I början av Januari 2014 låstes Whoa och du kan alltså ej logga in eller skriva något nytt i forumen. Innehåll i forum osv kommer finnas tillgängligt. Läs Mer »

   

2009-11-25 13:05

Hemmabyggen?

Har ni några hemmabyggen att dela med er av? Allt från eget byggda micbås till elektronik m.m vore roligt att titta på.

Personligen tycker jag det är roligare och det blir mer anpassat och snyggare med eget byggda saker. Och med en farsa som är både gammal snickare, musiker och elektronikingenjör så blir det lätt att man funderar på hur man kan bygga nånting innan man sätter tankarna åt ett nyköp.


Början på en basfälla jag gjorde till studion.


Det färdiga resultatet. Har en till också men måste köpa mer stenull för att fylla den innan jag kan installera den. (Obs bilden är tagen i mitt vardagsrum och inte i studion.)


Hemmabyggt studiobord, det är inte snyggt men väldigt funktionsdugligt.


Custombyggd rörförstärkare. Den är egentligen byggd som stereo men så fort jag får lite tid över så ska jag koppla om den till mono så signalen går igenom röret två gånger och ger en starkare effekt, för den är väldigt difus i dagens läge.


Insidan.

Kommande byggen blir ett nytt studiobord så fort jag köpt min nya mixer, ett 16+16HE's rack och en 12" sub-mikrofon så fort jag kommit på bästa sättet att göra ett stativ.

Worship Nothing Studios :Inspelning, mixning, mastring, design, musikvideos m.m: http://www.wnstudios.se

2010-09-25 02:19
Razta: Gör så, har jag tid så hjälper jag gärna till men jag får mer och mer jobb i studion för varje månad som går så fritiden på internet är inte lika stor längre.

Iallafall så funkade inte högtalaren i den nya subkicken, så jag bytte ut den mot en annan, den funkade inte heller. Satan! Ska se om det finns nån annan liggandes annars blir det nog till att köpa en ändå. Som tur va så finns det schyssta bilhögtalare på Jula som garanterat funkar riktigt bra, kostar bara 199:- också.

Sen beställde jag 12 meter rött juteväv inatt, så det blir till att klä om absorbenterna i studion så det blir en lite mysigare stämning där inne. Passar även på att fixa den sista basfällan samtidigt som jag fixar tyget så min sweetspot flyttar sig till mitten av rummet istället för 30-40cm åt höger som den är nu. Förhoppningsvis blir den även större så man slipper sitta med huvet fixerat på ett ställe :)
Worship Nothing Studios :Inspelning, mixning, mastring, design, musikvideos m.m: http://www.wnstudios.se

2010-10-08 19:42
"Pappa du gillar bara svart" sa en av mina söner för ungefär ett år sen, men det stämmer inte riktigt. Jag gillar RÖTT också!

Tog och bytte tyg på dom skärmarna jag kunde komma åt själv idag, imorgon får jag hjälp och då tar vi resten. Dessutom så kommer den sista basfällan ÄNTLIGEN fyllas med stenull. Men vi börjar med dagens.


Sådär såg den ut som orginal efter att jag tagit bort stålramarna.


På med tyget som är ett Juteväv, andas sjukt bra. Lite genomskinligt var det tyvär men det är inget man tänker på om man inte kollar väldigt väldigt nära. Men för priset är det oslagbart, 29:90:-/m så jag fick 12 meter för under 500:- med frakten inräknad.


Väldigt enkelt monterat, bara att ta en häftpistol och köra på.


Första uppe. Nån gång framöver så ska jag kasta bort stålramarna och köpa vanliga vägglister och måla i nån snygg färg. Ramarna är ganska överflödiga när dom inte står på golvet och dom är inte speciellt snygga heller så bort ska dom, när jag har råd.


Skärm nummer 2.


Här fick jag en bild på hur dom är uppbyggda, vilket är väldigt enkelt. En träram och stenull i mitten och så tyget som håller det på plats. Bör nämna att jag bara bytte ut det tyget som sitter på framsidan eftersom den andra sidan ändå är mot väggen och inte syns.


Och där var den uppe, Sånna här kan man utan svårigheter bygga själv och dom är väldigt effektiva.

Sen som bonus vill jag visa upp mitt övervakningssystem, inget DIY men ändå kul att se kanske :)


Pytteliten kamera, gör inte mycket väsen av sig.


