I början av Januari 2014 låstes Whoa och du kan alltså ej logga in eller skriva något nytt i forumen. Innehåll i forum osv kommer finnas tillgängligt. Läs Mer »

Gällande röst och utveckling

Vår Hiphop - Emceeing

   

2009-09-16 20:52

Gällande röst och utveckling

Tja, jag är ganska mycket nybörjare inom rappen, gjort några låtar tidigare som har varit hyfsade. Felet är att jag läser överallt att för att utvecklas så ska man spela in mycket men det kan inte jag. Jag har för höga förväntningar och tror att jag ska vara bra på en gång, sen blir jag missnöjd med dom låtar jag spelar in.

Jag tänker ungefär "äh, det här får duga. Jag blir väl bättre med tiden" men ändå så skiter jag helt i att göra klart låten för jag vill att den ska vara bättre. Så jag har svårt för att liksom öva och spela in hela tiden. Även fast det är det enda rätta.Då undrar jag om någon gjorde samma när ni var nybörjare, eller om ni gör det nu. Vill liksom veta hur man ska göra. Men jag antar att jag får försöka spela in och öva, öva, öva!


Tack


2010-01-18 11:59
dem två högst upp låter precis som jag ;D haha det suger o vara bra på att skriva, men aldrig komma längre haha måste lära mig mixa bra oxå, för har märkt att alla som får det att låta bra kan mixa good.. fett drygt för jag suger på att mixa haha kan inget sånt
 

2010-01-18 12:09
Man måste träna, alltså rappa dina rader högt tills du kan dom utan och innan, vet hur du ska andas, vet hur du ska betona osv osv. träna träna.
http://soundcloud.com/80scrackpolo

2010-01-19 01:01
Tror det inte är nån som är BRA från början. Alla börjar ju som nybörjare. När man spelar in första gången har man ju oftast tränat på sin text hur mycket somhelst =P det här med att musiken kommer inifrån har ju mer med inspiration och kreativitet att göra tycker jag. Det är ju periodvis att man bara spottar ut sig massa låtar till att man kanske gör en var 3:e månad eller nåt.
Lögner blir sanna när du väljer att tro på dom

2010-01-20 14:05
Jag har också lite av ditt syndrom ;)

Om du vill bli bättre på att spela in och bli mer van vid micken ska du skriva snabba texter eller freestyles och spela in. Du behöver inte släppa dem. Jag vill inte lägga ut något på internet förräns jag känner att jag är riktigt bra. Du blir du mer van vid micken och då kommer det låta bättre. För att det inte ska låta som att du läser från ett papper bör du läsa igenom texten så att du kan den, men du kan också sätta upp några papper med rimmen du använder som stödord, då kommer raderna komma till dig utan att du behöver läsa rakt av.

Du lär dig nya saker varje gång du spelar in.

räpper: Så du började rappa för att det "fanns i ditt hjärta och själ"? Bitch please!
Ta mig inte på allvar. Ta mig på kuken istället.
Rappare

2010-03-30 18:01
Den perfekta vägen att nå resultat snabbt borde vara:
1. Skriv den fetaste texten någonsin, om du skriver tio texter så tar du de allra bästa raderna från dem och sätter ihop till en text. Skriv gärna våldsironi så att du slipper tänka på töntiga teman och grejor.
2. När du väl skrivit texten så nöter du den tills den sitter som rullstolsbundna...alltså rejält.
3. Snacka ihop dig med en snubbe/snubba som är grym bakom spakarna och som verkligen kan det där med att spela in. Personen i fråga får gärna vara musikalisk också.
4. Spela in tillsammans med snubben/snubban, och var öppen för nya idéer.

Låten blir förhoppningsvis genialisk, och då är chansen ganska stor att nästa låt blir riktigt jävla bra också (fast med mindre ansträngning).

Hade jag inte haft min gode vän och kollega Olof (DonKasper på Whoa) så hade jag garanterat inte varit lika duktig som jag är idag.
Jag är lite förvånad över att jag svarar seriöst i en sån här tråd.
Rappare

2010-03-30 18:05
Kanske borde tillägga att du och "producenten" helst ska ha en överenskommelse om att pusha varandra hårt som tusan. Hon/han ska hjälpa dig att utveckla framförallt din attityd.
Rappare

2010-03-30 19:49
För det första så vill jag be om ursäkt för att jag uppade en gammal tråd.
För det andra så vill jag be om ursäkt för den här trippelposten.

2010-03-30 21:44
Är inte den som spelar in mycket och då hör man ´stor utveckling i varje låt, skriver ungefär hela tiden, och så rappar ja texterna högt för sig själv, utvecklas mycket så, både textmässigt och flowmässigt, rösten kommer ju av sig själv, eller man kan ju rappa så de låter tungt men aa, och så sa nån att köra live, utvecklades som fan min första spelning.

hoppas nåt hjälpte
"Being an Independent artist is like being an ugly dude with a huge dick... If I could just get these bitches to look, they'd be hooked!" - Dirtbag
Rappare

2010-06-10 00:32
Spela in och be folk om konstruktiv kritik och ta åt dig av det. det tycker jag är bästa sättet iaf :)
All support uppskattas /// Elaz

2010-06-10 07:01
men tror ingen ifrån KRS One eller RunDMC till Eminem och Busta Rhymes hade medfödd talang


- Det kan jag lova dig att dom hade!

sluta med att rappa,
det ska komma av sig själv


- Vem är du att säga så? Det kommer kanske inte alltid av sig självt vare sig man är talang från början eller så småningom blir! Det är bara att kämpa man. Vissa har lite gömda talanger som inte kommer fram direkt, och även om du har talang måste du oxå kämpa för din sak!

Hare Bäst
B
Denna användare har skrivit alla inlägg där användaren har tagits bort från whoa.

2010-06-12 20:06
Bruzz

Talangen dom garanterat hade var väl att dom var musikaliska, men jag jag tror att alla behövde träna för att bli bra rappers.
Hej
Rappare

2013-03-03 14:37
spela in typ varje gång du skriver... repetera så du får självsäkerhet i uttal, oavsett om låten är färdig eller inte, spela in det som finns skrivet och fortsätt...

Real Hip Hop Is Not On The Radio.