I början av Januari 2014 låstes Whoa och du kan alltså ej logga in eller skriva något nytt i forumen. Innehåll i forum osv kommer finnas tillgängligt. Läs Mer »

Sökes: Kvinnor som målar graffiti till graffitifilm

Vår Hiphop - Graffiti

   

2009-04-15 11:10

Sökes: Kvinnor som målar graffiti till graffitifilm

Hej!

Vi är två personer, Lee och Kristina, som studerar på kvinnofolkhögskolans videoaktivistlinje. För oss är alla uttryck i offentliga sammanhang intressanta och det resulterade i att vi startade det här filmprojektet.

Vi vill göra en film som dokumenterar kvinnor som utövar graffiti, gatukonst eller andra offentliga konstuttryck. Syftet med filmen är att synliggöra att kvinnor målar och att låta det inspirera andra. Vi har sett flera graffitifilmer och läst tidningar och böcker, oftast handlar dessa om män som utövar konsten och sällan om kvinnor. Eftersom att det finns många kvinnor som målar så vill vi visa detta, så att bilden av graffiti/gatukonst/offentlig konst inte blir så ensidig.
I vår film vill vi samla tips och ideér för att ge detta vidare till den som lockas att använda det offentliga utrymmet. Vårt fokus kommer inte att ligga på att det är kvinnor som målar/utför utan på målandet/utförandet i sig.

Vi kommer att driva detta projekt kontinuerligt från och med nu tills maj 2009. Slutproduktionen kommer vara högst 10 minuter, beroende på material.

Filmen ska ge ett budskap om att det är möjligt för alla att uttrycka sig i det offentliga rummet. Visning av filmen kommer ske i offentliga miljöer, internet och på arrangemang med liknande teman.

Nu söker vi dig som är graffitimålare, gatukonstnär och/eller offentlig konstutövare. Detta gäller erfarna som oerfarna. Alla åldrar. Du som medverkar i filmen kommer kunna vara så anonym du själv vill. Om du själv inte vill medverka men har kontakt med någon utövare så förmedla gärna våra kontaktuppgifter. Kontakta oss via mobil eller nätet.

Fridens!
Lee och Kristina

--
*******************************************
Kontakt
Lee mobil: 076 76 900 77
Kristina mobil: 070 539 55 17

[email protected]