Och monitor. Bilden är knivskarp (till skillnad från kortet) så nu har jag inga problem att se vad som försigår där inne medans jag sitter vid spakarna.
Eftersom jag alltid spelade in i samma rum som musikerna innan jag flyttade över allt så saknade jag den visuella kontakten väldigt mycket, detta är nu underbart fixat.

Rummet känns redan mycket mysigare och inbjudande, förhoppningsvis kan man sitta där i 12 timmar i streck utan att få klaustrofobi-känslor framöver.

Imorgon resten!
Worship Nothing Studios :Inspelning, mixning, mastring, design, musikvideos m.m: http://www.wnstudios.se

2010-10-09 20:35
Dag 2 av ombytet.


Började med att göra en kartongmall till stenullen. Köpte Paroc denna gången vilket jag inte tror är samma som jag använde sist, men jag tror värdet på dom var detsamma så det bör inte spela nån roll.


Far och son, gav ungarna i uppdrag att ta kort medans vi höll på så därför är bilderna ganska oskarpa. Kameran är dock skit så det är inte bara deras fel, inte ens min flickvän som är en duktig fotograf kan få till nånting utav värde med den där.


Farfar byter tyg på den gamla fällan medans jag fixar den nya. Värsta familjeutflykten.


En bra sak var att jag fick 4st stenulls-skivor över, så jag kommer bygga antingen 2 feta eller 4 tunnare absorbenter nån gång framöver. Ska göra lite mätningar i rummet och se vad och vart det kan behövas och låter det bra där så kanske jag satsar på att få upp dom i inspelningsrummet istället.


Ull!


Före.


Och efter!
Vi hann tyvär inte med absorbenten i taket, så det får bli nån annan dag. Och jag är inte 100% nöjd över hur tyget blev på basfällorna. Så det jag kommer göra är att köra tyget dubbelvikt på framsidan och sen ha det gamla tyget på baksidan, så slipper man se igenom det, vilket bara var ett problem på just basfällorna.
Kommer också som jag sagt innan att köpa nå snygga lister att sätta på alla absorbenterna (inklusive basfällorna) så dom blir snyggare och framförallt lättare.

Kan absolut säga att jag märkte skillnad i ljudet när basfällan vad fylld, chansen är stor att jag åker dit redan imorgon bara för att lyssna på lite musik efter jag lämnat grabbarna hos mamma deras. Framförallt så blev det mysigare och mer sammanhängande så nu känns det som man gärna sitter där i långa pass :)

Och som bonus idag tänkte jag visa ett kort från min bästa sida.


JUST DET! Bestämde mig för att göra om rackskåpet jag började på totalt, så i veckan som kommer tänkte jag börja med det så då blir det mer och roligare bilder :)
Worship Nothing Studios :Inspelning, mixning, mastring, design, musikvideos m.m: http://www.wnstudios.se

2010-10-11 00:26
Fick ett ryck och byggde klart rackskåpet direkt, tror det tog 4 timmar. Det blev inte perfekt, men när det handlar om såpass exakta mått så är det inte lätt att bygga om något, trotts det är jag ändå nöjd.


Framifrån.


Från sidan.

Det är lite skevt, men jag är ganska säker på att det kommer ordna upp sig så fort man börjar få in lite grejer i det. Ska ta det till studion så fort jag kan och då kommer det åka in 4 grejer i den till en början. 16HE's fick jag det till, 9 kommer bli upptagna direkt + den där blindplåten. Men nu har man ju iallafall möjlighet att låta det fyllas på istället för att vara tvungen att ställa grejerna framför monitorerna som dom står nu :(
Worship Nothing Studios :Inspelning, mixning, mastring, design, musikvideos m.m: http://www.wnstudios.se
Rappare

2010-10-11 12:03


Här är mitt fattiga mickbås.
En garderob med täcken upphäftade runt väggarna och dörren och skumgummi på golv och tak.
Är man fattig och har lite utrymme så blir man MacGyver.

Och en batteridriven LED lampa från Clas Ohlson.

2010-10-12 22:33
Grymt Kim, hur låter det då?

