I början av Januari 2014 låstes Whoa och du kan alltså ej logga in eller skriva något nytt i forumen. Innehåll i forum osv kommer finnas tillgängligt. Läs Mer »

   

2008-08-08 00:00

Public Enemy

PUBLIC ENEMY
Public Enemy bildades 1982 på Long Island, New York. De skrev kontrakt med det nybildade skivbolaget Def Jam. Deras debut kom fem år senare med Yo! Bum Rush The Show. Året därpå släpptes It Takes a Nation of Millions to Hold Us Back, som bland bandets fans anses vara deras bästa skiva. Skivan Fear of a Black Planet som kom 1991 och har en något mindre militant framtoning jämfört med de två första skivorna, är Public Enemys mest framgångsrika skiva. Den innehåller singlarna 911 is a Joke, som kritiserade larmcentralernas svarstid vid utryckning till områden med svart majoritet, och Fight the Power, som räknas som en av de mest inflytelserika sångerna i hiphopens historia.


PUBLIC ENEMY - GIVE IT UP

Public Enemy räknas på många sätt som pionjärer. Inom DJ-kretsar anses Terminator X har höjt DJ-konsten till en konstform, och som grupp har Public Enemy närmast revolutionerat rapvärlden med sina politiskt, socialt och kulturellt medvetna texter. De var den första rapgruppen som åkte på världsturnéer. De har också tagit till sig Internet och var den första världskända gruppen som släppte album i mp3-format, långt innan formatet var välkänt.


PUBLIC ENEMY - FIGHT THE POWER

Public Enemy har genom att röra sig genreöverskridande varit med om att forma det som i dag kallas crossovermusik, bland annat med låten Bring the Noise från 1991, från ett samarbete med thrash metal-bandet Anthrax. De två banden turnerade framgångsrikt tillsammans, och på scen yttrade Flavor Flav orden They said this tour would never happen (”De sa att den här turnén aldrig skulle hända”), en anspegling på det osannolika att dessa två genrer skulle fungera tillsammans och resultatet vinna sådan popularitet.


PUBLIC ENEMY - PUBLIC ENEMY NO.1

GRUPP MEDLEMMAR
Chuck D – frontfigur, textförfattare, rappare och grafiker.
Flavor Flav – textförfattare, rappare.
Professor Griff – S1W-ledare, roddare, rappare, producent, batterist på scen.
Terminator X – DJ, producent.


(Inlägget flyttat från "Övrig musik" av Mabande 2008-08-09 12:46:54)