I början av Januari 2014 låstes Whoa och du kan alltså ej logga in eller skriva något nytt i forumen. Innehåll i forum osv kommer finnas tillgängligt. Läs Mer »

Gravera dina egna vinylskivor!

Vår Hiphop - Producenter & DJs

   

2004-09-22 12:38

Gravera dina egna vinylskivor!

Musiknyheter och artiklar - Gravera dina egna vinylskivor!
Gravera dina egna vinylskivor!
Från och med idag så erbjuder DJ butiken Back To Plastic dig att göra dina egna vinylskivor. Nedan finns deras utskick:

---------------------------------------- ---------------------------------------- ------------------
Efter många år i branschen har vi äntligen lagt vantarna på en Vinylgravör nämligen Vestax VRX2000. Dom tester vi gjort hittils är över vår förväntan, resultatet är kanon!

Från och med idag erbjuder vi inspelning på vinylskivor oavsett mängd och sorts ljud/musik. Skivorna man använder är aningen mjukare än
standardskivorna men har samma hållbarhet och ljudkvalite. Man får plats med 10 minuter i 45 varv och 15 min i 33 varv och fördelen med 45 varv är så stor att vi uteslutande kommer
föredra att jobba med det. Frekvensbandet ligger på 20-15khz i 45 varv (mot 12,5khz i 33 varv) och spårningen är avsevärt bättre. Vi kan
pitcha inspelningen 10% åt båda hållen. Tänk på att uppitchad
inspelning ger nerpitchad uppspelning.

När skivan levereras kan den hanteras precis som en vanlig skiva och hållbarheten är densamma, till och med vad det gäller scratching!

Beroende på produktionskö och tillgång av skivor / reservnålar etc kan det ta en vecka att fördigställa skivan/skivorna. Vi strävar givetvis efter att alltid hålla lager och leverera skivan samma dag. Om du vill ha en skiva att spela till helgen ring oss och kolla så vi verkligen har möjlighet att leverera den.

Det som ska graveras ner bör komma till oss på Vinyl, Mindisc, CD eller skickas via nätet (lämpligvis ICQ). Vi tar bara emot WAV eller normala cdskivor vad det gäller dataformat såvida inte vårt ljudprogram kan importera annat. Viktigt att komma ihåg är att vi inte mastrar. Hör er för hur man mastrar på bästa sätt inför vinylproduktion. Vill du ha speciell EQ nivå beskriv den för oss när du beställer.

Tomskivorna är inte billiga och inte heller nålarna, plus att det tar tid att nivåreglera och eq'a källan men vi har ändå hittat en väldigt bra prisnivå.

Skivor med olika orginal för varje skiva
1 skiva 395:-
5 skivor 375:-
10 skivor 345:-

Skivor med samma orginal för varje skiva
2 skivor 595:-
5 skivor 1250:-
10 skivor 1995:-

Som prov erbjuder vi den första skivan för 195:-, 2 spår max 8 min i 45 varv. Vi skickar skivan som vi alltid skickar skivor med inbetalningskort på 10 dagar, porto tillkommer med 20:-, pappficka ingår.

Passa på!

För större kvantiteter maila oss och vidarebefodra gärna detta mailet till alla som kan vara intresserade.

Material med beskrivning på låtordning och tid ska skickas eller lämnas in till:

BACK TO PLASTIC
KRUKMAKARGATAN 9
11851 STOCKHOLM
TEL: 08-6697473

Denna användare har skrivit alla inlägg där användaren har tagits bort från whoa.