Här har jag en bild på skåpet med dom grejer som ska sitta där än så länge, fyller väl på eftersom. Eftersom allt utom portan är rör-enheter så har jag satt dom med minst 1 enhets mellanrum så det inte blir för varmt. I Marshallen sitter det 3 rör, H&K'n 2 och jag tror det var 12 i monstret som är längst ner, så det är bra att ta det säkra före det osäkra. Kommer nog vara ett instrument-effekts rack det där fullt ut (förutom portan).
Worship Nothing Studios :Inspelning, mixning, mastring, design, musikvideos m.m: http://www.wnstudios.se
Rappare

2010-10-13 13:34
Jodå, jag tycker det låter riktigt bra.
Ska bara köpa nytt ljudkort så fort jag får pengar sen blir det nog lite bättre, hehe.

2010-11-04 20:16
Nytt bygge:Låter förjävligt, därför jag döpte den till Mördar'n, den dödar allt som går igenom den.

3:e försöket till att bygga en basdist jag kan sätta i mitt live-rack, men ingen lycka denna gången heller. Kommer nog vara uppe i 100 byggen innan jag hittat en jag tycker om.
Worship Nothing Studios :Inspelning, mixning, mastring, design, musikvideos m.m: http://www.wnstudios.se

2010-12-02 23:49
Kom på att jag aldrig visade subkicken sen den blev färdig.

Worship Nothing Studios :Inspelning, mixning, mastring, design, musikvideos m.m: http://www.wnstudios.se

2010-12-12 12:38
Två nya byggen på G.

Ska racka upp ett par Soundtracs M-series kanalstrippar till enskillda preamps. Ska sälja mitt gamla mixerbord men vill ha kvar magin som det ger.

Sen ska vi snart påbörja bygget av en Urei 1176LN klon, ojojoj vad jag ser fram emot det. Lite sjukt att bara VU-mätaren går på drygt 500:- så vi får väl se vad slutsumman blir, men oavsett så blir det inte i närheten av vad orginalet går på.
Worship Nothing Studios :Inspelning, mixning, mastring, design, musikvideos m.m: http://www.wnstudios.se

2010-12-13 16:08
satan vad du bygger grejer
http://soundcloud.com/elbjornbjorn

2010-12-13 18:42
Ja nån måste ju hålla tråden vid liv :P
Worship Nothing Studios :Inspelning, mixning, mastring, design, musikvideos m.m: http://www.wnstudios.se

2010-12-16 21:33
awsome
Kalliistudios©
2:avåningen

2010-12-16 21:52
Galet fetstudio!!NAJS!! :D Kul att se :D
http://Gmxmusic.se

2010-12-22 08:06
Skickade precis över betalningen på lite delar till mitt Urei 1176LN bygge, det blir lite kostnader men jag får helt enkelt ta det del för del. Den kommer iallafall inte sluta på samma summa som ett färdigt orginal så jämeförelsevis blir det jävligt prisvärt!
Worship Nothing Studios :Inspelning, mixning, mastring, design, musikvideos m.m: http://www.wnstudios.se

2010-12-27 10:41
2 byggen till på G, ska göra om absorbenterna och ta bort den fula stålramen och träramen innanför och göra en snyggare ram och fläska på med lite tjockare stenull. Sen ska jag göra 10st triggmickar till trummorna, delarna kostar ju bara runt 25:- per styck så det känns mycket mer värt än att köpa färdiga för 3-400:-/st :)
Worship Nothing Studios :Inspelning, mixning, mastring, design, musikvideos m.m: http://www.wnstudios.se
Producent

2010-12-30 16:14
Riktigt kul att läsa igenom tråden, mycket imponerande Mankind! :)
http://www.soundcloud.com/gyllander

2011-03-19 00:12
Jaha, strul, strul, strul... Två dagar sen så fick jag andra delen av 1176 beställningen. Posten slarvade bort paketet men som tur va så skickade dom tillbaka det till affären jag beställde ifrån så dom skickade det ännu en gång till mig. $18 till i frakt och många dagar senare så fick jag det äntligen.Kretskorten fick jag bara några dagar efter beställningen, nästan alla delar är monterade på dom. I grund och botten är det som fattas VU mätaren, utgångs trafon och lite potentiomätare. Utöver det så kommer jag beställa en färdig front för att slippa göra en egen som garanterat inte ser lika bra ut som en fabriksgjord. Det lär nog dröja några månader till men den är fan i mig på G!
Worship Nothing Studios :Inspelning, mixning, mastring, design, musikvideos m.m: http://www.wnstudios.se

