I början av Januari 2014 låstes Whoa och du kan alltså ej logga in eller skriva något nytt i forumen. Innehåll i forum osv kommer finnas tillgängligt. Läs Mer »

Nordic Battle Of The Year 09, 21 Augusti Malmö

Vår Hiphop - Breaking

   

2009-05-15 23:08

Nordic Battle Of The Year 09, 21 Augusti Malmö

NORDIC BATTLE OF THE YEAR 09 MALMÖ 21 AUGUSTI

Vi är glada att berätta att från och med nu kommer det Nordiska Battle Of The Year att hållas i Malmö, Sverige.

Det är alltid svårt att övertyga en kommun att satsa på ett nytt arrangemang men vi har kämpat för att norra Europa inte ska hamna utanför Battle Of The Year.

Särskilt då vi vet att Norden har inspirerat en hel del av världens B-Boys med sin Original Flavor i form av dansare som Freeze, Nico, Jasper, JamOne och med en senare generation som Focus, Ata, Darc Marc, Sideshow Bob, Django, Foolish och med crews som Out Of Control, Beef Noodles, Concrete Kings/Kweens, Grounded, Octagon, Ultimate Desperados, Ghost Crew, Flow Mo reppat fett utanför våra gränser!

Nu har vi till slut fått loss en budget till att göra Nordic BOTY detta år plus att Malmö stad har lovat att göra Nordic BOTY till ett riktigt stort event from. nästa år om tillräckligt med grupper ställer upp och supportar detta året.

Nordic BOTY kommer att hållas om 3 månader.
Det startar på fredag kväll 21.00 den 21 Augusti på en scen under Malmö Festivalens finalkväll.

Det gick inte att få loss tid på en lördag under Festivalen men till nästa år kommer det garanterat att hållas på en Lördag.

Det kommer enbart att hållas Showbattles och tävlingen inkluderar följande länder:
Sverige, Danmark, Norge, Finland, Island, Grönland, Estland, Lettland och Litauen.

Info för intresserade grupper:

1.En show består av en egen komponerad koreografi på exakt 6 minuter.

2.Vart crew får bestå av max 10 dansare. Rekommenderat antal är 8 dansare då hotell och mat på finalen i Tyskland endast ges till 8 personer.

3.Dansytan på scenen i Nordic BOTY är 7 m bred och 6 m djup.

4.Ett crew måste bestå av en grupp dansare som redan är sammanslagna som ett crew, tränar tillsammans osv.

5.Showen bedöms av 5 erfarna, erkända B-Boys. Juryn dömer utifrån en särskilt framtagen domslutsmall. Ni kan se den på www.battleoftheyear.net
Grupperna genomför sina shower. De 4 grupper som fått flest poäng av domarna efter show omgången möts i semi final battles på 10 minuter vardera, rankad 1 möter rankad 3 och rankad 2 möter rankad 4. De vinnande grupperna i Semi final möts sedan i en final på 15 minuter. I battlesen dömer domarna fritt utan domslutsmall.

6.All anmälan till tävlingen är bindande. Det skrivs kontrakt med var grupp som vill deltaga.

7.Vinnande crewet vinner en summa på 12000 sek bunden till resan till finalen i Braunshweig, Tyskland Lördag 17 Oktober 09. Vinsten inkluderar hotell och mat för 8 deltagande dansare. Crewet får äran att representera sitt land på 20 års jubileét av världens största Breaking event – Battle Of The Year.

8.Kommer den vinnande gruppen från Sverige, Danmark eller Norge så reser man med bussresan som arrangeras från Skandinavien.

9.Battle Of The Year's grundsyfte är att visa upp Breaking och att få B-Boys att organisera sina crews med hjälp av att träna till max och integrera sin B-Boying i koreograferade shower. Dessa shower kan crewsen ha stor nytta av efter tävlingen i andra sammanhang och faktiskt kunna jobba med det dom älskar. Det är många crews som har Breaking som yrke efter att ha ställt upp i Battle Of The Year.

Det skulle va kul om många grupper vill ställa upp så att vi kan vara med och forma Battle Of The Year i rätt riktning och börja hålla ett riktigt stort Nordic BOTY nästa år.
Då kommer vi nästa år även få chansen att göra:

1 vs 1 B-Boy battles(worlds top 16)
2 vs 2 We B-Girlz battle
1 vs 1 Locking battle
1 vs 1 Popping battle

Men detta året alltså endast ShowBattles

Anmäl ert crew på: [email protected]

Anmälan ska innehålla:

Crew namn och land

namn, adress, personnr och tel. nr till samtliga dansare i crewet.


Övrig artist, jury, Dj info osv kommer upp på egen hemsida inom kort.


Anmäl er, så kommer vi få ännu en riktigt fet årlig battle i Sverige.

One!

NORDIC BOTY ORGANIZERS