I början av Januari 2014 låstes Whoa och du kan alltså ej logga in eller skriva något nytt i forumen. Innehåll i forum osv kommer finnas tillgängligt. Läs Mer »

Hjälp: synca samplers via midikommando från cubase

Vår Hiphop - Producenter & DJs

   

2005-01-02 18:32

Hjälp: synca samplers via midikommando från cubase

Vi har en ASQ10a som sequenser, som i sin tyr styr ett flertal samplers.
Behöver spela in spår för spår till datorn och har 4-in på ljudkortet så får bounce 4 i taget. Men för att detta skall fungera korrekt så behöver vi syncha detta via midi på något sätt.

Har väldigt många beats på samplers som måste sparas, och orkar verkligen inte sitta och flytta spåren tills de hamnar i takt... måste gå att ordna.. har hört folk som ska ha fixat det i både cubase & logic....

Antingen att när man trycker på play på sequensern så går cubase igång med play+rec och på så sätt spelar in då de 4 första spåren. Sen får man då ta 4 nästa... men verkar inte gå att sätta cubase som slave åt någon extern burk.

Andra alternativet är att låta cubase styra sequensern, så när man trycker play+rec i cubase så sätts sequensern på play. Detta verkar nog vara det enklaste och rätta alternativet... men vet inte riktigt hur.
Någon som testat och fått det till att fungera ? Hur ska man ställa in cubase för att den skall skicka signaler till extern sequenser/sampler att sättas på play ?

Och hur ska sequensern stå för att "vänta in" kommando ?

hjälp vore väldigt uppskattat....

sen vilken version av cubase tror ni är stabilast till att utföra sådant? sx1 eller sx2 ?