2011-04-18 19:27


Inte jag som byggt men beställde dom av en hemma-byggare från USA. Omni-kondensator mickar som jag tycker låter riktigt riktigt bra utifrån ljudklippen jag hört. Kommer bli jävligt kul att testa mina egna framöver!
Worship Nothing Studios :Inspelning, mixning, mastring, design, musikvideos m.m: http://www.wnstudios.se

2011-04-30 20:16
Tips till snåljåpar och lata hemmabyggare:Rast nattbord, 99:- på ikea och passar perfekt som rack. I med ett par skenor (99:- på Clas Ohlson) och lite målarfärg/olja så har ni ett fullt fungerande och faktiskt rätt snyggt rack att trycka in i studion.

http://www.ikea.com/se/sv/catalog/products/44361109
Worship Nothing Studios :Inspelning, mixning, mastring, design, musikvideos m.m: http://www.wnstudios.se

2011-04-30 20:18
Worship Nothing Studios :Inspelning, mixning, mastring, design, musikvideos m.m: http://www.wnstudios.se

2011-04-30 23:25
En till bild av en annan:
Worship Nothing Studios :Inspelning, mixning, mastring, design, musikvideos m.m: http://www.wnstudios.se

2011-10-02 18:09
Tänkte återuppliva denna tråd med lite grejer.

mitt 1176 bygge fortsätter sakta men säkert, tyvär sitter mycket i att jag inte har beställt alla delar till det än för jag har haft annat för mig. Men kretskortet är så gott som klart och idag fick jag reda på att vridpottarna är beställda. Ska bara spara ihop cirka 2000:- så jag kan köpa det sista så kanske man har en ett par månader efter det.

Sen har jag 4 nya saker på G, eller 3 nya och 1 gammalt.
1 är Soundtracs stripparna som ska kopplas så dom funkar separat från mitt gamla mixerbord. Jag har byggt ett temporärt stativ till dom och strömtrafon finns, gäller bara att lista ut hur dom ska strömföras och sen vart alla in och utgångar ska kopplas så är dom klar.
2 är att jag har en halvtrasig TSM rörmikrofon, membranet är paj så jag tänkte att jag ska modda den. Ska beställa en RK-47 kapsel att sätta in i den så jag förhoppningsvis får en viss likhet mellan den och en Neumann U47 mikrofon. Har ett telefunken rör som sitter i den redan så tillsammans med kapseln så bör micken låta fan så mycket bättre än den gjorde från början. Ska även måla om den och designa den lite så den inte ser ut som en billig skräpmikrofon.
3 är att jag precis beställt ett byggnadskit på en reamp låda, så bara den kommer så ska den byggas ihop och sättas i bruk. Alla delar följde med så det äär bara att ta fram lödkolven så är den klar sen.
Och sista är att jag ska bygga en helt egen bandmikrofon, tänkte först göra den lite billigt men efter lite fundering så tänkte jag att det var lika bra att satsa hårt på den. Kommer bli en Lundahls trafo i den och chassit tänkte jag faktiskt göra helt i trä för att se hur det kan tänkas låta. Kan nog bli den tuffaste mikrofonen jag har i samlingen.

Nån annan som gjort något på senaste?
Worship Nothing Studios :Inspelning, mixning, mastring, design, musikvideos m.m: http://www.wnstudios.se

2011-10-10 17:54

Kapseln är inte bytt än men resten av jobbet är klart.


4 strippar monterade i stativet, har fått reda på hur jag ska koppla Mic in/Line in men är fortfarande lite oklar på vart jag ska koppla utgången så att den är efter Fadern. Jag vet ungefär vart men inte till 100%. Strömmen arbetas på och det enda vi är lite osäker på är om det kommer funka som vi vill med fantommatningen, eller om vi måste skaffa en separat trafo till det.
Worship Nothing Studios :Inspelning, mixning, mastring, design, musikvideos m.m: http://www.wnstudios.se

