I början av Januari 2014 låstes Whoa och du kan alltså ej logga in eller skriva något nytt i forumen. Innehåll i forum osv kommer finnas tillgängligt. Läs Mer »

   

2011-06-17 14:59

Beat lek, joina!

Kommer ni ihåg den här gamla rit-leken där en person börjar med att rita ett huvud, viker ihop pappret och sen får nästa person rita överdelen av kroppen osv osv.

Vad sägs om att göra en variation på det i musik? En person börjar med att lägga kagge, eller hela trumsetet, skickar det han har till nästa person som lägger bas, som skickar till nästa som kanske lägger en synth. Det blir ju inte lika random som gubbarna man ritar, men det kan bli intressant att se hur varje person tar en annans idé och gör sin grej på det. Enda regeln egentligen är att inte skicka den till någon annan än nästa person i ledet, så ingen får höra låten föränn allt är klart.

Varje person har 100% frihet att göra vad dom vill, det gäller bara att få det att passa med låten. Varje person tar ett instrument, förutom bas och trummorna så är det helt valfritt. Tänk helt enkelt på låtens bästa, ligger det redan 7 syntar på den så kanske det passar bättre med lite perkussion, swells eller vocal-samples. Du är den som avgör hur beatet ska fortsätta och nästa person i ledet får ta det därifrån och sätta sin touch på det.

Nån som är sugen? Jag kan tänka mig att organisera upp det och även mixa ihop det om ingen annan känner sig manad till mix.

Worship Nothing Studios :Inspelning, mixning, mastring, design, musikvideos m.m: http://www.wnstudios.se