I början av Januari 2014 låstes Whoa och du kan alltså ej logga in eller skriva något nytt i forumen. Innehåll i forum osv kommer finnas tillgängligt. Läs Mer »

hemmagjorda mickbås

Vår Hiphop - Producenter & DJs

   

2012-01-10 11:46

hemmagjorda mickbås

Funderar på att bygga ett själv. Hur har ni gjort?

Vill inte bygga ett helt hus utan något enkelt som inte tar så stor plats.

Denna användare har skrivit alla inlägg där användaren har tagits bort från whoa.
Rappare

2012-01-10 19:38
Garderober is the shit.
Gjorde det skitenkelt med lite överblivna täcken.

Rappare

2012-01-10 19:39

2012-01-11 00:52
Ett tips om du ska bygga ett från grunden är att göra mycket research innan du kastar ut pengar. Har hört så många inspelningar från folks bås som låtit riktigt dåligt och i vissa av fallen har dom lagt ut mycket pengar, men inte haft nån kunskap, dvs pengar kastade rakt i sjön.
Kör du däremot garderobs-grejen som Kim här visade så är det bara att testa sig fram, samma med alla temporära lösningar man gör och inte kastar ut pengar för.

Det viktigaste är att lyssna, och att veta vad man lyssnar efter. Badrums effekten är ett stort felsteg om du får till, dvs om du sjunger lite och hittar en ton där hela rummet/båset verkar sjunga med dig så vet du att du har en resonansfrekvens (eller fler) som kommer förstöra dina inspelningar. Var försiktig i basen, all bas är inte bra utan det är oftare än inte som basen grötar till din röst, den blir otydlig och låter mumligt. Akta även för att dämpa för mycket höga frekvenser, då försvinner den där edgen som man brukar behöva.

Mina tips för ett nybygge är bygg inte för litet, det slutar aldrig bra. Ha inga räta väggar, dvs ingen vägg ska ligga helt paralell med den andra, gäller även golv och tak egentligen. Köp inte massa akustik-skum för hutlösa priser som ändå bara funkar för att dämpa höga frekvenser. Kör med stenull från valfri byggaffär och ett snyggt tyg på insidan, minst 10cm tjockt och speciellt i hörnen då det är där basen byggs upp mest. Dämpa tak och kör en matta på golvet.
Worship Nothing Studios :Inspelning, mixning, mastring, design, musikvideos m.m: http://www.wnstudios.se
Redaktionen

2012-01-11 14:15
Har fått känslan av att ett litet mickbås dämpar på tok för mycket. Har dock inte spelat in i ett sånt och det beror väl helt och hållet på vad man har på väggarna. Men om man har ett hyfsat litet rum så tycker jag dämpning på väggar funkar bra.

Men jag har rätt dålig koll. Så nån får gärna dementera om det är fel..
Moderator - Som en lokalvårdare, fast i cyberrymden..
http://www.martypatches.com
http://www.danielmeyer.se

2012-01-11 15:21
Nu har jag skrivit fel, jag menade en mick-skärm. Jag vet att dom inte behöver vara dyra att köpa men skulle vilja höra om någon gjort ett sådant? Jag har lite dämpningsmaterial själv så egentligen kanske ja bara behöver något ställ och och något att fästa materialen på? Något som gjort ett sådant?
Denna användare har skrivit alla inlägg där användaren har tagits bort från whoa.

2012-01-11 16:39
370HSSV: Ett litet micbås är svårare att dämpa den mängden det behövs dämpas, man får helt enkelt inte plats med tillräckligt med material för att få ett litet litet rum/bås att låta bra. Så i detta fallet gäller "bigger is better".

Aneek: Det var lite skillnad, men din plan låter bra. Ta det du har och bygg, bygg, bygg :)
Worship Nothing Studios :Inspelning, mixning, mastring, design, musikvideos m.m: http://www.wnstudios.se