fröjd i dom svenska hemmen....
Promotor

2008-05-15 08:50
Jag vill att det ska finnas möjlighet att dölja bloggen! för sidan laddas upp långsamt från datorn, och hindrar mig att besöka whoa på min psp!!!!!
 

2008-05-16 23:13
1 INBOX
1 GÄSTBOK

ändra tillbaks till nya meddelanden och gästboksinlägg..
I en "riktig" diskussion (kanske ordet dialog funkar bättre här) är dock båda parterna beredda på att ändra sin ståndpunkt.. Att försöka hålla fast vid saker och ting över lag fungerar verkligen inte. - blunt_smoke

2008-05-23 15:10
Har inte läst hela tråden, pallar shii. Jag tycker dock att det är rätt jobbigt att "menyn" till vänster inte hänger med när man bläddrar neråt i en tråd. varför ska det vara på detta viset?
ask Beavis, I get nothing Butt-head

2008-05-23 15:13
Hanal - Det finns nog tre separata trådar om saken redan ;)
Det korta svaret är att tekniken inte riktigt tillåter det just nu.

10-4, over...
"Not so funny now, funny man..." - Å, jo, totally worth it! ;)
Mabande In The Park - once in a lifetime, baby
Thugz 4 hugZ - kärlek istället för gangsterpropaganda

2008-05-29 21:15
En schysst funktion vore att, om det kommit nya inlägg i en tråd medan man själv skrivit sitt svar så kommer det upp när man trycker skicka, på så sätt kan man korrigera sitt inlägg. Då hade man sluppit alla dubbelposter där folk måste göra tillägg eller förklara vem deras inlägg var riktat mot.

Nu kan jag inte ett skit om sånt här men jag kan tänka mig att det kanske är svårt att styra upp. Det är ju ingen superviktig grej men vore nice om det går.
Everybody's got something to hide except for me and my monkey!

2008-06-03 16:20
Ok. Jag tar det som ett nej.
Everybody's got something to hide except for me and my monkey!

2008-06-08 17:11
En sak som jag upptäckt som är lagom störande är att om man börjar redigera mitt i texten så blir det lite fel. Exempelvis säg att jag skriver en text och i efterhand vill lägga in länkar till hemsidor så folk kan läsa mera och jag försöker skapa länken mitt i (dvs där markören är), om jag sedan skapar en länk via whoas funktion så hamnar länken i slutet av meddelandet istället för att hamna där markören är. Använder FF2.

2008-06-19 20:55
Skulle varit fint ifall ni införde SSL-stöd nu när FRA-lagen har röstats igenom :)

2008-08-10 00:38
Jag vill kunna söka i alla forum samtidigt


Fixa Sökfunktionen.
Om man inte vet var en tråd ligger (eller om den blivit flyttad) ska man inte behöva söka på alla forum för att hitta den varför kan man inte söka på alla forum samtidigt? (jag skäms om det går att göra det)
"det går aldrig och går det - ja då går det åt helvetet i alla fall"
Skivsamlare

2008-08-26 15:53
Kan det inte va en idé att följa många andra forums exempel och skriva en förklaring till varför trådar låses?
fair enough..

2008-09-04 16:03
ett förslag: Kan man inte fixa nån knapp som man kan trycka på så man slipper få en röd mapp vid varje nytt inlägg? för vissa trådar kanske man kommenterar nått för att sedan inte bry sig mer....men likförbannat så finns den där röda mappen där heeeela tiden!

Kan dock tillägga att jag har lite av en tvångstanke att det inte får finnas röda mappar ibland haha, men som sagt, bara ett förslag.....


Now, Who´s with me :D?
BAHA!

2008-09-07 21:55
Nu hamnade jag här igen när jag tröck på Film/TV :(
Vi är överallt!

2008-09-09 06:23
idiot, sluta kommentera saker du inte bryr dig om? :)

däremot så satt jag å tänkte på en sak...
tidpunkten som står efter trådnamnet brevid datumet då tråden skapades, alltså inne i forumet nu och inte inne i tråden.. vad spelar det för roll vilken tid tråden skapades om det var några dagar sen?
skulle däremot va fett nice å veta när sista inlägget skrevs istället! ;)
bäng tanke, men jag hade uppskattat det;)
((MAAD))

2008-09-12 08:42
Vore kul att ha en inläggsräknare så man ser hur många inlägg man gjort genom alla år. Sen kan man ju ha ett genomsnitt om dagen t.ex "0,47 inlägg om dagen".
Crocodile Dundee for president!