2011-10-12 20:30
Tänkte komma med en liten uppdatering om stripparna. Jag vet nu både vart ström och audio ska kopplas, eller ska och ska, man kan koppla vissa grejer lite som man vill men jag vet hur jag vill ha det och hur jag ska göra det. Trafo's är beställda så vi får se när dom kommer, det fick bli en separat för fantommatningen vilket drog upp priset lite men det känns det som att det är värt. Jag har beställt en hel del kontakter, bland annat till stripparna. Det kommer bli en ghetto-lösning på mina för enkelhetens skull och eftersom jag vid ett senare tillfälle kommer bygga in dom i ett rack, så stativet ovan är bara en temporär lösning tills jag har möjlighet att bygga vidare. Resten av kontakterna kommer användas till en 32 piska med 3st DB25 kontakter och 8 stereo tele på den ena sidan och 32 stereo tele's på den andra. Det ger mig helt enkelt möjligheten att koppla in fler in och utgångar till mixerbordet så jag kan använda fler kanaler från datorn vid hybrid-mixning.

Stripparna kommer att fungera som sådant att jag valt att koppla in Mic in, denna kommer kunna ta del av fantommatningen så jag kan köra kondensatormickar när jag använder det. Detta går igenom preampen, in genom EQ'n (går att koppla ur) och sen går den förvisso igenom AUXarna men detta är inget som går att använda, vidare till fadern där jag styr utvolymen, vidare till Pan potten (vet inte om det gör nån skillnad vart den är ställd än) och sen sist vidare till grupperna, där jag valt att koppla utgången på Master L/R. Jag har valt att koppla utgången så för att då blir det precis likadant som när jag satt med hela mixerbordet, så det är en skön känsla att veta att "inget" ändrats. Line in vilket kommer användas vid mixning går igenom precis samma stadier som Mic in. Jag har valt att inte koppla in nån Direct Out eller Insert, helt enkelt för att Direct Out'en går inte igenom EQ'n och fader, och vill jag använda effekter så seriekopplar jag hellre än att använda Insertsen. Jag gillar enkelhet så därför kommer Mic in vara fast kopplad till Multikabeln jag använder vid inspelningen, och line in samt line out kommer vara kopplade till en patchbay där jag kan skicka in och ut signaler ifrån datorn precis som jag vill. Enkelt och effektivt.

Jag är otroligt glad att detta projektet har tagit fart och att jag lärt mig en hel del under tiden. Började planera detta för över ett år sen så det är mycket funderingar som cirkulerat i skallen men nu är jag väldigt klar över det hela och ser fram emot att få sitta och testa och felsöka dom och till sist göra lite tester på olika ljudfiler.
Worship Nothing Studios :Inspelning, mixning, mastring, design, musikvideos m.m: http://www.wnstudios.se

2011-10-15 22:22
Strömmen inkopplad, inte helt utan problem dock men förhoppningsvis gick det bra. Lamporna lyser och eftersom kontakterna inte kom innan helgen så är det enda sättet för mig att testa dom. Får hoppas på ett stort paket på Måndag och så kommer det bilder imorgon.
Worship Nothing Studios :Inspelning, mixning, mastring, design, musikvideos m.m: http://www.wnstudios.se

2011-10-16 22:20

We have power! På den där bilden lyste dock Peak lamporna upp för jag hade kopplat jorden till Fantommatningen fel, förhoppningsvis blåste jag inget viktigt med det misstaget.


Såhär vacker är den nu, tur det bara är en prototyp.


Och baksidan. Enda som saknas nu är kontakter och sen ska den hårdtestas.
Worship Nothing Studios :Inspelning, mixning, mastring, design, musikvideos m.m: http://www.wnstudios.se

2011-10-17 15:43
Inga kontakter idag, men reamp lådan har kommit, bilder kommer sen!
Worship Nothing Studios :Inspelning, mixning, mastring, design, musikvideos m.m: http://www.wnstudios.se

2011-10-17 17:37

Dom separata delarna lödda, väntar med att löda ihop dom tills jag satt dom i lådan.


Lådan målad med 2 lager, väntar på att det ska torka nu så ska det på en WNS Custom sticker och ett par gummmifötter och sen ett lager klarlack innan det monteras ihop.

Denna är ganska intressant. Reamp är när man tar en redan inspelad signal och kör den genom en gitarr eller basförstärkare tex. Men signalen ut från datorn ligger ju i Line level, vilket är alldelles för starkt för en förstärkare som är van att ta Instrument level, så i värsta fall kan man förstöra förstärkaren eller så låter det helt enkelt skit. Den här lådan gör om line signalen till en instrumentsignal. Men förutom det så gör den även om line signal till mikrofonsignal, så man kan använda sina preamps som effekter vid mixning. Jävligt tufft tycker jag personligen iallafall :)
Worship Nothing Studios :Inspelning, mixning, mastring, design, musikvideos m.m: http://www.wnstudios.se

2011-10-17 20:13

Innanmäte.


