I början av Januari 2014 låstes Whoa och du kan alltså ej logga in eller skriva något nytt i forumen. Innehåll i forum osv kommer finnas tillgängligt. Läs Mer »

Hjälp med logic (Ultrabeat)

Vår Hiphop - Producenter & DJs

   
Producent

2012-05-18 13:44

Hjälp med logic (Ultrabeat)

Shoo jag köpte Logic för ungefär 3 veckor sen, det jag undrar är hur man får separata tracks på ultrabeat? Alltså så att kicken ligger på ett track och tex snare på ett annat så att det blir lättare att mixa det.

Sen så har jag en fråga till som jag tror jag redan vet svaret på men det är lika bra att fråga, hur får man tungare trummor i Ultrabeat? Ifall svaret är att det lgger i mixen så kunde jag redan svaret... Men jag känner ändå att trummorna låter löjligt lågt ändå, även när jag importerar mina egna trumbiblotek.


Tacksam för svar! Peace!

 

2012-05-21 07:52
När du väljer ultrabeat, så har du 2 alternativ. Stereo eller Multi outputs. Välj det senare alternativet. Detta gör att du kan skicka varje ljud i ultrabeat till en egen mixer kanal.

Vid det önskade ljudet så finns det något som heter main. Tryck in den och välj exempelvis 3-4. Gå in på mixerbordet, på ultrabeat kanalen finns det nu ett + tecken, tryck på den så får du upp en ny bus kanal. Därifrån kan du kontrollera alla ljuden som är "assignade" till output 3-4.

haha

Producent

2012-05-21 14:27
tack för hjälpen!
 

2012-05-30 01:57
ah, jag har faktiskt också undrat varför ultrabeat låter tamt (även om man kör multioutputgrejen)... det är ju kul att leka lite med ultrabeat och komma på idéer och så men ska jag göra klart nåt brukar jag lägga trummorna direkt på separata audio-tracks... låter lite bättre tycker jag!