I början av Januari 2014 låstes Whoa och du kan alltså ej logga in eller skriva något nytt i forumen. Innehåll i forum osv kommer finnas tillgängligt. Läs Mer »

Stockholms Stad stoppar Riksteaterns reklamkampanj för Art of the Streets

Vår Hiphop - Graffiti

   
Redaktionschef

2011-07-21 12:28

Stockholms Stad stoppar Riksteaterns reklamkampanj för Art of the Streets

Pressmeddelande från Riksteatern 21 juli 2011

Stockholms Stad stoppar Riksteaterns reklamkampanj

Stockholms Stad har med hänvisning till stadens klotterpolicy stoppat Riksteaterns reklamkampanj för det internationella gatukonstkonventet Art of the Streets som äger rum på Södra Teatern 13-14 augusti. Reklamkampanjen som är utformad av flera av Sveriges främsta graffitikonstnärer var planerad att starta på Stockholms kulturtavlor nästa vecka och sitta uppe till och med evenemangshelgen. Riksteaterns syfte med kampanjen var att uppmärksamma det publika gatukonstevenemanget och att samtidigt, genom att köpa annonsplats, visa upp ny svensk graffiti på lagligt sätt.

– Ännu en gång används klotterpolicyn på ett godtyckligt sätt för att strypa en hel konstform. Det är pinsamt och beklagligt att Stockholms stad fortsätter att hålla fast vid den här typen av konstcensur, det gör Stockholm till allt annat än en modern kulturhuvudstad. Klotterpolicyn måste omformuleras, som den är skriven och används idag utgör den ett direkt hot mot yttrandefriheten, säger Ceylan Holago, projektledare och producent på Riksteatern.

Delar av den stoppade reklamkampanjen kommer att visas upp på Art of the Streets på Södra Teatern 13-14 augusti. Projektledare och producent Ceylan Holago planerar nu alternativa sätt för Riksteatern att uppmärksamma evenemanget:

– Vi kommer självklart fortsätta att skapa lagligt utrymme för graffiti- och streetartkonstnärer, med eller utan Stockholms stads reklamytor, säger hon.

Art of the Streets 2011

Den 13-14 augusti arrangerar Riksteatern för andra året i rad det internationella gatukonstkonventet Art of the Streets. Under två dagar ges publiken en unik möjlighet att möta och inspireras av några av världens mest intressanta konstnärer inom graffiti och gatukonst. Klara konstnärer är: Mad C (Tyskland), känd för sina enorma muralmålningar, världsstjärnan Ikaroz (Sverige) och ständigt högaktuella Carolina Falkholt/Blue (Sverige). Det blir också visning av graffitifilmen ”Wholetrain” som prisats vid Berlins internationella filmfestival, filmens regissör Florian Gaag besöker konventet. Den stora nyheten för i år är Art of the Streets on tour. I september tar Riksteatern delar av det uppmärksammade gatukonstkonventet på turné.

För vidare information och pressbilder:
http://movement.riksteatern.se

www.riksteatern.se/press

Oracle aka HipHop-Oraklet | Whoa-Crew 2000-2013|
I januari 2014 lägger vi ned Whoa. Tack för de här åren!