2008-09-12 11:02
Flip : Ja varför finns de på "alla" forum förutom whoa?

davve_d P22 : Va snackar du?
BAHA!

2008-10-06 18:25
När ska ni fixa så att Stickyrna blir röda när någon skrivit i dom???


2008-10-10 18:26
haha skönt att ingen ser mitt inlägg, för att tråden inte tänds :D


2008-10-22 00:35
Jag tycker att ni borde göra ett forum med endast tävlingar i..?
 

2008-10-22 17:47
Jag har lite förslag på förändringar.!

1. Skapa Kärlek och Sex forum! Folket behöver det.. Och den kmr bli poppis :)
2. Ta bort att forumtet är indelat i flera sidor, bara jobbigt o blädra..
3. Gör så att man kan uppdatera ett forum utan att behöva ta sig ur forumet o in igen..
Highfive anyone, anyone?

2008-10-28 21:39
ett nyhetsforum!! så slipper man uppdelningen vars man ska lägga artiklar, just nu vet man ju inte riktigt om det är webb eller blandat., och egentligen hör det ju inte hemma i någon av dom ;)
((MAAD))

2008-10-30 13:25
jag vet inte hur mycket Stuck går igenom den här tråden men efter föga respons i den separata tråden jag gjorde slänger jag in förslaget här också:

Jag skulle uppskatta möjligheten att lägga in de fyra Specialforumen under Mina forum
här är min tråd om det: http://www.whoa.nu/forum/whoa-community/allmant-om-whoa/632249/1.aspx
vadå? jag dyster?

2008-10-30 14:09
davve_d - Det är webb omdu bara vill länka till nånting, blandat om du vill diskutera en "aktuell händelse" utifrån en artikel, politik om du vill diskutera en "aktuell politisk händelse".
Nyckelordet är motivering - du måste kunna motivera varför du lägger tråden i det forum du gör :)

10-4, over...
"Not so funny now, funny man..." - Å, jo, totally worth it! ;)
Mabande In The Park - once in a lifetime, baby
Thugz 4 hugZ - kärlek istället för gangsterpropaganda

2008-10-31 06:42
mabande, men funkar det verkligen så?
jag menar, skapade en tråd om en artikel som du sedan flyttade till film och tv, och artikeln i sig kunde ju lika gärna diskuterats i politik som att den kunde bara vara ett humoristiskt inslag på webbsidor eller i blandat för att det är en blandning,
jag hade gärna sett ett artikel/nyhetsforum med roliga och seriösa artiklar från alla möjliga tidningar =) hade blivit mkt läsande för den ensamme ;)
för det finns enligt mig för mkt gråzoner i just det ämnet.
fast såklart måste man ju kunna skilja på en tvspelsnyhet och en referens i ett politiksamtal, inte sådana som platsar.
utan mer kanske som just den du flyttade åt mig, fast var iofs länge sen så du kommer nog inte ihåg =)
fast det kanske bara är jag som skulle njuta av att ha samlade nyheter :p
((MAAD))

2008-11-12 16:25
har någon tagit upp Konst forum ? graffitibiten täcker ju inte allt som alla gör å det kanske inte e helt rätt i formgivning ?
Denna användare har skrivit alla inlägg där användaren har tagits bort från whoa.

2008-11-12 16:31
finns iofs ett "kultur och litteratur"forum =)
((MAAD))

2008-11-12 20:38
jooo men de e så mkt böcker :(
Denna användare har skrivit alla inlägg där användaren har tagits bort från whoa.

2008-12-06 20:33
Ändra "Skåne"-forumet till "Skåne & KPH" (alt CPH/Köpenhamn/Copenhagen/København, vad ni nu tycker passar, kanske "Skåne & Danmark" är bättre).


Det känns som att köpenhamn-trådarna ligger jämnt uppdelade mellan "Skåne" och "Övrigt & Utland", vilket är lite onödigt.
http://soundcloud.com/mega-drive

2008-12-23 14:29
Mitt förslag:

Ett automatiskt meddelande när man fyller år i stil med:

"Grattis på födelsedagen!
Whoa (crew) vill gratulera dig på din bemärkelsedag och önskar dig en trevlig sådan."
PS jag fyller år idag...
www.fucksolar.com

FUCK SOLAR