I början av Januari 2014 låstes Whoa och du kan alltså ej logga in eller skriva något nytt i forumen. Innehåll i forum osv kommer finnas tillgängligt. Läs Mer »

   

2007-06-03 02:49

Modda sina gear?!

Är det nån som har testat att modda sina grejer? Allt från rörbyte till chippning och lödning.

En god vän hade sökt runt litegrann och läste om en person som tipsade om att byta ut Sovtek rören i sin Behringer preamp (Vintage rackmodellen, inte MIC100/200) mot ett av 3 alternativ. Jag kollade upp dessa alternativ och fastnade direkt för märket Ei, just eftersom deras 12AX7 rör var kopior på gamla Telefunken rör som (enligt min vetskap) inte går att få tag på längre i nyskick. Jag är ett stort fan av Telefunken sen jag fick tag på en gammal TD20 mikrofon som jag använder väldigt flitigt så det kändes som ett givet val. Jag valde dock att vänta med att beställa för han som tipsade om detta skulle ta och prata med sin musik kille först så att man får lite mer information som om t ex alla 12AX7 rör går att byta ut mot andra märken osv.
Tog sen och letade igenom lite andra sidor och hittade Mesa Boogie rör som tydligen skulle ha ett mycket skarpare och smutsigare ljud än vad Ei hade och tänkte då att eftersom jag har två kanaler så vore det värt att sätta ett rör på varsin kanal så jag får ut mer av min rör-EQ som jag använder mig av.
Priset på Ei röret var 8.67 Euro och Mesa Boogie'n kostade 250:-. Så det handlar absolut inte om några högra kostnader så man behöver inte förlora så mycket på att testa.

Tanken på att kunna ta en budget produkt som Behringer och förhoppningsvis kunna få ett mycket bättre ljud bara genom att byta rör och kanske i framtiden även chips och löda kortare kablar fick mig väldigt intresserad av moddning. Har bland annat även en rör mikrofon som jag funderar på att kolla upp om det finns nånting man kan byta emot och möjligtvis få ett ljud närmare det jag söker eller kanske bara hitta reserv rör när det börjar bli lite slitet.



Så är det någon som har hört/gjort nånting med era grejer? Några erfarenheter ni har att bjuda på? Kanske vet något företag som specialiserar sig på just sånna här saker eller dylikt. Skriv gärna för det här är absolut nånting jag tycker man borde gå in närmare på.

Worship Nothing Studios :Inspelning, mixning, mastring, design, musikvideos m.m: http://www.wnstudios.se