I början av Januari 2014 låstes Whoa och du kan alltså ej logga in eller skriva något nytt i forumen. Innehåll i forum osv kommer finnas tillgängligt. Läs Mer »

Ayatolla recenserar myspace underjordiska hiphopjungel [part 1.]

Utländsk Hiphop - Allmänt

   

2008-07-23 22:30

Ayatolla recenserar myspace underjordiska hiphopjungel [part 1.]

Yesbox boombox så var det dags för att finkamma myspaceträsket och dra fram smutsen i ljuset. Jag har länge haft idén om att skriva om hiphopen på myspace, om både signed och unsigned hypes. Tänkte först blogga men bloggen skulle nog bara försvinna ut bland ett binärt virrvarr, så jag lägger upp det här istället, för att jag vet att ni uppskattar hiphop och jag vet att det finns en och annan kånisör här inne.
Nu är ju inte min åsikt av någon som helst betydelse eller av någon auktoritär art. Jag gillar hiphop och jag vill uppmärksamma folk om det "JAG" tycker folk skall uppmärksamma.

Först ut på planen är albumaktuella midwest emceen Alltruisms (från Chicago närmare bestämt.) Vid första anblicken låter det som ännu en backpackrappare som är i 18-25 årsåldern och som har vit hud. Men vid en närmare undersökning av albumet "Clusterbombs" önskar man ju helt och hållet att den den kom några år tidigare. Alltruisms själv säger så här om sitt album:
"Let me say this before any cornball journalist gets the chance to: Clusterbombs is a whole new kind of "backpacker rap"... Jag säger så här till alla fakegangstanördar som köper iced out bling på gulan.
"Thats whats up"

lyssna själva Länk till http://www.myspace.com/alltrubombs

Culture Bully har gjort en intervjuv och kan läsas här: Länk till http://www.culturebully.com/influenza-with-alltruisms
och part 2 här:
Länk till http://www.culturebully.com/influenza-with-alltruisms-part-two

Alltruism är en politisk emcee men som undviker att gå i snakers-hoes-rims-och-bubbelvins-fällan och undviker på samma gång att stämplas som en man med dubbel standard. Känns skönt att lyssna på en rappare som inte rimmar om orättvisor i en låt och lyxkonsumtion i nästa. Finns säkert massor att tillägga, men det lämnar jag till er att göra.



bolaget Länk till http://www.gravelhiphop.com/

reinfeldt vill veta varför människor blir kriminella,
Ja vad ska man svara? Vi blev mobbade och utfrusna av de som senare i livet blev poliser...