Ingång och jordlyft.


Utgångar och switch.

Och det roliga är att precis när jag satt ihop den så kollar jag mailet. Då har jag fått mail ifrån han som satt ihop kitet där han ber mig att inte sätta ihop den än, för han råkade skicka med XLR honor istället för hanar i dom första 2 paketen (mitt och ett till) så jag måste byta ut den framöver. Aja ingen skada skedd, bör inte vara några större problem.

Men så blev den iallafall, blir kul att leka med!
Worship Nothing Studios :Inspelning, mixning, mastring, design, musikvideos m.m: http://www.wnstudios.se

2011-10-18 16:31
Kapseln till mikrofonen skickad, men fortfarande inga kontakter :(
Worship Nothing Studios :Inspelning, mixning, mastring, design, musikvideos m.m: http://www.wnstudios.se

2011-10-26 15:35
Mikrofonen färdig, bilder kommer sen!
Worship Nothing Studios :Inspelning, mixning, mastring, design, musikvideos m.m: http://www.wnstudios.se

2011-10-26 18:17
Då kör vi! Har gjort 3 ingrepp på mikrofonen förutom att designa om den.


Började med att ta ett blixt-kort för att dokumentera vart kablarna var kopplade så jag inte skulle löda fel i efterhand. Där var allt förutom röret orginal, har tidigare bytt ut det billiga kina-röret till ett NOS Telefunken vilket jag säkert sagt tidigare.


Medans lödkolven höll på att värmas upp så passade jag på att slita ut inner-nätet ur korgen, har läst om många som gjort det och det ska tydligen ge ett lite klarare ljud.


Lödde bort kablarna och tog bort hela topp-plåten. Man ska egentligen kunna skruva fast kapselhållaren i det befintliga "stativet" men jag ska förklara varför jag inte gjorde så efter nästa bild.


Vet inte om det syns så tydligt, men den förra hållaren var mycket högre än den nya. Medans jag plockat isär den så har jag märkt att kapseln hamnat längst upp i korgen, blockerad av ringen som går runt för att hålla i nätet. Så jag tog den nya för att kunna sänka ner kapseln lite så den inte blockeras.


Nya RK-47 kapseln fastskruvad. Som ni kanske ser så har den nya kapseln en kabel skruvad på varje sida av membranet, det är till om man har valbar karakteristik, vilket inte jag har.


Allting lött, fastskruvat och ser riktigt fint ut. Nedanför ser ni även frekvensåtergivningen som RK-47 kapseln har. Kan även påpeka att den nya kapseln är något större än den gamla, bara med nån millimeter men det gör skillnad.


Och såhär ser den ut helt färdig. Och hur låter den då? Det vet jag inte än, men jag har hört andra klipp före och efter bytet så jag förväntar mig lite mer och tightare bas samt en tydlighet och boost i högmidsen, men lätt avrullning i toppen. Ser verkligen fram emot att testa den här och jag ska även se om en kompis som har en likadan fast orginal kan tänka sig att låna ut sin för A-B tester.
Worship Nothing Studios :Inspelning, mixning, mastring, design, musikvideos m.m: http://www.wnstudios.se

2011-10-27 18:48


Reamp-lådan helt färdig.
Worship Nothing Studios :Inspelning, mixning, mastring, design, musikvideos m.m: http://www.wnstudios.se

2011-11-24 15:30
Info + nytt bygge.

Soundtracs stripparna funkar nu, inte fullt som jag ville men tillräckligt för att jag ska vara nöjd. Tydligen gick det inte att koppla ut genom mastersektionen om man inte hade en master, så fick använda mig utav Insert senden till att skicka ut signalen, går tyvär miste om fadern då men jag har iallafall Preampen och EQ'n och det duger gott för mig. Låter riktigt bra, ska använda den i en session andra helgen i December så då blir det hårdtest.

Sen har jag ett nytt projekt på G, sitter och håller tummarna för att delarna ska komma imorgon så jag har något att göra över helgen och hinner få klart den innan inspelningen.


Borrguiden och tryckexemplaret.


