I början av Januari 2014 låstes Whoa och du kan alltså ej logga in eller skriva något nytt i forumen. Innehåll i forum osv kommer finnas tillgängligt. Läs Mer »

Vad ska jag använda om jag inte får använda FL?

Vår Hiphop - Producenter & DJs

   

2008-04-03 23:30

Vad ska jag använda om jag inte får använda FL?

Efter att ha meckat beats på min gamla pc med fruity loops i fyra år har jag nu gått och köpt en macbook. Upptäckte till min fasa att fruity inte finns tillgängligt till mac, men antar att det är lika bra eftersom jag känner att det vore kul att prova nya metoder att skapa musik på datorn.

Så nu undrar jag vad ni har för tips på mjuk- och hårdvara till mac för att göra musik? Grejen är att jag inte behöver särskilt avancerade grejer, kör bara samplingar så det ända jag egentligen vill ha är ett smidigt sätt att choppa upp ljud i småbitar och sedan sätta ihop dem igen som jag vill. Hittills har jag bara använt tangentbordet och musen för att placera ut bitarna där jag vill ha dem, ingen extra hårdvara alltså.

Ableton Live har jag provat som demo och det verkar vara ett trevligt litet program. Dock verkar det som att slicern bara finns i den nya versionen, som kostar 5 000 spänn. Och ska man lägga ut så mkt pengar kan man väl lika gärna köpa en begagnad mpc? Funkar det tillsammans med en vanlig macbook eller måste jag ha ytterligare hårdvara? Eller finns det andra alternativ? Tell me!

För att höra ungefär vilken nivå jag ligger på kan ni kolla in min myspace: http://www.myspace.com/bumbillbeats

Urbanized Konfusion ute nu!
http://www.myspace.com/scissormenmusic http://www.myspace.com/bumbillbeats