I början av Januari 2014 låstes Whoa och du kan alltså ej logga in eller skriva något nytt i forumen. Innehåll i forum osv kommer finnas tillgängligt. Läs Mer »

Två nya böcker från Dokument Förlag - Ute nu!

Vår Hiphop - Graffiti

   

2007-09-26 11:13

Två nya böcker från Dokument Förlag - Ute nu!

Lagom till hösten kan vi presentera våra två nya titlar som släpps nu till helgen.

Playground Sweden

Land:
Sverige
Språk: Svenska/Engelska
Antal sidor: 144
Format: 17x23 cm
Produktionsår: 2007

På bara några år har den svenska gatukonsten exploderat. Anonyma konstnärer använder staden som lekplats och gatorna som parlament. Gatukonsten väcker frågor, men när den väl möter publiken finns det ingen som svarar. Hur uppstår drivkraften att vilja ta ansvar för sin närmiljö? Varför är vissa uttryck inom gatukonsten mer accepterade än andra? Varför väljer så få kvinnor att arbeta i det offentliga rummet? Hur påverkas konsten av reklam? Playground Sweden ger svaren när 30 av Sveriges mest intressanta gatukonstnärer berättar. Playground Sweden är en reportageresa i text och bild, en bok om svensk samtidskonst som vägrar följa givna regler. Rikt illustrerad med ett unikt bildmaterial, som inte bara låter dig se det färdiga resultatet utan också hur gatukonsten skapas.

Läs mer:
http://www.dokument.org/renderUtgivning.asp?p=utgivning&book=1882

Writing - The Memory of the City

Land: Tyskland/Sverige
Språk: Engelska
Antal sidor: 232
Format: 19,8 x 24,5 cm
Produktionsår: 2007

Berlin har sedan länge varit den europeiska graffitins huvudstad. Där har teori och praktik förenats i en sällsynt fusion, som drivit utvecklingen framåt. Writing the memory of the city erbjuder ett enastående urval av 15 gatukonst-aktivister från Berlin inblick i sitt skapande. Boken presenterar konstnärernas tankar och teorier, studier och experiment. Graffitimålarna drar genom staden. De tar sin tillflykt till naturen eller stannar helt enkelt i hemmet. De söker avlägsna och gömda platser. De drivs av en kärlek till den organiska staden. Det är en urbanism som inte funnits sedan Poe och Baudelaire hyllade staden i mitten av 1800-talet. Finns även i en tyskspråkig utgåva.

Läs mer: http://www.dokument.org/renderUtgivning.asp?p=utgivning&book=1917