CAD video från innan jag gjorde om designen lite.

Det blir en stereo-studio-reamp version av den klassiska Ibanez Tube Screamern. Har skrivit det här på forumet förut att jag använder denna gitarrpedal mycket till trummor och annat parallellt för att få ett visst ljud så jag tänkte nu att det var dags att göra hårdvara utav den.

Har testat mikrofonen i samband med stripparna föresten och den låter mycket gött!
Worship Nothing Studios :Inspelning, mixning, mastring, design, musikvideos m.m: http://www.wnstudios.se

2011-11-29 19:34


95% klar efter 12 timmars konstant jobb!
Worship Nothing Studios :Inspelning, mixning, mastring, design, musikvideos m.m: http://www.wnstudios.se

2011-11-30 09:50


Alla gillar videos.
Worship Nothing Studios :Inspelning, mixning, mastring, design, musikvideos m.m: http://www.wnstudios.se
Producent

2011-12-28 01:30
riktigt kul med film! fett snygg blev den med! hur låter den? =)
imorn ska jag börja med ett gäng kretskort till pedaler =) måste bara köpa en bra uv lampa först =)
life's a biiatch and then you decide, To do something about it, shit'll only drive you crazy if you allow it

2011-12-28 17:48
Tackar!
Har inte gjort några ingående test än, men den låter vad jag kan höra som en Tubescreamer ska göra :) Väldigt låg utvolum pga transformatorerna så vid mixning får man köra den igenom ett par preamps, men det ser jag bara som en bra sak för då får man ju extra färgning där :) Ska testa den på reamping så snart jag och mitt band blir färdig med två låtar vi jobbar på nu, kommer bli jävligt kul!

Har mycket tankar på framtida projekt, men just nu gör jag mest kablar och modifierar befintliga saker så allt sånt får tyvär vänta tills jag har mer pengar och tid.
Worship Nothing Studios :Inspelning, mixning, mastring, design, musikvideos m.m: http://www.wnstudios.se
Producent

2011-12-29 16:28
schemat på en ganska enkel distpedal jag ska bygga


min fina workstation i källaren =)


det var riktigt jobbigt att sortera dessa!

Byggardax!!!!!!!!!!!!!!!
life's a biiatch and then you decide, To do something about it, shit'll only drive you crazy if you allow it

2012-01-23 00:30
Vilken blev det BTW, DOD eller MXR? Och när får man se bygget? :)
Worship Nothing Studios :Inspelning, mixning, mastring, design, musikvideos m.m: http://www.wnstudios.se
Producent

2012-01-23 20:16
jag tänkte bygga mxr:en =)

har varit lite seg på uppdatera på senaste,

idag blev min uv-exponeringsbox klar så jag kan göra mönstret på kretskorten,
dock hände ingenting när jag kopplade in den, den exploderade inte ens:P

satt i flera timmar med en multimeter och det visade sig att problemet var glimtändarna som var "singel" och inte för seriekoppling som jag har kopplat, så imorn blir det av till kjell och förhoppningsvis kan jag börja etsa kretskorten imorn! =)

har varit ett jävla tjafs med dendär boxen.

min kamera har blivit borttappad så jag är förtillfället dålig på bildfronten men jag ska se till att låna en kamera så jag kan ta kort på allt =)
life's a biiatch and then you decide, To do something about it, shit'll only drive you crazy if you allow it

2012-01-23 21:12
Om du e sugen kanske du kan få göra lite kretskort åt mig för några kronor i fickan, beror lite på när farsan sätter ihop sitt kit och framförallt hur dom ser ut, han är inte så duktig på det estetiska direkt :P

Har bland annat en Dr. Boogie jag gärna hade byggt framöver. Mesa Boogie Rectifier pedal-version som är ett ganska populärt bygge :)
Worship Nothing Studios :Inspelning, mixning, mastring, design, musikvideos m.m: http://www.wnstudios.se

2012-02-02 04:27
Happy days, har hittat ett silkscreening kit för inte allt för mycket pengar så framöver kommer jag kunna fixa snygga plåt paneler till hemmabyggena. Skoj, skoj. Håller ju på att ska bygga ihop en Harrison 32C preamp och framöver blir det även två U87 mikrofoner som ska kopieras så nära det går :)
Worship Nothing Studios :Inspelning, mixning, mastring, design, musikvideos m.m: http://www.wnstudios.se
Producent

