I början av Januari 2014 låstes Whoa och du kan alltså ej logga in eller skriva något nytt i forumen. Innehåll i forum osv kommer finnas tillgängligt. Läs Mer »

LEGEND PART ONE 1 TDS IN SWEDEN!

Vår Hiphop - Graffiti

   

2009-03-18 11:36

LEGEND PART ONE 1 TDS IN SWEDEN!


Länk till http://nlt.se/kulturnoje/1.415648
Länk till http://www.fria.nu/artikel/78511
Länk till http://www.lidkoping.se/serviceochtj...800019151.html
Föreläsning av Part One

Enrique "Part One" Torres gästföreläser på Berghs den 19 mars kl. 16-18. Han kommer att berätta om sitt skapande – hur han jobbar med bokstäver och bilder både på papper, i så kallade Blackbooks, och på väggar runtom i N.Y.C.

Part One är en av New Yorks främsta och mest respekterade graffitikonstnärer. Han har varit verksam sedan tidigt sjuttiotal, och blev under slutet av detta decennium känd för sina banbrytande wildstylemålningar som han gjorde tillsammans med sitt crew
TDS (The Death Squad). Under nittiotalet förändrades New Yorks graffitikultur och Enrique var en av de som var en del av den nya muralmålarscen som växte fram. Idag är Enrique konstnärlig ledare för det prestigefulla Graffiti Hall of Fame i Spanish Harlem, New York
COMING FROM STOCKHOLM TO MALMOE
Graffitilegenden Enrique "Part One" Torres kommer till Sverige för utställning och undervisning

Part One är en av New Yorks främsta och mest respekterade graffitikonstnärer som redan under slutet av sjuttiotalet blev känd för sina banbrytande wildstylemålningar. Under början av nittiotalet förändrades New Yorks graffitikultur och Part One var med och skapade den nya muralmålarscen som växte fram ur graffitin. Idag är Part One en av de konstnärliga ledarna för det prestigefulla Graffiti Hall of Fame i Spanish Harlem, New York.

Den internationellt kände graffitihistorikern och målaren Alan Ket från New York menar att Part är en av världens främsta graffitikonstnärer och lyfter särskilt fram hans unika stil:
– Part är en stilmästare av högsta rang. Han började måla i Harlem 1973 och tillsammans med Kool 131, Chain 3 och Bear 167 grundade han 1977 TDS, det crew som anses vara det viktigaste stil-crewet i graffitirörelsens historia. Part är en legendarisk målare som till skillnad från alla andra i sin generation fortsätter att måla och skapa burners. Enrique ”Part One” Torres arbete i Sverige utgår från blackbooken, en bok där graffitimålare samlar egna och andras teckningar. Part One är en av de verkliga mästarna inom denna tradition. Han besitter en unik kunskap som han utnyttjar i arbetet med sina böcker, en kunskap som handlar såväl om konstnärlig uppfinningsrikedom som om hantverk och om materialkännedom – om hur olika papperskvaliteter och pennor av olika sorter och märken påverkar det slutgiltiga resultatet.

Utställningen på Galleri Bastard öppnar den 27 mars och bygger på både teckningar och fotografier. Men för den som inte kan vänta till dess så håller Part One en föreläsning på Berghs School of Communication redan den 19 mars. Den är öppen för allmänheten men kräver föranmälan, som görs på Berghs hemsida.

Part kommer att undervisa på Berghs School of Communication och Kungl. Konsthögskolan i Stockholm samt på Formakademin i Lidköping och på Glokala Folkhögskolan i Malmö. I Stockholm kommer Part även att ha en masterclass med utvalda yrkesverksamma konstnärer och formgivare.
http://www.glokala.se/webb/index.php?option=com_content&task=view&id=508&Itemid=1