2012-02-02 11:54
jo om det skulle var så att du behöver få ett kretskort fixat kan vi säkert komma överens om något=)

fett med silkscreening! men funkar det till plåt?
life's a biiatch and then you decide, To do something about it, shit'll only drive you crazy if you allow it

2012-02-02 15:39
Gött :)

Jajjemen, plåt, glas, trä, kläder, keramik etc etc. Men för att det verkligen ska hålla så kommer jag slänga på 2-3 lager klarlack.
Worship Nothing Studios :Inspelning, mixning, mastring, design, musikvideos m.m: http://www.wnstudios.se

2012-02-07 04:45
Tänkte komma med kostnaden för mitt Harrison 32C preamp bygge, så folk vet ungefär vad dom har att vänta sig. Det är inte 100% exakta priser på allt men det skiljer sig bara några kronor här och där.

Harrison 32C preamp kortet. Detta hittade jag på tradera, 666:- blev det totalt med frakt och allting.
1HE rack låda. 350:-
10k potentiometer, 12:-
Ratt som ser likadan ut som orginalet: 11:-
Frakt på dom 3: 120:-

Sen har jag en 2x15v strömtrafo liggandes som jag hoppas funkar iomed att det bara är ett kort. Det ska egentligen vara 2x18v och om jag måste köpa en sån så kommer det kosta mig ungefär 350:- om jag hittar nån med företag jag kan beställa igenom.
Har även andra småsaker som en strömknapp, kostar kanske 20:- på t ex Clas Ohlson, och en sån där dator kabels ingång, kostar säkert runt 20-30:- dom också. Och sen en Neutrik XLR in och en Neutrik Tele vilket kanske kostar runt en 100:- men hade även det liggandes hemma. Visst sen blir det ju lite kablar och sånt också men även det är saker jag har liggandes hemma och sparat på mig.

Så ungefär 1500:- kan man säga att det blir totalt. Och med tanke på att jag för detta får en klassisk preamp som låter riktigt gött så är det verkligen inte mycket. Det som är bra med DIY är ju också att man inte behöver köpa allting på en gång, så det behöver inte kännas lika mycket i plånboken som att gå och köpa en dyr preamp i en affär.

Får se om jag gör en till video eller om jag kör en bildserie, men på något sätt ska jag självklart dokumentera det.

Nån som känner sig inspirerade? Nån som känner suget att börja bygga egna saker än? GÖRE BARA!!! :)
Worship Nothing Studios :Inspelning, mixning, mastring, design, musikvideos m.m: http://www.wnstudios.se

2012-02-09 00:08

Nästa vecka kommer resten av grejerna.
Worship Nothing Studios :Inspelning, mixning, mastring, design, musikvideos m.m: http://www.wnstudios.se

2012-02-14 20:16


Har börjat montera ihop det jag kan nu när jag fått schemat och vet hur allt ligger till. Ska hämta ut chassit och så imorgon men jag hade beställt fel potentiometer så jag gjorde en ny beställning idag med det resterande samt alla småsaker till mina 4 API preamps jag ska bygga ihop framöver. Förhoppningsvis kanske jag kan prova preampen redan imorgon när allt är monterat, för tekniskt sett bör den fungera utan gain poten, antingen får jag sätta i ett motstånd för att få ner volymen eller så får jag helt enkelt testa med full volym bara för att se så det funkar.
Worship Nothing Studios :Inspelning, mixning, mastring, design, musikvideos m.m: http://www.wnstudios.se

2012-02-15 20:38


Innanmätet, bara potentiometern och sladdarna till den, pcb mounts och dubbelhäftande tejp som fattas för att jag ska kunna snygga till och göra klart.Framsidan, ser jättetråkig ut men jag har beställt silkscreen kitet så med lite text, Harrison loggan och lite streck och sånt så blir den nog mycket mysigare :)Baksidan, inte så jäkla snygg men ingen kommer ändå titta på den :)

Imorgon kommer dom och lämnar min Neve klon, jag får allting utom vissa rattar samt chassit till den och det kommer gå på över 1000:- så det kommer få vänta ett litet tag, men kan göra klart innanmätet iallafall och testa så den funkar.
Worship Nothing Studios :Inspelning, mixning, mastring, design, musikvideos m.m: http://www.wnstudios.se